Jak vytvořit robustní a pohodlný gril z kovu vlastníma rukama

Aby se gril z kovu nepotřeboval spoustu sil a schopností, stačí jen pár listů kovu, bulharský a svářečský stroj. S těmito nástroji můžete vytvořit nejen místo pro opékání ražniči nebo grilování, ale opravdu krásnou výzdobu pro váš dvůr. Pro vaši pozornost je podrobný návod, jak to udělat.

POŽADOVANÉ NÁSTROJE A MATERIÁLY

\ t


Bulharsko

Plank

14)
Kovový roh

Brusný papír

Ruleta 26)
Svářecí aparáty

Profilové trubky

Elektrické pily2]

Rozbalit

ObsahVýroba nadace, místa pro uhlí a dřevoDodávky a podporyZdraví a praktičnost

Obsah
  1. Vycházíme z toho, místo pro uhlí a palivové dřevo
  2. Posílení a podpora
  3. Pohodlí a praktičnost

Základem je místo pro uhlí a palivové dřevo


Videa o výrobě pánevního roštu vlastníma rukama

Naším úkolem bude vytvořit spolehlivý a jednoduchý gril, ve kterém bude možné nejen ohřívat uhlí, ale také smažit na dřevě. K tomu budeme potřebovat spoustu volného prostoru, nastavení výšky špejlí a masivní oceli, která bude neustále odolávat teplotním výkyvům od -30 ° C do + 300 ° C (najednou chcete vyrobit ražničku pro křestní mrazy). Nyní přejít z teorie přímo do praxe a zvážit krok za krokem instrukce pro výrobu "krabic".

Krok 1Vyjměte písmena požadované velikosti.

Je možné hledat nepotřebné plechy ve stodolách, používat desku z jakéhokoli kamionu, přívěsné přívěsy, staré nebo deformované brány - bez rozdílu, co je nejdůležitější, že kov měl tloušťku nejméně 2 mm. Jinak to nebude trvat déle než rok. Vezmeme bulgar a vystřižíme 2 listy o rozměrech 30x80 cm, 1 list 80h50 cm (toto dno, ale je lepší, aby se z kovu 3-4 mm) a 2 boční stěny 50h30 centimetrů.

Krok 2Svařujte všechny dohromady.

Nejprve začneme s bočními stěnami. Spodní desku položíme na hmotu, přivaříme k ní boční kusy 50x30, lze je upevnit cihlou, hůlkou nebo jiným nástrojem, který po několik vteřin udrží kus před pádem.

Pozor!Nesnažte se držet kov rukou. Proud vás nenarazí (i když existuje malé riziko, pokud narazí na hmotu), ale rozsah roztavení tlustého kovu může poškodit vaši ruku. Je také možné hořet z ohřevu materiálu, který budete držet. V extrémních případech použijte k odstranění tohoto problému pogumované kleště.

Krok 3Svařujte pravidelné sloupky pod nohy.

Předpokládejme, že budeme vyrábět podpěry z rohu 35 mm (ideálně se hodí pro poměr pevnosti a lehkosti), pak musíme do každého rohu krabice navařit 10 centimetrů kovového čtverce 37-39 mm. Tento nekalibrovaný materiál lze zakoupit na jakékoliv bázi. Svařujeme svisle k boční stěně v rohu. Nahořekladivem hranu nebo svařit malé větvičky přes část dílu tak, aby roh, který vstoupí na náměstí zespodu neprojde náměstí.

Krok 4Broušení.

I když použijete svařovací střídač, bude mít kovová pánev z domácího kovu nerovný šev, který nesplňuje naše požadavky. Po svařování železa, musíte vzít brusku (bulharský) a zpracovat všechny vnější spoje, odstranit možné strusky a kapky oceli.

Posílení a podpora

\ t

Když vyrábíme mangaly rukama z kovu, musíme především přemýšlet o trvanlivosti a praktičnosti konstrukce, proto by měly být namontovány pouze spolehlivé a trvanlivé nosné prvky a také výztuž konstrukce. Zvažte, co je třeba udělat.

(96 )
  • Udělejte 4 pevné ocelové nosníky . Velikost police je 35 mm, a tloušťka kovu by měla být alespoň 2 mm, to znamená, že z tlustého stěnového materiálu, který se neotáčí, pokud kovová pánev má dát 30-40 kg dřeva a udělat spoustu odpadků.
  • Posílení. Přemýšlejte o instalaci 2 diagonálních pásů, které zabraňují bočním změnám celého nástroje. Dokonce i ty nejsilnější materiály se mohou ohýbat v horizontálním posunu, takže mezi oběma bočními rameny vytváříme spojení. Horní část levé nohy a spodní část vpravo a naopak. Dost, aby se roh, vyvrtat 2 otvory 8 mm a vzít vše na šrouby s vhodným průměrem.
  • Zvýšení pevnosti dna. Možná budete nalévat do velkého podniku spoustu uhlí nebo palivového dříví pro ražniči kebabů, ale dno se vždy ohýbá pod těžkou váhou. Proto je třeba posílit strukturu pomocí kovového rohu. Musí být umístěn diagonálně mezi dvěma úhly. Jeden bude stačit.
  • S takovým designem koroze a těžká váha zničí pánev na několik let a vydrží vám to dost dlouho na to, abyste se nudili.

    Pohodlí a praktičnost


    Video o příloze k mangale

    Velikosti kovových roštů mohou být různé, od 20x40 pro smažení několika klobás v přírodě, až 60x250 pro kavárny, restaurace a jiná zařízení. Ale bez ohledu na velikost mají všichni stejný úkol. A abyste mohli pracovat, musíte udělat vše nejen krásné, ale i praktické. Vezměme si, že je nutné přidat k hotovému grilu, aby vám přinesl nejen chutné maso nebo grilování, ale také příjemně strávený čas v jeho horkém prostředí.

  • Místa k sezení pod špejle. Měly by být upevněny, pohodlně a pevně, aby se během procesu smažení neotáčely a na jedné straně nespalovaly. Abychom to mohli udělat, musíme si vzít bulharské a udělat kufry na vrcholu hloubky grilu 3-4 centimetrů. V nich zabouchneme lebku.
  • Police na nářadí. Samozřejmě chcete vytvořit pohodlné místo, kde si můžete dát poker pro uhlí, kapalinu pro zapálení a další radosti z této záležitosti. Vlevo avpravo od grilu můžete přidat police o rozměrech 35-40 centimetrů, takže můžete dát vše, co potřebujete. Jsou lepší, aby se dřevěné, takže kov neohřívá z grilu. Svařujeme 2 rohy 25 mm a délku 40 cm, poté k němu našroubujeme dřevěné tyče nebo desku podobné šířky.
  • Místo pro uhlí a palivové dřevo. Může být vyroben s použitím takového rohu, pouze celá police bude umístěna na celé délce našeho grilu ve výšce 25 cm od země. Mezi boční podpěry přidejte 2 rohy tak, aby se police dívaly dovnitř. Připevněte mezi ně dřevěné popruhy - teď je vše připraveno, můžete ho použít.
  • Pokud uděláte všechny doplňky, bude pánev vypadat velmi krásně, přestože kování a složité prvky nejsou k dispozici. Ale nic nebrání kupovat kované předměty a svařovat je pomocí svařovacího stroje.