Jak se kouřit sami?

Pravděpodobně existuje jen málo lidí, kteří by nechtěli kouřit. Příjemná chuť, silný zápach, nádherná vůně - takové výrobky v obchodě nekupujete, ale pokud je vaříte na vlastním kouři, pak je tu úplně jiná věc.

Kouřovna vlastníma rukama: stavební materiál

Může být vyroben prakticky z jakéhokoliv improvizovaného materiálu: kovového sudu, kamene a dokonce i chladničky.

Co je kouření?

kouření, v závislosti na teplotě uvnitř kouře, existuje několik typů:

Studené.Výrobky nejsou propláchnuty horkými plameny, teploty do 35 ° C. Pec a komora, ve které jsou výrobky umístěny, jsou umístěny ve vzdálenosti od sebe (1-10 m) a spojeny trubkou.

Horký- teplota kouře 90-120С. Tento kouř má vertikální strukturu. Kouřová komora v ní se nachází přímo nad samotným ohništěm. Kouř stoupající z ní nemá čas vychladnout, takže se nazývá "horký" kouř.

Můžete také postavit multifunkční udírnu, studenou a teplou. K tomu, postavit studený kouř, ale navíc pod komorou, na druhé straně, bude přidávat další pec.

Pro zajištění dobrého kouře by měl být komín, který je pod zemí, umístěn pod určitým úhlem. Toho je možné dosáhnout buď prohloubením samotné pece, nebo zvýšením kouře.

Materiály pro kouření

Nejlepší materiál pro kouření je:

a) Červená cihla

\ t

b) Žáruvzdorná cihla.

c) Kámen.

Samotná pec je vyložena žáruvzdornou cihlou a kouř je obyčejný, červený (nejen dutý). Pro stavbu komína se dobře hodí cihla, kámen a obyčejná kovová trubka s průřezem minimálně 0,2 m. Současně by měl být umístěn pouze v podzemí, v hloubce 0,5 m

.


Jak udělat kouř: kompletní stavební proces

• Proveďte značení kouře.

• Vyjměte jámu pro komín, ohniště a kouřovou komoru.

• Pec je položena cihlami (žáruvzdorná) a zakryta plechem ze železa (tak, aby se nezamočila).

• Poté je komín uložen ve směru od pece k udírně. Zároveň je třeba pečlivě nalakovat všechny praskliny, jinak se vlak ztratí.

Pokud se jako palivo používají piliny nebo treska, postačí délka 3m. Pro palivové dřevo to bude trvat dlouho, protože teplota kouře je mnohem vyšší.

• Potom na malé základové sadě a samotné kouřové komoře. Uvnitř jsou umístěny rošty a háčky pro umístění masa.

Aby se získala uzená dobrá chuť a aroma, zejména ovocné dřevo (třešeň, meruňka, švestka), stejně jako listnaté stromy (dub, olše).

Pouze tím, že si postavíte svůj vlastní kouř, můžete zjistit, co je skutečný kouř. Po pokusu o výrobu vlastní výroby, touha koupit "uzené" v obchodě zcela zmizí.