Co dělat, když meloun není zralý

Na začátku podzimu - obecně svátek břicho. S lůžek sbírat zralé plody k jídlu nebo k odeslání na ochranu přírody. Ale není tak snadné odlišit nezkušeného zahradník zralé ovoce není připraven k použití. Nezdá se, že meloun na talíři „To by mohlo zlomit.“ V tomto článku se budeme zabývat tím, jak identifikovat zralé meloun, nebo ne, a co když to bylo zelené, které dozrát své ruce doma.

Obsah
  1. Podle definice - zralé nebo ne
  2. , jak urychlit zrání
  3. Video "Jak si vybrat zralé meloun"

Jak je uvedeno - zralé nebo ne

Takže vy chcete koupit nebo narušit meloun ze zahrady, ale nevím, jak identifikovat zralé, nebo ne. Ve skutečnosti to není tak těžké. pečlivě zkontrolovat před nákupem, nebo dýně sklizeň.

zralý meloun má silnou chuť. V závislosti na odrůdě pohybuje nuance chuti mohou být odlišné med nebo pikantní květinová vůně.

, ale v případě, že těžká vůně mísí s vůní hnyltsы - což znamená, že přezrálé melounu. Stále je možné jíst koláče nebo dát jako výplň, ale obchod nebude fungovat. Pokud není žádný zápach, to znamená, že ovoce nedospel. Si můžete připravit meloun kandované ovoce, džem, polévka nebo neslazené vlevo dozrát doma jíst později.

pomáhá správné „diagnózu“ fetální stav pleti. Ve zralém meloun kůra je hladká, monochromatický (ale záleží na odrůdě), žádné promáčknutí a trhliny.

těsněpodívejte se na samotný tequin. Byl tam květ, kde je meloun měkký. Fenykl, pokud je přítomen, by měl být suchý a snadno oddělitelný od dýně. Krmivo může být zelené, ale znamená to, že nezralé ovoce.

Existuje další způsob kontroly zrání. Můžete to udělat tak, že držíte nehet na kůži. V zralém melounu je horní vrstva kůže snadno odstraněna, zatímco zralé zůstávají promáčknuté.

Chcete-li určit rytmus, můžete procházet zvukem: posypeme dlaň na dýně - rýmovaný tichý zvuk.

Velikost morčete je nesmyslná, protože v různých odrůdách je průměrná velikost ovoce jiná.

Aby nedocházelo ke spoustě otravy jídlem, vyhýbejte se nákupu melounů na spontánních trzích, ve stanech u silnic nebo tam, kde ovoce bez ochrany prostě leží na zemi. Ve zralém prameni většiny odrůd se kůže stává tenkou, snadno absorbuje prach, nečistoty a mikroby. Pokud uchováváte ovoce bez ochrany, může vzniknout trhlina, která může proniknout patogenními mikroorganismy.

Jak urychlit zrání

\ t

Co dělat, když byl meloun nespokojen? Správně: nějakým způsobem udržujte v domě čerstvý.Většina odrůd může být skladována až 6 měsíců, tedy zeleně, ne barevně, ale stát, meloun má stále šanci potěšit sladkou nádivku.Podívejme se, jak probíhá proces skladování a zrání.

Můžete udržet neporušené ovoce. Pečlivě zkontrolujte dýně, očistěte je od nečistot, ale nedotýkejte se stopky. Položte ovoce na suché místo s dobrým větráním - anomelouny můžete ukládat asi týden. Ale pokud tequin je zcela zelená, pak tato metoda nebude fungovat. Asi týden, ovoce mohou být uloženy v chladničce v oddělení pro zeleninu. Pro dlouhodobé skladování, tj. Více než měsíc, jsou dýně umístěny ve specializovaných skladovacích zařízeních a ve speciálních chladicích komorách.

Je důležité pochopit, proč mohou být některé odrůdy skladovány déle než jiné. Odrůdy melounů jsou konvenčně rozděleny do tří velkých skupin:

  • První zahrnuje odrůdy raných laků, které v důsledku zrychlené vegetace nemohou být dlouhodobě skladovány. Maximální doba, po kterou si uchovávají chuť - 7 dní.
  • Do druhé skupiny patří některé rané odrůdy, jakož i střední kategorie. Během vegetačního období mají čas získat dostatek živin a minerálů, které mohou ležet o něco déle - až 3 týdny. V této formě však čas od času ztrácejí svou kyselost.
  • Ve třetí skupině jsou střednězrnné a některé pozdní odrůdy. Takové ovoce lze skladovat až 5-6 měsíců. Typicky, tyto odrůdy jsou poslány ke zrání, protože po nějakou dobu dostanou všechny chuťové kvality, ale pak, s prodlouženým skladováním, začnou ztrácet postupně.

Dlouhodobé metody skladování vyžadují určitý přístup, aby sladké tyčinky dobře přežily, dokud se nespotřebují. Plody se očistí od stonků, položí se na plátno nebo holé zemi a nechají se bez úkrytu po dobu 15 dnů. Plody je třeba otáčet každé 4 dny. Tato metoda funguje, pokud víte, že během tohoto období nebude déšť, protože dýně jsou rychlév kontaktu s vodou. Při zahřívání pod sluncem jsou vegetační procesy zcela zastaveny.

Jsou-li vyzrálé malé mnożství ovoce, jsou zavęśeny v sítích nebo pytlích z tkání. Je však důležité učinit preventivní opatření: místnost by měla být tmavá, chladná a suchá, jinak se dýně začnou hnit. Uspořádání takového depozitáře je snadné: mezi sloupy jsou pevné sloupy o průměru nejméně 12 centimetrů, které zavěšují plody do sítí.

Nebo je možné použít buňky, jejichž dno je lemováno slámou. Ale s tímto způsobem skladování budete potřebovat velké množství buněk, protože plody v nich by neměly být konfrontovány.

V odrůdách s pozdním hroznem je známo, že dužnina není ihned sladká a poté, co jsou dobře rozložena. Mnozí se zajímají, proč se to děje. Celá věc je v chemických reakcích, které se vyskytují v dýně poté, co je oddělena od keře.

Plody pozdních odrůd jsou odtrženy do zralosti a nechají se ohřát na slunci, aby se dostaly sladkosti. Zároveň se vrátí na stranu, která při zrání byla otočena k zemi.

Po týdnu "spálení sluncem" na slunci se čistí na tmavém, chladném místě s nízkou vlhkostí, kde klidně dokončí zrání. A když se ulice ztmaví, zima nebo dokonce úplně zasněžená, vy a vaši příbuzní si budete moci vychutnat šťavnaté, sladké melouny.

Video «Jak si vybrat zralý meloun»

Z tohoto videa se naučíte, jak nakupovatVyberte si zralý, sladký meloun bez dusičnanů.