Jemnost skladování česneku v městském bytě

Není žádným tajemstvím, že v zimě jsou zelenina a ovoce výrazně dražší, takže chci zachránit svou sklizeň až do jara. Dříve nebylo nutné přemýšlet o tom, jak skladovat česnek v bytě - bylo velmi nákladné a moudré obchodovat. Ale teď je skladování jakéhokoliv zeleniny, ovoce nebo bobulí v městském bytě zcela možné. V tomto článku uvedeme vše, co potřebujete vědět o udržování této zeleniny v zimě.

Obsah
  1. Obecná pravidla pro skladování česneku
  2. \ t
  3. Důsledky porušení pravidel skladování
  4. Sbírka
  5. Skladování v bytě
  6. Při pokojové teplotě
  7. Česnek uchovávejte v chladničce
  8. Udržujte česnek v jar
  9. Možné problémy
  10. Video «Skladování česneku. Jak zachránit česnek v zimě. “

Obecná pravidla pro skladování česneku

\ t

Aby se česnek udržel těsně před jarem, musíte se naučit několik jednoduchých pravidel.

Vyberte celou žárovku. I malý zub může stát ztrátu celé ušetřené plodiny. Důkladně odmítnout všechny plněné, shnilé, nasekané, jedené hmyzí hlavy.

Teplota musí být stabilní. Maximální přípustná teplota je +5 stupňů, česnek snadno stráví zimu v chladící komoře.

Vlhkost je nepřítelem česneku. Pomáhá změkčit zuby, což zabraňuje sklizni až do jara.

Hmyz není místem v domě. Mnoho škodlivého hmyzu neodmítne léčbu čerstvého česneku. Aby se tomu zabránilo,Pravidelně ošetřujte místnosti, kde je česnek uskladněn.

Důsledky porušení pravidel skladování

\ t

Nestačí trvat na dodržování pravidel.Pokud se skladování česneku neprovádí podle pravidel, jednoduše se točí nebo plísní.Souhlasím, ne nejpříjemnější šarže pro pěstování lásky. Proto je v zimě velmi důležité sledovat stav žárovek a podmínky, za kterých jsou uloženy.

Vysoké teploty špatně ovlivňují vnější a vnitřní stav zubů česneku. Vysychají, začnou se vrásčit, mizí, navíc ztrácí všechny své užitečné vlastnosti a chuť. Zabalené do polyethylenových žárovek trpí skleníkovým efektem, rychle pokryté plísní a začnou hnit. Proto je důležité udržet je v zimě v pořádku.

Sbírka

Různé odrůdy a druhy česneku sbírají různou dobu. Zimní odrůdy zasazené na podzim dozrají do poloviny července, to je vše před tím. Ale zároveň je prakticky nemožné je skladovat - nemohou být odolnější než 4-5 měsíců. Ale materiál z nich - jeden z nejlepších. Stejné odrůdy, které rostou na jaře (yar), dozrávají v polovině srpna nebo začátkem září. Budou přežít zimu dobře, pokud je budete mít v pořádku.

Před vykopaním zkontrolujte, zda je vyzrálá: listy by měly žloutnout, falešný kmen by měl být mírný a cibule sama by měla být hustá při mletí půdy.

Počkejte na suché počasí, brzy ráno nebo pozdě v noci, vylezte na vidličku a jděte do stodoly.Vidlice potřebují jemně zvednout žárovky a snažit se je nezranit a neporušit kořeny. Vykopané žárovky by měly být vyčištěny ze země a položeny pod baldachýnem nebo složeny do pytlů a zakryty rostlinnými listy, listy, látkou. Hlavní věc je nenechat je na otevřeném slunci, aby plody nedostaly spáleniny od slunce.

Počáteční sušení plodiny trvá jeden týden, během něhož se vegetativní procesy zcela zastaví a kultura je vhodná pro sklizeň na zimu. Po uplynutí doby sušení upravte kořeny a stonky.

Skladování v bytě

V předstihu se postarejte o to, kde se sklízí. Skladování v bytě není spojeno s žádnými obtížemi, ale je žádoucí okamžitě určit, kde jsou nejlepší podmínky.

Zasklený balkon, spíž na severní straně domu, mraznička v lednici se vejde. Obecně platí, že jakékoli místo, kde je teplota vzduchu nízká a není vlhkost.

Při pokojové teplotě

\ t

Skladování česneku při pokojové teplotě je možné, ale netrvá dlouho. Teplota vzduchu v rozsahu 17 až 25 stupňů, což je považováno za prostorné, špatně ovlivňuje stav žárovek. Po 3–4 dnech se hřebíček stává měkkým, pomalým, 5-6 dnů začíná vysychat. Skutečnost, že česnek není schopen dlouhodobě zadržovat vlhkost v zubech, takže zvýšená teplota vzduchu vede k tomu, že se vlhkost rychle odpaří a zůstanou pouze sušená rostlinná vlákna.

Česnek uchovávejte v chladničce

Skladování v chladničce je dobrý způsob, jak udržet česnek před vädnutím a dát mu šanci "vidět" zimu. Dobré pro tyto účely je mraznička nebo prostor pro zeleninu. Nezapomeňte, že teplota doporučená pro skladování nepřesahuje +5 stupňů Celsia. Chladnička však může čelit dalšímu problému - vlhkosti. Bez pozorování, kolik vlhkosti v chladničce, například v důsledku přerušení elektřiny, můžete zničit celou uloženou úrodu.

Udržujte česnek v nádobě

Jedním z nejúčinnějších, a tedy i originálních způsobů, je skladování česneku ve sklenici. K tomu budete muset vyčistit všechny hlavy od slupky, dát zuby do plechovek a řádně je opravit. V budoucnu existuje několik možností, jak zachránit zuby na zimu: naplňte moukou nebo solí, nalijte olej, promíchejte.

Banky musí být nutně sterilizovány a sušeny, jinak je česnek plesnivý. Můžete použít jakékoli máslo se vám líbí: slunečnice, kukuřice, olivy. Dostane pěkný česnek vůně poté, co dostanete hřebíček.

Aby byl česnekový prášek, který je dokonale uložen v nádobě, rozřezán na štíhlé desky. Poté je sušte v sušárně po dobu 10-15 minut a rozemele na prášek. Chuť a vůně zůstane a úložný prostor bude trvat dost.

Možné problémy

Mezi zjevné problémy s chovem česneku v domě patří plíseň a hniloba. Jsounastane, když vlhkost a teplota vzduchu vzroste, i když výrobek skladujete v chladničce. Stává se, že podmínky skladování jsou pozorovány do nejmenších detailů, ale česnek je stále odstín a zkažený - to se stane, když nezdvihnete žárovky a sbíráte všechno.

Pamatujte, že poškozené žárovky pravděpodobně více pokazí ostatní a vytvářejí nepříznivé podmínky pro ukládání.

Pravidelně větrejte místo, kde skladujete česnekové hlavy, do bytu. Ucpaný vzduch může také způsobit rozvoj plísňové mikroflóry, jejíž destruktivní aktivita se projevuje plísní a hnilobou.

Video «Skladování česneku. Jak skladovat česnek v zimě. “