Dřevo pece pro vaření v zemi

Ahoj všichni! Pravděpodobně mnoho z nás má chaty nebo domy na venkově. Stavíme zde kůlny, garáže, skleníky a podobné stavby. A chtěli byste mít na svých stránkách něco neobvyklého, co můžete překvapit hosty, sousedy a potěšit své blízké? Navrhuji Vám jednoduchou, ale užitečnou a neobvyklou budovu - kamna na dřevo na přípravu chleba! Jde o stavbu takové trouby a já v tomto článku povím.

Nedávno jsme udělali grilovací troubu a teď uděláme něco vážnějšího. Tento vařič je instalována mimo domov, a přes oddělovací komorou a pecí na vaření - trouby, jídlo nehoří, má jedinečnou chuť a vůni čerstvě uvařených pokrmů v troubě. Teplo z produktů spalování prochází komínem přes troubu, takže odstraňujeme nádobí nebo produkty přímého kontaktu s ohněm.

Začneme tím, že odstraníme základnu pro budoucí pec a nalijeme základ.

Kvalita základu závisí na všechny konstrukční pevnosti, to vyžaduje kvalitativní základ.

Udělejte si čas na to všechno podle pravidel, kopání prohloubení 20-40 cm, a přikryl ji štěrkem a pískem na něj. Tloušťka cementu je 5-7 cm. Doporučuje se kování.

Po usušení základu je možné zahájit výuku pece.

Několik slov o cihlách. Vzhledem k tomu, že teplota v peci je poměrně vysoká, je lepší použít tepelně odolné cihly, jsou to různé značky, vyberte si z teploty. Směs žárovzdorná

Začátek je uveden na fotografiiZákladem budoucího ohniště je naše spalovací komora, pokud chcete.

Umístěte cihly na úroveň přibližně 60 cm, namontujte přepážku z překližky, naplní se základnou trouby z betonu. Zde jsou tajemství mistrovství kamen!

I pro pevnost jsem namontoval kování jak v základu, tak v druhé cementové ploše pece.

Podle mého názoru to dopadlo docela dobře! To je však jen začátek. Před ním je trouba a komín.


Položme pec dále o 40 centimetrů a předstírejme kovové rohy. Svařované jsou vloženy do cihlové konstrukce a na ně jsou připojeny smyčky a dveře. Na fotografii - díra mezi ohništěm a troubou. A přes pravou část trouby jsem se rozhodl udělat další kameru s kovovým dnem. Lze jej použít jako sporák, umístit na pánev nebo konvici. Výška je asi 35cm.

Na opačné straně pece nastavujeme rohy pro budoucí potrubí naší pece.

Po sestavení tří řad cihel jsme položili tuhost tuhosti z rohů a ocelových tyčí, slouží také jako podklad pro vnější vrstvu zdiva.

Zatímco sušení je suché, je trouba obložena dřevěnými panely a cihlami, které drží strop. Je na čase je vzít ven.

Nasaďte potrubí na cementovaný sporák. Měla jsem připravenou keramickou trubičku, ale můžete dát kovovou verzi, nebo jen dát trubku z cihly až do konce.

Experimentujte s výškou potrubí, dosáhnete dobré trakce,Musel jsem zvednout potrubí pro několik řad cihel.



Pohled na hotovou pec je stále daleko od ideálu. Kamna ještě nejsou rozmazaná, a co je nejdůležitější - dveře nejsou instalovány.
Připravené dveře mi nevyhovovaly, tak jsem se rozhodl udělat to sami. V tom není nic složitějšího, prostě vystřihnout písmena správné velikosti, smyčky svaru a udělat jednoduchý zámek, natřený žáruvzdornou barvou. Na dvířkách trouby jsem instaloval teploměr pro troubu, protože pro správné vaření je nutné sledovat teplotu. K rámu smyčky jsou připevněny k nýtům, ke dveřím - svařované.

Nakonec je trouba připravena! Všechny dveře jsou instalovány, pec je rozmazaná, palivové dříví je připraveno, vezmeme zápasy a ...

Pod ohněm jste si pravděpodobně všimli kovové konstrukce s žebry - popel, slouží k zajištění toho, že popel není akumulovány spolu s hořícím palivovým dřevem a uhlím, a to bez narušení hoření, kde je snadné dostat se přes lopatku při přetékání.

No, pár obrázků s konečným výsledkem práce - čerstvě upečený chléb!


Domnívám se, že tento článek byl užitečný pro ty, kteří nejsou lhostejní k zemi a chtějí si vybavit svůj způsob života. Veškerá práce trvala několik dní, včetně svařování kovů a sušení cementu. A nebudete si užívat čerstvého chleba déle než jeden rok!