Jak si vybrat úhel kuchyňského dřezu

Při vytváření kuchyňských interiérů se designéři zajímají nejen o to, jak bude esteticky vypadat pokoj, ale zvláštní pozornost je věnována funkčnosti a pohodlí kuchyně. Při dosahování tohoto cíle hraje každý prvek svou roli a kuchyňský dřez není výjimkou. Bohatý sortiment modelů nejrůznějších tvarů a konfigurací, velikostí a barev vám umožní vybrat si zařízení, které dokonale zapadne do interiéru a zajistí maximální funkčnost.

Obsah
  1. Kritéria pro výběr kuchyňských dřezů
  2. Materiál pro dřezy
  3. Tipy pro výběr kuchyňského prádla

Kritéria pro výběr kuchyňských dřezů

Před zahájením výběru výrobku je nezbytné určit místo jeho umístění, obecnou koncepci návrhu areálu. Snadné ovládání zařízení bude zajištěno, pokud je kolem něj volný prostor. V tomto případě by dřez měl odpovídat obecnému stylu designu. Například pro klasický design není nutné kupovat výrobky s jasnými povrchy a těžký kamenný dřez pravděpodobně nebude vypadat ekologicky v high-tech interiéru.

Klasifikace kuchyňských dřezů podle typu zařízení:

  • faktury . Jsou namontovány přímo na chodníku, zatímco působí jako pult. Tento typ instalace je rozpočet a zahrnuje snadnou instalaci. Existují však i slabé stránky - nízký pragmatismus. V mezeře, ke které dochází mezi kuchyňskými kmeny, může pronikat vlhkost, což může vést k poškození nábytku.
  • zadření . Instalace tohoto typu zařízení nebude mít potíže. Výrobek je zpravidla zabudován do celkového prostoru skříně a poskytuje vysokou praktičnost a snadné použití. Kromě toho při výběru kuchyňského dřezu výrazně ušetříte užitnou plochu stolu.
  • jsou integrovány . Tento typ označuje nejdražší. V tomto případě integrované modely dokonale zapadají do koncepce designu a mohou být umístěny na jakékoli úrovni - pod nebo nad povrchem. Instalace integrovaného kuchyňského vybavení však vyžaduje speciální dovednosti.
  • podlaha . Je umístěn pod stolem a má stejné výhody jako integrovaný: velmi pohodlný, hygienický a snadno se udržuje.

Materiál pro kuchyňské dřezy

\ t

Široké využití v moderních kuchyních bylo vybaveno:

  • nerezová ocel.Vysoká poptávka po těchto výrobcích je vysvětlena zcela jednoduše. Tento dřez je odolný a praktický a má také dostupnou cenu. Při výběru dřezu z nerezové kuchyně věnujte zvláštní pozornost tloušťce kovu, měl by být větší než 1 mm
  • .
  • keramika . Keramické zařízení se vyznačuje vysokou praktičností, trvanlivostí, trvanlivostí a spolehlivostí. Použití inovativních technologií při výrobě keramických dřezů do kuchyně je činí povrchem odolným proti poškrábání a jinému mechanickému poškození.
  • keramická žula.Tento trvanlivý a trvanlivý výrobek má nepřekonatelný vzhled a odolnostmechanické působení. Je vyroben z materiálu, který se skládá ze žulové drobky a polymeru. Na rozdíl od nerezové oceli, keramické žulové dřezy mohou uhasit hluk, což je činí pohodlnějším.

Smaltované výrobky, tak oblíbené v posledním století, se dnes prakticky nepoužívají z hlediska jejich nepraktičnosti a krátkého trvání. Varianty skla se také nacházejí v kuchyni velmi zřídka.

Velikost a tvar

Počet misek a rozměry zařízení se volí individuálně. Jejich volba zároveň závisí na parametrech kuchyně a osobních preferencích hostesky. Pro malé pokoje je nejlepší možností umyvadlo s jednou studnou, pro prostornější kuchyně si můžete koupit design s půl šálkem, dvěma nebo dokonce třemi miskami. Přítomnost několika zásobníků nám umožňuje vytvořit pohodlnější provozní podmínky. Před vařením budete mít možnost současně umýt nádobí, rozmrazit a vařit jídlo.

Tvar mísy může být kulatý, oválný, čtvercový a kudrnatý. Specialisté doporučují výběr kulatých dřezů pro kompaktní lavičky. Pro libovolnou tabulku distančních vložek se vejde každá možnost. Figurativní modely nejčastěji fungují jako designový prvek exkluzivního interiéru.

Pro dimenzionální změny je vhodné doplnění, jako jsou křídla.

Rohové kuchyňské dřezy mohou být jedno nebo dvou hrudníkové a jsou umístěny v přímce nebo v pravém úhlu. Jejich nespornou výhodou je možnost optimálního využitíKuchyňský prostor, který je velmi důležitý pro malé místnosti.

Při výběru kuchyňského dřezu věnujte pozornost takovému parametru, jako je hloubka návrhu. Toto číslo by mělo být nejméně 20 cm Hloubka ovlivňuje nejen kapacitu nádrže, ale také komfort obsluhy. Kromě toho je mytí nádobí v malém kuchyňském dřezu doprovázeno postřikem.

Volitelné vybavení:

  • Drtič(drtič odpadu). Pro zajištění co nejpohodlnějšího použití zařízení jsou volány následující přídavné prvky, například drtiče. Tato zařízení jsou připevněna ke dnu nádoby a připojena k odtokovému systému. V průběhu provozu se potravinářský odpad shromažďuje do nádrže, která se pak rozemele a posílá do kanalizace.
  • Automatický ventil . U tohoto zařízení se zavírací otvor otevírá /otevírá a je zajištěno další pohodlí obsluhy dřezu.
  • Collander . Jedná se o speciální zásobník, který má otvory, které jsou určeny pro instalaci do dřezu. S jeho pomocí můžete produkty pohodlně umýt, odmrazit a vysušit.

Tipy pro výběr kuchyňského prádla

Než si koupíte umyvadlo, změřte kuchyňskou desku.

Věnujte pozornost výrobci zařízení. Upřednostňujte produkty firmy, jejíž kuchyňské dřezy byly uznány a které jsou v poptávce mezi zákazníky.

Při výběru designu zařízení nezapomeňte na jeho velikost - příliš těžkopádný model nemusívejde do vaší kuchyně.

Pečlivě prostudujte systém odtoku a odpadu. Nezapomeňte, že i v možnostech rozpočtu je přítomnost síťového filtru povinná. Upřednostňujte modely vybavené filtrem schopným oddělit odpad z potravin, hromadit a dokonce mlátit.

Před zakoupením zařízení se řiďte instalační metodou.

Odpovědný přístup k výběru kuchyňského prádla vám umožní vybrat si model, který je nejen spolehlivý a odolný, ale také maximálně pohodlný při provozu.

Rubrika: Umyvadla