Což je lepší zvolit varnou desku

Dnes, rozšířenévařiče, trouby, které jsou zapuštěny do nábytku v kuchyni. Díky vestavěné technice je prostor, který je v kuchyni v bytech velmi omezený, velmi ušetřen a racionálně využíván, a to zejména v Chruščově. A kromě toho, zabudovaná technika dosahuje harmonie a krásy. Proto, pokud se chystáte objednat novou sadu kuchyňského nábytku - postarejte se předem o zabudování technologie a stará samostatná stojanová deska může být použita v zemi nebo vyhozena.

Budu podrobně vysvětlovat, jak vybrat vhodnou varnou desku nebo povrch pro dům nebo byt. Přečtěte si tento článek až do konce, a zjistíte, co se děje v sporácích a co hledat při nakupování.

Nebudu se podrobně zabývat výběrem barvy.Vezměte v úvahu , že je nutné zvolit nejen barvu podle chuti, ale také proto, že varná deska je v souladu s nábytkem v kuchyni. Je těžké vyhodnotit něco v obraze, takže je nejlepší jít do velkého obchodu a porovnat ho s pohledem modelů různých barev a výrobců.

Při výběru, zvažte , že varná deska je instalována jako dřez - narazil do pracovní desky na jakémkoli vhodném místě, s minimální vzdáleností pro plyn - 10-15 centimetrů ke stěně nebo nábytku a pro elektrické - ne menší než 4 centimetry.

Co je lepší zvolit sporák s typem topení a výrobními materiály

V závislosti na způsobu ohřevuse sporáky dělí na:

  • Plyn , vkteré se používají k ohřevu plynové hořáky různých výkonů od 100 do 3500 W. Produkty se rychle zahřívají a lépe se udržují při vaření živin a aromatických vlastnostech. Plynové panely jsou velmi hospodárné a perfektně se hodí pro rychlé vaření na nízkém teple. Používá se v budovách s dodávkou plynu.
  • Elektrické , ve formě litinových "palačinek" nebo keramiky ze keramického skla, se zahřívají pomocí elektrické energie. Překrásnější, ale drahé v provozu. Při jejich práci nejsou uvolňovány produkty spalování plynu. Používá se v budovách a bytech bez plynovodu.
  • Kombinované , skládající se z plynových hořáků a elektrických hořáků. Takové varné desky pomáhají spojit výhody obou typů ohřevu jednoho panelu v poměru 1 až 3 nebo 2 až 2. Tato volba je naprosto vhodná pro osoby s plynem ve válcích, a pokud končí, můžete je použít. používat elektrické hořáky.
  • Materiály komise jsou rozděleny do :

    • Tradiční smalt- nejčastěji bílá, hnědá nebo černá. Nejlevnější varianta, která při úhledné manipulaci vydrží dlouho.
    • Kov.
    • Nerezová ocel , perfektně kombinovaná s umyvadlem a vypadá dobře s prakticky jakýmkoliv kuchyňským nábytkem.
    • Hliníkse světlejším odstínem.
    • Sklokeramika- nejkrásnější a snadno omyvatelná. Čištění se provádí pouze speciálními látkami.

    Pravidla pro používání sklokeramiky:

  • Nebezpečí pro sklokeramiku bodují děrovačemalých a ostrých předmětů, ale pak se nebojí dopadu velkých pánví, pánví atd.
  • Nepoužívejte hliníkové nádobí.Pro efektivní použití v ocelových smaltovaných náčiních by měl být dno 2-3 mm a pro nerezovou ocel 4-6 mm.
  • Neotírejte povrch mycí houbou,vždy otřete tuk, což může způsobit změnu barvy.
  • Dno nádobí musí být vždy suché.
  • Okamžitě odstraňte cukr a slanou voduškrabkou, dokud nebudou ochlazeny, aby nedošlo k jejich poškození.
  • K čištění sklokeramické desky používejte speciální čistič sklokeramických desek a zajistěte, aby nebyly nalezeny žádné abrazivní materiály, například písek.
  • Jak si vybrat elektrický vařič

    Elektrický vařič je mnohem obtížnější zvolit, ale podle tohoto návodu se můžete připojit sami a sami.

    Bezprostředně před nákupem určíte typ:

  • S tradičními plotnamive formě litinové palačinky, která má uvnitř těsnění elektrickou spirálu. Velmi podobné běžným elektrickým sporákům. Jsou nejlevnější, ale po vypnutí se zahřívají. Pokud zvolíte, postupujte podle tohoto návodu.
  • Indukce , ve které je ohřev koncentrován přímo na dně misky, zatímco povrch desky zůstává studený a ohříván pouze zenádobí Dynamika seřizování a vytápění je lepší než plyn. Voda se vaří velmi rychle. Když vypnete topení, okamžitě zmizí. Úspora dvojnásobného výkonu ve srovnání s jinými typy elektrických panelů. Nejvíce aktuální a drahý druh vařičů je mou volbou. Podrobně je popíšu v samostatném článku.
  • Hořáky radiátorů nebo Hi-Light, , ve kterých je instalována keramická páska pod skleněnou keramikou, spočívající v ohřevu spirály na velmi vysokou teplotu během 10 sekund a chlazení. Rychlé a účinnější vytápění je výhodou oproti litině.
  • Halogenové varné plotýnkyjsou dražší variantou. Kromě šroubovice má Hi Light výkonnou plynovou trubici nebo halogenovou lampu, která při zapnutí svítí jasně červeně s uvolněním velkého množství tepla najednou. Když je ohřívací deska zahřívána, když je hlavní topný článek v provozu, halogenová žárovka se vypne.
  • Při výběru vezměte v úvahu , že varné plochy panelu mohou být závislé na společné instalaci se specifickou troubou a nezávislé. Některé varné plochy lze instalovat pouze ve spojení s troubou, kompletní s jedním výrobcem. Hlavní ovládací panel je umístěn na troubě. Dostanete stejný obyčejný sporák zabudovaný pouze do nábytku. Pokud nepotřebujete troubu nebo ji chcete instalovat od jiného výrobce, použijte nezávislý design. Je mnohem pohodlnější, když je ovládací prvek umístěnnad hořáky.

    Všechny sporáky lze rozdělit do tří skupin podle výrobce:

  • Ariston, Ardo, Hephaestus, Hansa , atd. - Nižší cenová kategorie s minimálním množstvím funkcí. Spolehlivost je dobrá, ale vzhled, materiály a možnosti správy nedosahují další skupiny.
  • Společnosti Bosch, Electrolux, Siemens, Goerenje, Zanussi, Whirlpoolatd. Jsou tou nejlepší volbou. Technologie střední třídy s vynikající kombinací kvality a ceny.
  • AEG, Gaggenau, Mieleatd. - Nejdražší a nejkvalitnější technika nejlepších materiálů a nejmodernějších inovací.
  • Podle typu ovládání jsou sporáky:

  • Mechanické(plyn).
  • Elektromechanické(elektrické vařiče).
  • Elektronické , indukční, halogenové a Hi-Light. Nejen, že jsou spokojeni s řízením, ale také se snadno čistí.
  • Při nákupu dávejte pozorna velikost a tvar hořáků, které by měly odpovídat vašim pokrmům. Existují různé velikosti, včetně těch, které jsou kombinovány se zahrnutím malého kruhu nebo plné, existují různé formy, včetně oválů, například pro labužníky.

    Posledním , který stojí za to věnovat pozornost, je dostupnost dalších funkcí, ukazatelů, automatizace. Přečtěte si o tom více v následujícím článku.