Jaké jsou výhody mangálů k pronájmu se střechou a jaký design je lepší udělat?

Myslíte si, že mangály pro poskytování se střechou nemají žádné nevýhody? Ve skutečnosti jsou mnohem více, než se může na první pohled zdát. Nyní vezmeme v úvahu hlavní typy domácích konstrukcí, definujeme jejich „plusy“ a „minusy“, poskytneme řádné rady ohledně volby.

Obsah Hlavní typy mangálů, jejich nevýhody a výhodyJak si vybrat ten správný gril Jak se starat o grilování, aby sloužil po dlouhou dobu?

Obsah
  1. Hlavní typy mangálů, jejich nevýhody a výhody
  2. Jak si vybrat gril?
  3. Jak se správně postarat o grilování, aby sloužil po dlouhou dobu?

Hlavní typy mangálů, jejich nevýhody a výhody


Videa o mangali z plynové láhve

Stojí za povšimnutí, že není možné kategoricky tvrdit, že jedna konstrukce je dobrá a druhá není vhodná pro smažení masa, protože každý z níže popsaných modelů má řešit konkrétní úkol. Jeden může přijít na malou dachu a rodinu 2-3 lidí a obecně nesplňují požadavky velké společnosti, ostatní mohou být přenosné, ale ne stabilní, třetí krásné, ale ne trvanlivé. Zkusme zjistit, co je pro tebe správné.

  • Mangály se střechou.Tyto složité, velké konstrukce se skládají ze dvou hlavních prvků: místa, kde se připravuje kebab a střecha, které pokrývají vše od deště, sněhu a krupobití. Výhodou této struktury je schopnost vařit za každého počasí. Můžete jít na víkend i ve sprše, protože uhlí a dřevo nezmoknou. Bude vlhký, nebudeVyhněte se, ale problém je snadno vyřešen použitím směsi k zapálení. Nevýhody jsou mnohem větší: vysoké výrobní náklady, spoustu času stráveného na jeho konstrukci, dostupnost speciálních stavebních dovedností pro svařování a řezání dílů.
  • Grilování z plynové láhve. Je určena pro přípravu velkého množství potravin, protože délka přesahuje 120 cm - můžete použít desítky špejlí. Takovou páru můžete dostat za pár hodin od staré kyslíkové láhve. Výhody: nízká cena, schopnost vařit velké množství masa najednou, zvýšená pevnost (stěny do 1 cm tloušťky), teplotní odolnost. Nevýhody: Slack vzhled, v roli surovin používaných uhlí (malý prostor pro palivové dříví), příliš těžká váha. V roli přenosných variant takový pánev nezapadne, protože neplíhá do kufru, a můžete ho nosit pouze společně.
  • Ohýbání grilu je absolutním opakem dvou výše uvedených druhů. Podstatou tohoto návrhu je podstatně ušetřit objem a hmotnost. Nejčastěji je kolizní gril svařován z kovu 0,2 mm, který několik let vyhoří, nohy jsou nutně skládací a velikost je přibližně 50x80 cm, ne více. Výhody: vysoká přenosnost,hmotnost 5-10 kg, malý objem . Nevýhody: špatná odolnost proti opotřebení, málo místa pro palivové dřevo a neschopnost okamžitě vařit jídlo pro velký počet lidí.
  • Elektrický gril. Toto je specifický druh, který funguje pouzez mřížky. Má samozřejmě mnoho výhod, protože nemusíte obtěžovat hlavu dřevem, uhlím, uhlíky a zápalky. Jen si koupil maso, rozsekal, zapnul spotřebič v zásuvce - a na večeři si můžete dát grilování. Rozměry v nich jsou zpravidla malé, takže je snadnější přepravu. Existuje mnoho nevýhod: nejistota, malé množství prostoru, nedostatek kouře, což je tradice pro kebab. Jako pouliční gril se používá velmi zřídka, protože se bojí srážek.
  • Grilovaná litina. Jedná se o klasiku pro přípravu různých orientálních jídel, včetně autentického kavkazského ražniči. To se neliší od běžného pouličního grilu, kromě jednoho - z litiny. To dává následující výhody: zvýšená odolnost proti korozi, enormní pevnost. Nevýhody jsou také velmi těžké a nepohodlné. Často dělají kulatou pánev, protože obdélník vylévá z litiny mnohem těžší. Je tedy nutné použít dlouhé špejle, aby se radiálně umístily, aby se na hraně neustále ohřívalo teplo.
  • Pokud nemáte žádné z těchto návrhů po ruce, a budete dělat grilování, cihly mangles z cihly - skvělá volba, navíc velmi trvanlivé.

    Jak si vybrat gril?


    Příběh skládací mřížky

    Při výběru vezměte v úvahu několik klíčových kritérií:

  • Počet osob v rodině. Pro 2-3 osoby bude dostatek přenosných možností - ale lze to vzít kamkolivdo auta v přírodě.
  • Trvanlivost. Pokud potřebujete grilování po celá staletí, je lepší to udělat na nádvoří s kamenem, válcem nebo litinou.
  • Vynikající vzhled. Pokud je to důležité, pak by měla být výhoda dána výhradně kovové verzi, neboť rozhodující roli hraje kování a možnost tvorby vlastních rukou.
  • Hmotnost. Pokud přemýšlíte o jeho přepravě, pak je snazší, tím lépe. Je-li to však jen doma, je nutné vytvořit co nejtěžší konstrukci s několika sloupy sloupků, aby byla vhodná pro práci.
  • Jiná kritéria nejsou tak důležitá a neměla by být zohledněna. Nicméně, volba - je to osobní záležitost, a rozhodnout pouze pro vás.

    Jak se starat o grilovací systém tak, aby vydržel dlouho?

    Modely z litiny a kamene nevyžadují zvláštní péči, pouze při kartáčování a pravidelném barvení, pokud je chcete udržet ve výborném stavu. Co se týče kovu - zde je nutné uplatnit řadu speciálních opatření na ochranu materiálu, aby sloužil alespoň několik let. Zvažte, jak se starat.

  • Nikdy nenechávejte dlouho v dešti. Kov bude rezavět a ztrácí sílu, zejména na místech vystavených konstantní teplotě (dole).
  • Vybarvujte inventář na zimu, pokud jej nebudete používat. Lak nebo nátěr se spálí při prvním požáru, ale ušetří několik měsíců kov.
  • Čištění kovového kartáče také nebude rušit -očistěte sazí a výslednou špínu.
  • Nevystavujte kov náhlým změnám teploty. Železo nemiluje moc, když je oheň uhasen studenou chůzí, zejména v zimě. Začíná se stratifikovat.
  • Pokud splníte všechny tyto požadavky, pak vám tato věc bude sloužit velmi dlouho. Ale v přítomnosti peněz navíc je železo lepší nahradit nerezovou ocel - nebojí se koroze.