Generátor kouře vyrábíme vlastníma rukama

Od dávných dob praktikují lidé kouřové výrobky. To lze snadno vysvětlit skutečností, že potraviny podléhající rychlé zkáze musí být zachovány. Výsledkem tohoto zpracování jsou vynikající chuťové vlastnosti. Za posledních několik desetiletí bylo lidstvo schopno učinit velký technologický skok v oblasti výroby potravin.

To platí i pro kuřáckou technologii. Hlavní roli v tomto procesu hraje kouř ze dřeva. To vám umožní dát výrobku jedinečnou chuť. Pokud se chystáte koupit si vlastní kouř vařit sami, budete určitě mít otázku o koupi generátor kouře. Toto zařízení lze také provádět vlastníma rukama.
Existuje mnoho druhů složek generátoru kouře. Vytvoření generátoru kouře není tak složité, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Technologie kouření

Existuje několik technologií kouření. Rozlišují především technologie horkého a studeného kouření. Hlavní charakteristikou, která tyto procesy odlišuje, je teplota. Při horkém kouření může dosáhnout teploty 950 ° C. Při uzení za studena by teplota neměla překročit 350 ° C.
Podívejme se více na technologii horkého kouření. Výrobky musí být umístěny v kontejneru, kde jsou ošetřeny horkým kouřem a současně kouří. Délka tohoto procesu není velká. Proces trvá v průměru několik hodin. Hotový výrobek je mimořádně lahodný a něžný. Hotový výrobek uchovávejte v chladničce nejlépe.

Tvorba kouře

Jak vytvořit generátor kouře pro kouř nezávisle? Vytvoření této položky nebude zvláštní prací. Všechno je velmi jednoduché. Lze kombinovat kuřácké kamery a generátor kouře. Chlazení kouře tímto způsobem není nutné. Je dokonale vhodný pro takový hořák a obyčejný sud nebo kbelík s víkem. Na dně nádoby by měly být umístěny třísky a piliny. Samotný kata je umístěna přímo na sporáku nebo ohni. Současně dochází k ohřevu surovin a přidávání kouře. Pokud je kryt dostatečně utěsněn, není třeba kontrolovat proces kouření za tepla. Stačí jen vybrat správnou teplotu, při které produkt nebude hořet.

Uzené za studena

Tato metoda kouření předpokládá důkladnější přípravu použité suroviny. Vyžaduje také delší proces zpracování výrobku pod vlivem kouře. To je způsobeno použitím chlazeného kouře. Teplota kouření nepřekročí 350 ° C. Před vložením výrobků do kutikuly musí být pečlivě zasolen a vysušen. Při kouření za studena je nepřijatelné používat vlhké, nesušené suroviny. V tomto případě se kouř rozpustí ve vlhkosti. Vaření trvá déle.

Proces studeného kouření má spoustu jemností a nuancí. Hodně záleží na dovednosti kuchaře. Každá technologická operace může být prováděna různými způsoby, přičemž konečný výsledek má odlišnou chuť. Ovlivňující chuťové vlastnosti mohou být takégenerátor kouře Různé konstrukce tohoto zařízení produkují kouř různé intenzity. Kuřácké výrobky se také vyskytují odlišně.

Kouř - hlavní věc při kouření. Díky kouři získávají uzené produkty svou jedinečnou chuť a kůru. Zvláště důležitá je proto taková složka kouře jako generátor kouře.

Kouř pochází z pilin a střepů různých plemen stromů. Může to být jablko, třešeň nebo hruška. Můžete také použít olše nebo vrby. Vůně bude záviset na chuti a vůni hotového výrobku. Volba dřeva je čistě individuální.

Konstrukce generátoru kouře

Samotné generátory kouře mohou mít různé provedení. Tato zařízení mohou být rozdělena do dvou kategorií v závislosti na typu zdroje tepla: otevřený oheň nebo elektřina. Nejjednodušším generátorem kouře je jednoduchá kovová skříň, na které je na vývodu kouře umístěna vlnitá trubka. Tento box obsahuje piliny, tresku, která pod vlivem vysokých teplot, bez přístupu k kyslíku, začíná doutnat. I přes zdánlivou jednoduchost takového zařízení je snadné jej používat.

Doba kouření může být v některých případech několik dnů nebo dokonce týdnů. V tomto typu generátoru kouře můžete přidat piliny a regulovat teplotu. Z těchto nevýhod je kuřák, určený pro kouření za studena. Je vybavena elektrickou řídicí jednotkou, která umožňuje řídit proces vypalování třísek a teplotu kouře. Konstrukčně je takový generátor kouře kovovýZásuvka, v níž je umístěn topný prvek (desítky, po určité době po zapnutí plynové slámy), se zahřeje a zaoblení začne doutnat.