Myslíte si, že mangály pro poskytování se střechou nemají žádné nevýhody? Ve skutečnosti jsou mnohem více, než se může na první pohled zdát. Nyní vezmeme v úvahu hlavní typy domácích konstrukcí, definujeme jejich „plusy“ a „minusy“, poskytneme řádné rady ohledně volby.
Obsah Hlavní typy mangálů, jejich nevýhody a výhodyJak si vybrat ten správný gril Jak se starat o grilování, aby sloužil po dlouhou dobu?
- Hlavní typy mangálů, jejich nevýhody a výhody
- Jak si vybrat gril?
- Jak se správně postarat o grilování, aby sloužil po dlouhou dobu?
Hlavní typy mangálů, jejich nevýhody a výhody
Videa o mangali z plynové láhve
Stojí za povšimnutí, že není možné kategoricky tvrdit, že jedna konstrukce je dobrá a druhá není vhodná pro smažení masa, protože každý z níže popsaných modelů má řešit konkrétní úkol. Jeden může přijít na malou dachu a rodinu 2-3 lidí a obecně nesplňují požadavky velké společnosti, ostatní mohou být přenosné, ale ne stabilní, třetí krásné, ale ne trvanlivé. Zkusme zjistit, co je pro tebe správné.
Mangály se střechou.Tyto složité, velké konstrukce se skládají ze dvou hlavních prvků: místa, kde se připravuje kebab a střecha, které pokrývají vše od deště, sněhu a krupobití. Výhodou této struktury je schopnost vařit za každého počasí. Můžete jít na víkend i ve sprše, protože uhlí a dřevo nezmoknou. Bude vlhký, nebudeVyhněte se, ale problém je snadno vyřešen použitím směsi k zapálení. Nevýhody jsou mnohem větší: vysoké výrobní náklady, spoustu času stráveného na jeho konstrukci, dostupnost speciálních stavebních dovedností pro svařování a řezání dílů.
Grilování z plynové láhve. Je určena pro přípravu velkého množství potravin, protože délka přesahuje 120 cm - můžete použít desítky špejlí. Takovou páru můžete dostat za pár hodin od staré kyslíkové láhve. Výhody: nízká cena, schopnost vařit velké množství masa najednou, zvýšená pevnost (stěny do 1 cm tloušťky), teplotní odolnost. Nevýhody: Slack vzhled, v roli surovin používaných uhlí (malý prostor pro palivové dříví), příliš těžká váha. V roli přenosných variant takový pánev nezapadne, protože neplíhá do kufru, a můžete ho nosit pouze společně.
Ohýbání grilu je absolutním opakem dvou výše uvedených druhů. Podstatou tohoto návrhu je podstatně ušetřit objem a hmotnost. Nejčastěji je kolizní gril svařován z kovu 0,2 mm, který několik let vyhoří, nohy jsou nutně skládací a velikost je přibližně 50x80 cm, ne více. Výhody: vysoká přenosnost,hmotnost 5-10 kg, malý objem . Nevýhody: špatná odolnost proti opotřebení, málo místa pro palivové dřevo a neschopnost okamžitě vařit jídlo pro velký počet lidí.
Elektrický gril. Toto je specifický druh, který funguje pouzez mřížky. Má samozřejmě mnoho výhod, protože nemusíte obtěžovat hlavu dřevem, uhlím, uhlíky a zápalky. Jen si koupil maso, rozsekal, zapnul spotřebič v zásuvce - a na večeři si můžete dát grilování. Rozměry v nich jsou zpravidla malé, takže je snadnější přepravu. Existuje mnoho nevýhod: nejistota, malé množství prostoru, nedostatek kouře, což je tradice pro kebab. Jako pouliční gril se používá velmi zřídka, protože se bojí srážek.
Grilovaná litina. Jedná se o klasiku pro přípravu různých orientálních jídel, včetně autentického kavkazského ražniči. To se neliší od běžného pouličního grilu, kromě jednoho - z litiny. To dává následující výhody: zvýšená odolnost proti korozi, enormní pevnost. Nevýhody jsou také velmi těžké a nepohodlné. Často dělají kulatou pánev, protože obdélník vylévá z litiny mnohem těžší. Je tedy nutné použít dlouhé špejle, aby se radiálně umístily, aby se na hraně neustále ohřívalo teplo.
Pokud nemáte žádné z těchto návrhů po ruce, a budete dělat grilování, cihly mangles z cihly - skvělá volba, navíc velmi trvanlivé.
Jak si vybrat gril?
Příběh skládací mřížky
Při výběru vezměte v úvahu několik klíčových kritérií:
Počet osob v rodině. Pro 2-3 osoby bude dostatek přenosných možností - ale lze to vzít kamkolivdo auta v přírodě.
Trvanlivost. Pokud potřebujete grilování po celá staletí, je lepší to udělat na nádvoří s kamenem, válcem nebo litinou.
Vynikající vzhled. Pokud je to důležité, pak by měla být výhoda dána výhradně kovové verzi, neboť rozhodující roli hraje kování a možnost tvorby vlastních rukou.
Hmotnost. Pokud přemýšlíte o jeho přepravě, pak je snazší, tím lépe. Je-li to však jen doma, je nutné vytvořit co nejtěžší konstrukci s několika sloupy sloupků, aby byla vhodná pro práci.
Jiná kritéria nejsou tak důležitá a neměla by být zohledněna. Nicméně, volba - je to osobní záležitost, a rozhodnout pouze pro vás.
Jak se starat o grilovací systém tak, aby vydržel dlouho?
Modely z litiny a kamene nevyžadují zvláštní péči, pouze při kartáčování a pravidelném barvení, pokud je chcete udržet ve výborném stavu. Co se týče kovu - zde je nutné uplatnit řadu speciálních opatření na ochranu materiálu, aby sloužil alespoň několik let. Zvažte, jak se starat.
Nikdy nenechávejte dlouho v dešti. Kov bude rezavět a ztrácí sílu, zejména na místech vystavených konstantní teplotě (dole).
Vybarvujte inventář na zimu, pokud jej nebudete používat. Lak nebo nátěr se spálí při prvním požáru, ale ušetří několik měsíců kov.
Čištění kovového kartáče také nebude rušit -očistěte sazí a výslednou špínu.
Nevystavujte kov náhlým změnám teploty. Železo nemiluje moc, když je oheň uhasen studenou chůzí, zejména v zimě. Začíná se stratifikovat.
Pokud splníte všechny tyto požadavky, pak vám tato věc bude sloužit velmi dlouho. Ale v přítomnosti peněz navíc je železo lepší nahradit nerezovou ocel - nebojí se koroze.