Dřevěné kuchyňské desky: Klady a zápory

Dřevěné kuchyňské desky jsou ideální pro vytvoření teplé kuchyně design atmosféru. Jsou příjemné na dotek a přirozeně, elegantně zapadají do interiéru kuchyní, navržených v klasickém stylu, "zemi" nebo v italštině. Než se rozhodnete nastavit ostrov ve vaší kuchyni, ujistěte se, že můžete získat potřebnou velikost pro svou pracovní plochu.

Dřevěný stůl na objednávku

Obsah
  1. Výhody a nevýhody moderních dřevěných desek
  2. Desky z masivního dřeva nebo laminovaného dřeva?
  3. Co dělat a jak se starat o dřevěnou pracovní desku?
  4. Jaké dřevo je ideální pro výrobu stolních desek?

Výhody a nevýhody moderních dřevěných desek

\ t

Většina sériově vyráběných výrobků má hloubku 60 cm, o něco méně běžných 90 cm a pro nalezení 120 cm - musíte hodně utéct. Hluboké zásuvky jsou vyráběny na zakázku, což je spojeno s dodatečnými náklady, ale mohou být ideálně přizpůsobeny potřebám vlastní kuchyně.

Pokud se rozhodnete objednat si kuchyň, před výběrem pracovní desky určíte umístění jednotky kuchyňské hlavy. Přejděte na odkaz http://www.homprojekt.ru/kuhni-na-zakaz/a podívejte se na katalog kuchyňských modelů na objednávku.

Výhody:

  • snadné zpracování a restaurování (strom může být volně řezán, opakovaně restaurován, lakován a natírán);
  • dřevěné kuchyňské desky jsou teplé na dotek,ekologicky čisté a exotické druhy dřeva jsou odolné vůči vlhkosti;

Nevýhody:

  • sklon skvrn a škrábanců (pokud je deska stolu vyrobena z měkkého dřeva);
  • je špatně tolerován kontaktem s vysokou teplotou - v tomto případě alespoň takový hořlavý materiál jako strom ztrácí svou obvyklou barvu;
  • sklon spalovat na slunci.

Desky z masivního dřeva nebo laminovaného dřeva?

Dřevěný pult pro kuchyňské foto

Který z nich je lepší - celek nebo lepený? Pevný dřevěný stůl na ručníky se liší svou přirozenou strukturou. Je vhodný zejména pro klasické kuchyně a je zaručeno, že je zpříjemní. Lavice z laminovaného dřeva se skládá z dokonale vyleštěných a vzájemně osazených lamel - dřevěných segmentů stejné velikosti. Je to mnohem praktičtější než stolek ze dřeva, nedeformuje se, nepraská a ne bobtná. Pro jeho výrobu se používá speciálně vybrané a zpracované dřevo.

Co dělat a jak se starat o dřevěnou pracovní desku?

Tento druh pracovní plochy lze chránit dvěma způsoby. Stačí si vybrat mezi lakem a olejem. Obě tyto metody jsou dobře chráněné dřevo před pronikáním vlhkosti a drobným mechanickým poškozením.

Kvůli překročení je dřevo vhodnější pro vysoké teploty, ale také mírně tmavší. Lak je schopen zajistit dobré pokrytí tablety, ale z dlouhodobého hlediska může prasknout nebo prasknout. Navícpatří do kategorie hořlavých materiálů.

Neměli byste mu dovolit přehřátí, aby taková pracovní deska trvala co nejdéle. Nad troubou a myčkou nádobí se nachází speciální ochranná lišta, která chrání proti účinkům horkého vzduchu a vodní páry.

Bílá kuchyně s dřevěnými deskami photo

Jaký druh dřeva je ideální pro výrobu desek?

Ti, kteří oceňují přírodní vysoce kvalitní materiály, mohou doporučit desky z exotických plemen dřeva. Tyto výrobky jsou trvanlivé a mají velmi dobré provozní parametry. Vysoký obsah přírodních olejů a kyseliny křemičité ve dřevě přímo ovlivňuje tvrdost a vysokou stabilitu rozměrů prvků z ní vyrobených.

Desky vyrobené z dřevin odolných proti vlhkosti, jako je tic, mramor, irco, palisandr, jsou úspěšně používány v „mokrém“ prostředí (tj. V kuchyni a koupelně). Mají výjimečné zrakové síly. Jejich kresba a bohatá barevná škála (v závislosti na druhu - od tmavě hnědé po tmavou se zlatými odlesky) dodá kuchyni solidní eleganci. Desky exotického dřeva jsou stylovým akcentem v interiéru kuchyně.

PS A na dezert navrhuji sledovat video: Dřevěná deska v kuchyni - jak se starat o dřevěnou desku a chránit strom před vodou.