Jak zacházet s kuřecí částí: obecné tipy pro zpracování kuřete

Ptačí maso označuje nejoblíbenější složky různých jídel, které se vaří prakticky ve všech světových kuchyních. Každý člověk je již dlouho vášnivý o této nebo té části kuřete. Mohou to být křídla, nohy, boky nebo zaoblení hrudní části. Abychom potěšili všechny hosty, každá milenka musí vědět, jak s kuřecí částí zacházet.

Často jsou po zpracování kousky získávány ve spárovaných množstvích, mohou být 4-10. Velikost závisí na misce nebo části, kterou plánujete dát na stůl jako dárek. Důležité místo je dáno velikostí samotného kostry. Pokud je kuře malá hmota, pak nemá smysl stříhat na kousky. Jaká jsou základní pravidla pro zacházení s ptáky? Není zde nic složitého, hlavní je připravit ostrý nůž a kuchyňskou desku.

Obsah
  1. Pravidla záplatování
  2. Jak zacházet s kuřecím masem na dílech, abyste dostali části kousků?
  3. Pobočka masa z kostí
  4. Videa. Jak zacházet s kuřecí částí

Pravidla záplatování

Při zpracování kuřete proveďte následující sled činností:

  • Po poškrábání je nutné odříznout tlapky na nohy, spodní část se ve skutečnosti nepoužívá v potravinách. Opláchněte kostru pod tekoucí vodou, bez ohledu na teplotu. Někteří umývají tlapky a nechávají to na chladu, nebo na přidání vývaru na vaření, což činí polévku základem mastnějším.
  • Nůž je úhledně vložen do kloaky. V tomto případě je třeba se vyvarovat opatrné manipulace, aby nedošlo k poškození konečníku. Kdydistinace střeva, fekální hmoty mohou vypadnout, s největší pravděpodobností budete muset vzdát ptáka k vaření. K minimalizaci této situace kuřáci nedávají potravu na den před porážkou, ale toto opatření se ne vždy ospravedlňuje.
  • Konce jsou odříznuty od kostry, nejlépe se provádí spojem, což značně usnadní oddělení.
  • Aby se odstranily stopy, čára řezu, která byla zpočátku spuštěna, se zvětší na opačný okraj.
  • Odstraní vše, co nepotřebujete. Při řezání je třeba dbát na to, aby nedošlo k poškození žlučníku. Můžete ji odlišit zelenavě žlutou barvou. V případě porušení integrity a obsahu obsahu na části filé se může objevit hořká chuť.
  • Poté se kostra na vnitřní straně ořízne. Odřízněte všechny filmy, dobře a odřízněte kůži vedle těch míst, která se dotknou vytažením vnitřních orgánů.
  • Doporučujeme, abyste si připravili kontejner včas, aby se kuře odstranilo veškerý obsah.
  • V posledním stadiu je odříznut střeva, která zadržuje zbytky střev. Nejlepší je vzít nůž s dlouhou čepelí. Pak je nutné oddělit vnitřní orgány představující hodnotu, to se týká srdce, jater a komory. Vše, co zbývá, může být odhozeno. Ztráta kuřete je považována za úplnou.
  • Jak nakládat s kuřecím masem na dílech, abyste získali části kousků?

    Ne vždy vaření zahrnuje oddělení jatečně upraveného těla na několik částí. Je jich mnohorecepty, ve kterých se kuře účastní zcela. Pokud ale kousky rozřezáte, bude mnohem více možností vařit.

    Existuje několik způsobů, jak se s ptákem vypořádat, zde o tom rozhoduje vlastník. Můžete provést vylepšení způsobu implementace sekce. Hlavním požadavkem je to udělat, jakmile bude patronát dokončen, potom vařit kuře nebo dát do mrazáku.

    Pro správné zacházení s jatečně upravenými těly potřebujete mít zkušenost a sebevědomou ruku. Po určité době se tento proces stane automatickým.

    K tomu, aby se kuřecí maso dostalo k dílům, budete muset udělat několik následujících akcí, mimochodem, tato metoda odkazuje na nejběžnější:

  • Jatečně upravené tělo je umístěno na toaletním prkně tak, aby jeho končetiny směřovaly nahoru. Každá končetina musí být přitlačena k povrchu a musí být hluboko naříznuta v místě připojení k tělu. Potom otočte spoje směrem ven. Na řezu šlach jsou kusy velkých rozměrů, které vyžadují další zpracování.
  • Pak budou nohy a boky. Noha je umístěna na stole, rozkládá se podél místa, kde jsou kosti spojeny řezem.
  • Pro oddělení křídel se používá stejná metoda. Ohýbají se nad místem, kde je spojeno s ramenem a řezají se podél něj.
  • Po nakrájení jatečně upraveného těla na polovinu: nejprve na hřbetě, na druhé na hrudní kosti.
  • Posledním krokem je zpracování výsledných částí podélně pro poslednívětve zad a hrudní kosti.
  • Po dokončení všech prací jsou výsledné kusy promyty pod tekoucí vodou.

    Pobočka masa z kostí

    \ t

    Nejtěžší prací je proces oddělování částí masa a kostí, aby se zachoval vzhled jatečně upraveného těla, nebo aby vypadaly atraktivní po kusech. Pokud poprvé výsledek není nejlepší, můžete použít maso na mleté ​​maso nebo na přípravu sekaných kotlet.

    Chcete-li zpracovat kuře, musíte dostat ostrý nůž v čase, nůžky a připravit povrch. Krok za krokem:

  • Jatečně upravená těla se stohují po břiše.
  • Řezání kůže na hřbetě z každé strany.
  • Odstraní pojivovou tkáň, která drží kosti prsu a páteřní jednotky. Kromě toho se řezají chrupavkové klouby ramen a boků. Pro tuto práci je nejlepší použít nůžky. Pro usnadnění procesu jsou potřebné kusy úhledně odšroubovány k vzhledu tkáně chrupavky.
  • Postarejte se o páteř. Během tohoto postupu jsou zbytky masa co nejvíce odříznuty.
  • Kosti na končetinách se dostávají z boků. Tkanina se prořízne přes spojovací místo. Pro extrakci se používá nůž. Kosti jsou také zbaveny masa.
  • Křídla musí být odříznuta. Zpravidla nejsou příliš masité, ale dobře, protože separace svalových vláken je plýtváním procedurou.
  • Na konci všech prací se kostra omyje pod kohoutek.
  • Videa. Jak zacházet s kuřecím masem

    \ t