Keramický dřez do kuchyně: seznamte se s odrůdou, určete výhody a nevýhody

Velmi často se kuchyně může setkat s keramikou, ale většina lidí si vybírá materiál pro shell může pochybovat o tom, s ohledem na to nepraktické, měkké a bití. Všechno si však opravdu zaslouží keramický dřez pozornosti?

Obsah
  1. Vlastnosti keramických dřezů
  2. Klady keramiky
  3. Nevýhody keramiky
  4. Různé kuchyňské dřezy z keramiky
  5. Rozmanitost zařízení
  6. Umístění kuchyňského dřezu
  7. Péče o dřez

Vlastnosti keramických dřezů

Keramika ve své čisté formě není materiálem, který bude praktický a snadno použitelný v kuchyni, proto se keramická žula používá pro výrobu skořápek. Materiál sestává ze zlepšeného složení keramiky s přídavkem žulové omáčky.

Vzhledem k tomuto složení je keramická skořepina dostatečně dobrá k použití, je odolná proti mechanickému poškození, nebojí se prudkého poklesu teploty. Tam jsou jiné přísady, které pomáhají keramice být stabilní. Kromě žulových strouhanek ve složení existují přísady, které jsou zodpovědné za zvýšení plasticity materiálu, což snižuje křehkost.

Klady keramiky

Keramický kuchyňský dřez má následující pozitivní vlastnosti:

  • Ticho. Pokud porovnáte keramiku a nerezovou ocel, pak bude rozdíl jasný. Každá tryska a dokonce i kapka se dostanou do dřezu, nepřinesou hluk a rachot, čímž se sníží úroveň nepohodlí. Pro některé to bude jednoduchá maličkost,Nezáleží na tom, ale pro ostatní, kteří ocení pohodlí ve všem, je to velmi užitečná kvalita.
  • Estetický vzhled. Díky atraktivnímu designu keramických skořápek se může stát slušnou výzdobou kuchyně, zejména pokud ji diverzifikujete a doplníte malbou nebo jinými druhy šperků:
  • Přirozenost a šetrnost k životnímu prostředí. Moderní výrobní technologie se dokonale kombinují s přírodními ingrediencemi, z nichž vznikají dřezy. Keramická žula zaujímá jednu z předních pozic mezi materiály pro životní prostředí.
  • Nevýhody keramiky

  • Výrobek vyrobený z tohoto materiálu má velmi nepatrné negativní strany.
  • Skvělá cena. Ve srovnání s nerezovými dřezy se ukazuje, že jsou výrazně levnější, což je důvod, proč jsou keramické výrobky méně populární.
  • Velká hmotnost. Jedna osoba může mít dostatek energie, aby zvýšila keramický granátový dřez, ale s instalací určitě bude potřebovat pomoc. Proto je třeba kupovat tak, že je třeba se předem postarat o soubor týmu odborníků, kteří budou schopni rychle a kvalitativně provádět veškeré instalační práce.
  • Různé kuchyňské dřezy z keramiky

    Výlevky jsou rozděleny do dvou typů na základě použitých materiálů a stupně vypalování:

    Fajans . Materiál má porézní strukturu, která dobře absorbuje tuk a vlhkost. Je jasné, že aby se zbavili této nevýhody, museli výrobci přijít s novou metodou, byla to nátěrová hmota produktu. Díky této specialitě se s dřezem lépe bojujepoškození, vnější vliv. Nicméně v případě, že je prosklená vrstva omyta nebo poškozena, dřez se stane nefunkčním co nejdříve.

    Faynz se liší v tom, že po určité době na jeho povrchu vzniká "síť" mikrotrhlin, která neovlivňuje její vhodnost, ale významně zhoršuje vzhled výrobku, jak sám produkuje svůj věk.

    Porcelán . Použitím zcela jiné technologie, ale za použití stejných komponent, je tento materiál získán. Kombinuje hustou strukturu, lepší odolnost proti mechanickým vlivům. Jeho cena je však mnohem vyšší než u umyvadel z fajánsu.

    Pamatujte, že před zakoupením keramického výrobku, ať už se jedná o misku nebo dřez, byste měli mít jednoduchý a spolehlivý zážitek - lehce poklepejte tužkou přes povrch objektu. K dispozici je vyzváněcí zvuk - keramický žulový dřez, vyrobený z kvalitních materiálů. Pokud je zvuk neslyšící a nejasný, mohou být v produktu praskliny a prázdnota, a proto taková věc netrvá dlouho.

    Varianty instalace

    \ t

    Umyvadla lze rozdělit do tří typů kotevních úchytů:

  • Režijní náklady. Instalace probíhá při použití speciálního podstavce. To je nejvíce rozpočtu a populární možnost. Má pouze jeden minus - omezený a nudný design.
  • Dlaba. Zajímavější možnost, protože dřez je "utopil", jinými slovy, narazil do plochy, díky níž design má příjemnější a zajímavější design. Navíc může být vytvořenneobvyklou formu. Pro vytvoření pracovní plochy se používají různé kompozitní materiály, mramor, žula a dřevo.
  • Integrovaný. Jsou instalovány prakticky stejně jako dlažba, ale mají otevřené, dobře zpracované hrany.
  • Většina lidí, kteří si vybírají dřez, se snaží zapadnout do jiných zařízení, jako jsou pracovní stoly, koše na sušení, chladničky pro rozmrazování. Funkční hodnotitelé by to měli vzít v úvahu při výběru modelu.

    Umístění kuchyňského dřezu

    Kuchyňské dřezy se liší nejen typem instalace, ale také místem instalace.

    Ostrov. Velmi zajímavé konstrukční řešení je však pro malé kuchyně zcela nepřijatelné. Často je tento výrobek sekundární, jako by přídavek k hlavnímu dřezu byl mnohem méně praktický.

    Roh . Určeno pro malé prostory.

    Kníže . Nejčastěji se používá klasická verze.

    Nákup dřezu je nezbytný pouze v obchodech, které mají všechny potřebné certifikáty jakosti.

    Péče o dřez

    1.Polení se odstraní práškovým detergentem. Naneste po dobu 15 minut, poté opláchněte vodou.

  • Kovové stopy se odstraňují jednoduchým hadříkem.
  • Kyselina není děsivá s ochranným zářením, je možné použít saponáty s přídavkem, například proti plaku.
  • Péče by měla být prováděna nejméně jednou týdně.
  • Kvalitní keramický dřez je něco, co přinese nejen pohodlí, ale také ozdobu každé kuchyně.