Když můžete sklizeň kukuřice: podmínky zrání

Kukuřice je z tropů, ale za posledních 100 let se rozšířila tak široce pěstovaná téměř všude. Ve středním pruhu dokonale dozrává. Mnozí ho pěstují ve svých domech pro vlastní potřebu, nebo pro krmení hospodářských zvířat. Doba, kdy je nutná sklizeň obilí, však závisí nejen na její rozmanitosti, ale také na účelu, ke kterému se pěstuje. Pro sběr k vaření a pro popcorn, obilí a pro siláž, kombinování a ruce jsou nezbytné různé úrovně zrání plodin. Takže, kdy můžete sklízet plodinu?

Obsah
  1. Druhy aglomerace kukuřice
  2. Podmínky čištění
  3. Jak sbírat
  4. Video "Sklizeň obilí v USA"

Druhy aglomerace kukuřice

\ t

V chalupách a na zemědělské půdě je tato kultura nejčastěji pěstována těmi, kteří rádi v pozdním létě jedí jemná zrna a sůl, vařená přímo klasem. K tomuto účelu se sklizeň sbírá ve fázi zralosti mléka. To je v této době že zrno obsahuje nejvíce cukrů, sladká sladká chuť obzvláště jako děti, které často jedí obilí, kousání je od surového komína. Zrání mléka se vyznačuje jemným velmi lehkým, téměř bílým zrnem zrna. Krycí listy jsou pevně zabalené zelím, je obtížné je odstranit a vlasy jsou hedvábné a vlhké, ale jsou pouze na základně hnědé, pak trochu béžové, a jen na výstupu z dlážděných kostek jsou jen bílé. Pokud stisknete hřebík na zrno, pak se šťáva může rozlit - to je tak šťavnaté pod tenkou peal. Tato kukuřice není sklízena kombajnem.

Ve fázi voskové zralosti, vnitřek semenNení již tekutý, ale není tuhý, může být srovnáván na konzistenci s měkkým sýrem, který se stále více kalí. Cukr je přeměněn na škrob, jemná mléčná šťáva se stává jednoduše dužninou, když se lisuje na zrno, zůstává zub.

Biologická zralost přichází o něco později. Zrno získá bohatou barvu - žlutou nebo oranžovou, odpovídající odrůdu. Listy vložky vyschly a vypadaly jako tenký pergamen. Vlasy vyschly, staly se hnědými. Sklizeň takového zrání lze již vyčistit kombajnem.

Podmínky čištění

Sklizeň kukuřice na obilí se sklízí v různých časech v závislosti na odrůdě z místa pěstování a doby setí. V zemědělské produkci se to provádí pomocí speciálních kombajnů, kdy sušina není menší než 60% - je to v kabinách a v obilí samotném po mlácení by mělo být více než 70%. Tato úroveň zralosti je kontrolována vyhodnocením černé vrstvy, která se objeví tam, kde je zrno připevněno k tyči. Není nutné spěchat ke sbírání, ale pokud začnou podzimní deště, sníží se kvalita plodin. A první mrazy to zcela zkazí - obilí je prostě zmrazení.

Sklizeň kukuřice na siláž se provádí, když fazole mají ještě hodně cukru, když jsou mokré - na konci období mléčně voskové zralosti. Toto je období nejlepšího chemického, fyzického a kvalitativního složení.Siláž, vařená po sklizni mléko-voskovitá - nejživější.

Zde je však důležité určit podmínky, které jsou potřebné - nejlepšísklizeň plodin ve fázi voskové zralosti. Na začátku období zralosti mléka a vosků obsahují zrna příliš mnoho tekutiny, ztráta 5% suché hmoty je ohrožena rychlou oxidací, která není pro siláž žádoucí. A když kukuřice již dosáhla zralosti vosku, zrno je stále vlhké (až 70%), ale cukr se ještě nezměnil na škrob. Siláž, vyrobená z velmi rané sklizně, nebude kvalitativní, protože potřebné nutriční sloučeniny v ní nebudou dostupné. To je velmi důležité, protože kvalita potravin závisí na množství, které je nutné pro zvířata připravit.

Má-li být kukuřičný kombajn sklízen ve správný čas ve stadiu voskových zrn, poskytne siláž zvířatům o 20% více energie, to znamená, že méně koncentrované krmivo může být sklizeno.

V chatkách a soukromých parcelách pro konzumaci nebo konzervování jemných zrn se sklizeň sklízí, když zrna dosáhla zralosti mléka, protože v této době jsou nejsladší a nejjemnější. Žádné kombajny, žádné úpravy se zde nepoužívají, kromě jemných rukou majitele. Je nemožné určit přesné podmínky sbírky, čas od času můžete kontrolovat pouze stupeň zralosti.

Je nutné zkontrolovat dotek, po celé délce nebo dlážděné kostce zamotat obilí. Na konci koberečku se stává elastický a zaoblený, nezralý je ostrý. Hedvábné vlasy v dosahovaných swingers suché a hnědé. Říká se, že je na vrcholu zralosti zrna mají nejvyšší koncentraci cukrů a všech užitečných látek.

Pokud nechápete nic dotykem, můžete trochu zatáhnoutzakryjte listy a podívejte se na semena. Měly by být již bílé, ale jemná krémová barva by neměla dostat svou jasnou intenzitu. Je možné propíchnout semena nehtů a podívat se na šťávu - je-li zcela transparentní, pak se sbírají brzy, pokud se změní na obyčejnou dužinu - již zmeškal okamžik nejlepší chuti.

Pokud sklizeň sklizně brzy, pak po prohlídce řádků, by letáky měly být vráceny na místo, jinak vaše sklizeň bude konzumovat drůbež.

Kočky se nikdy neroztrhávají najednou. Je známo, že první z nich zpívají ty horní, opírají se o stonek. Jakmile se horní část začne stát téměř kolmá ke stonku, je čas zkontrolovat její zrání. Je žádoucí věnovat pozornost měsíčnímu kalendáři roku 2016 pro letní práci.

U kukuřičného skotu se kukuřice sklízí, jakmile dosáhne své biologické zralosti, jinak bude v zimě obtížné jej uchovat. Zrna jsou uložena v klecích v dostatečném prostoru.

Jak shromažďovat

Kukuřičná siláž ve výšce 20 cm odříznutá speciálním kombajnem, k ní připojí úpravu PNP-2,4 - další, která shromažďuje rostliny válců a kousků. Zemědělské podniky vždy používají stroje pro sklizeň. Kukuřice Sklízet obilné kombajny se speciálními obilnými kombajny. Pokud používáte pouze kombajny, kvalita čištění bude horší a ztráta produktu - více. Rostliny jsou řezány ve výšce 15 cm nad zemí.

Ve své vlastní zemi, vy sámkombajn a kombajn. Čekání na okamžik zralosti mléka horních řádků, musí být očištěny rukama - jen jednou rukou, aby se dostala za stonek, a druhá od něj odšroubovala řádek. Každá rostlina má obvykle více než dvě (zejména hybridy), takže nižší může dozrát o 10 dní později než horní. Stojí za to udržet měsíční kalendář osetých prací na podzim 2016 po ruce a kontrolovat s ním.

Kukuřice na mléko se dlouhodobě neuchovává, musí být konzumována ihned nebo v lednici (do 1 týdne). Sladkost ztrácí po celou dobu, ale zima mírně oddálí přeměnu cukru na škrob.

Kukuřice pro popcorn se sbírá přesně stejným způsobem. Prolomit začátek stonku bude ještě jednodušší - jak se to stává mnohem později, pak by stonky a listy měly vyschnout. Poté se obilí suší a suší za měsíc. Udělejte to v teplé místnosti s dostatečným větráním. Po fázi děrování se řádky skladují ve sklepě nebo v podobných prostorách a zrna - jen v těsně uzavřené nádobě na polici kuchyňské linky.

Sklizeň kukuřice na osivo se provádí měsíc po vyčištění nabídky a sladké potraviny. Do této doby byly listy zcela suché, hlaveň ztmavla. Swingers jsou oddělené rukama od stonku, otáčet je mírně v různých směrech. Pak se zrna suší, odstraní se krycí listy. Dobře vysušené, snadno spadnou z trouby, pokud ji vezmete dvěma rukama a protřepete na opačné straně. Skladujte v hermeticky uzavřené misce,místo pro něj by mělo být tmavé, suché a chladné. Po řádném sběru a sušení neztratí svou podobnost s 10 lety.

Video "Sklizeň kukuřice v USA"

Toto video říká, jak zemědělci z Iowy sbírají obrovské plodiny kukuřice.