Jak vyčistit umyvadlo v kuchyni

Kuchyňský dřez je potenciálně zdrojem problémů s odtokem z poměrně objektivních důvodů. Ve sprše přichází množství částic potravinového odpadu, špíny ze zeleniny a ovoce, tuky z jídel. Průměr odtoku obvykle nepřesahuje D50 mm a komunikace s trubkou D 100 mm je mnohem méně běžná. Navíc kvalita odtoku bude záviset na zvoleném sifonu a tvaru skořepiny a je jasné - z intenzity a vlastností provozu.

Obsah
  1. Metody čištění dřezu
  2. Prevence ucpání skořepiny

Způsoby čištění pláště

Pokud dřez zaplní v kuchyni úplně, pak je to katastrofa nejen v kuchyni samotné, ale hrozba pro všechno ostatní v domě, zejména pokud jste omylem nechali něco umyt pod tekoucí vodou. K odstranění PP je nutné přijmout metodická opatření k odstranění triku. Pravidlo číslo 1, jak vyčistit umyvadlo v kuchyni - nepropadejte panice a provádějte všechny akce v předdefinovaném pořadí. Aby se tento problém rychle vyřešil, měla by být sada všech nezbytných zařízení pro tento účel držena v blízkosti místa, kde se mohou vyskytnout problémy - ve skříňce pod dřezem nebo ve speciálně vybraném obchodním domě. Tyto nástroje nejsou tak drahé a komplikované v aplikaci, aby nedošlo k konkurenci o účinnost, a co je nejdůležitější, rychlost odstranění úzkého profilu výzvou instalatérské práce.

Vantuz - nejjednodušší zařízení, s nímž jsou téměř všichni seznámeni. Jedná se o jednoduché zařízení s gumovým uzávěremdřevěné nebo plastové pero. Princip činnosti je založen na vytvoření podtlaku při zavírání vypouštěcího otvoru a jeho posouvání rukojetí přímo do odtoku. S rytmickým opakováním této operace se odpadky posouvají nebo se zhroutí v potrubí a pod tlakem může voda dobře projít kanalizačním systémem. Pro zvýšení efektivity vašich činností je vhodné zapnout horkou vodu z předpřipravené šachty odtoku mycím prostředkem na mytí nádobí.

Použití šňůry pomůže v případě, že v potrubí není pevně usazen uzávěr na odpadky nebo pevně usazen na velkém zapnutí. Také závěs je slabě účinný, pokud má starý sifon již kluzký, silně erodovaný bahno.

Vrták se používá k čištění vodorovných kanalizačních odtoků z kuchyňského dřezu. Použití výložníku je možné, když je konstrukce kanalizace v kuchyni opatřena revizní zástrčkou na přímce potrubí, nebo v případě, že není nutné ji sifon odstranit. Typicky, vrták je kus drátu se zakřiveným koncem, ale pro těžké nečistoty budete muset koupit speciální zesílené rameno.

Čištění dřezu v kuchyni je v podstatě čištění kanálů kabelem. Adaptace je velmi účinná i při složitém přetížení, ale práce v plastových trubkách je nutná bez velkého nadšení, protože je možné narušit integritu potrubí. Kabel je pevný drát navinutý s nevířící spirálou s vrtákem na pracovním konci a zakřivenou rukojetídalší. Chcete-li zjistit, jak čistit dřez v kuchyni pomocí kabelu, musíte zvládnout jednoduchý algoritmus působení: kabel je připojen k vypouštěcímu otvoru na pracovním konci. Když tlačíte kabel s napětím, které je tvořeno kroucením kabelu podél podélné osy, můžete mechanicky zničit znečištění. Je důležité, aby byl kabel neustále natažen a neoslaben, protože to může vést k poškození a poruše. V okamžiku vysekávání zástrčky budou muset provést nějaké vratné manévry s kabelem, aby zlomily korek.

Před použitím kabelu je vhodné sifon ihned vyčistit demontáží.

Navzdory hrozné vyhlídce na demontáž sifonu není v této události opravdu nic složitého. Ve skutečnosti jednoduché manipulace mohou pomoci zastavit febrilní výběr dalších opatření, která by odstranila střevo v dřezu. Všechny skládací sifony mohou být přišroubovány pomocí klíče a demontáže musí být zcela odstraněny vyšroubováním upevňovacích šroubů. Tam jsou také sifony-mísy, které se rozvíjí bez dalších pomůcek. Hlavní věc - před demontáží je rozumné dát pod sifonovou kapacitu, aby sbíral vodu pod ním.

Poté, co se voda ze sifonu roztaví, sifon se vyčistí houbou s detergentem. Před instalací zpětného chodu s vrtákem nebo jednoduchou částí drátu s improvizovanou rukojetí je nutné provést revizi trubek odpovídajících odtoku pro přítomnost jílových ložisek.

Prevence ucpávání skořepiny

\ t

Existují moderní modernizované typy kabelů s navijáky a rameny s pohony, ale princip jejich provozu je naprosto stejný jako u jejich jednodušších prototypů. Pro využití arzenálu takových zařízení, jak je možné jen zřídka a příležitostně rozbít hlavu nad tím, jak čistit dřez v kuchyni, je nutné včas uplatnit preventivní opatření na odstranění znečištění a v souladu s prevencí nánosů v kanalizaci.

1. Nejdříve bychom neměli očekávat, že čističe brambor, kousky bobulí a zeleninové kuchyňské dřezy "tráví". Speciální vakuové pumpy, kompletní s řeznými listy, mohou a mohou se s takovou bezpečností vyrovnat, ale semena mnoha ovocných plodin (například: třešně, švestky, meruňky, broskve, atd.) Podporují tato zařízení.

2. Další použití kyselých chemikálií nepomůže hromadit hlen v trubkách a sifonu z mastných zbytků, vlasů.

3. K odstranění nepříjemného zápachu, který se vždy objevuje při tvorbě procesů rozpadu organického odpadu v trubkách nebo sifonech, je nutné použít antiseptické roztoky a prášky. Obvykle jsou tyto nástroje dostačující k tomu, aby v noci jednou týdně usnuly v odtoku. Dalším efektem překážek pro rozvoj patogenní mikroflóry je absence plaku hlenu, kterou nelze mechanicky odstranit.

4. K obecnému překvapení může nadměrné používání vysoce pěnivých mycích prostředků také vést k potopenému dřezu. Jde o to, že pěnící prostředky nebudou jen v žínku,ale také v trubkách a v sifonu, čímž se zabraňuje průchodu nerozpuštěných částic výrobků.