Kondicionér pro vinný sklep Větrací a klimatické systémy

Aby bylo možné získat víno stejné kvality jako ceny na různých výstavách, je nutné nejen pěstovat odpovídající odrůdu hroznů, ale také plnit řadu technologických požadavků. Jednou z těchto podmínek bude způsob skladování vyrobeného vína s vytvořením určitého mikroklima. Po celá staletí byla vyvinuta technologie skladování ve specializovaných suterénech s konstantními teplotami a vlhkostí. Ale mnoho malých vinařů nebo sběratelů, kteří skladují velké množství lahví, prostě není schopno mít podobné skladování. Inovace proto přicházejí k záchraně. Jedná se o klimatizační jednotky určené speciálně pro vinné sklepy. Bude schopen zajistit správné skladování výrobku, nerozeznatelný od tradičních sklepů, který je věnován problematice vlastností těchto klimatizačních zařízení, hodnocení jejich výhod a nevýhod a analýze hlavních výrobců.

Obsah
  1. Jaké jsou podmínky pro příslušné zrání vína
  2. \ t
  3. Jak je taková klimatická technika
  4. Klady a zápory klimatických zařízení uložených ve sklepě s vínem
  5. Hlavní výrobci specializovaných klimatizačních zařízení

Jaké jsou podmínky pro příslušné zrání vína

\ t

Aby víno mohlo dozrát a bylo připraveno k použití, je nezbytné zachovat nezbytné technologické podmínky pro každou značku vína odlišnou. Například, šampaňské vyžaduje konstantní teplotu dva stupně Celsia, a obohacené víno - plus osmnáct stupňů.

Horní mez vlhkosti by neměla být zachovánamusí překročit osmdesát pět procent. Pokud toto číslo překročí normu, pak bude mech ve sklepě. Současně snížení obsahu vlhkosti o méně než sedmdesát procent povede ke ztrátě štítků s produkty. A pokud jsou sušeny až na padesát procent - trubky začnou kazit a vzduch vstupuje do láhve. Vše je pryč.

Mezi další nezbytné podmínky pro získání vynikajícího vína patří:

  • účinné větrání;
  • absolutní tma;
  • absorpce plného hluku;
  • nemožnost teplotního rozdílu.

Z tohoto důvodu jsou pro systém rozdělení vinných sklepů stanoveny určité požadavky.

  • Schopnost udržovat teplotní rozsah dvou až osmnácti stupňů se znaménkem plus.
  • Přístroj musí být nízkošumový.
  • Zadejte požadované množství čistého vzduchu.
  • Udržujte vhodnou úroveň vlhkosti.
  • Jak je takováto klimatická technika vybudována

    Tato klimatická technologie by měla zahrnovat inovativní řešení problémů. Nejčastěji se jedná o systém, ve kterém je výparník umístěn na zdi, na podlaze nebo na stropě.

    Existují modely ve formě monobloku nebo modifikace kanálové klimatizace. Pokud jde o správu - nutně střídač. Tento typ regulace bude schopen udržet požadovanou teplotu s odchylkou maximálně půl stupně. To je velmi důležité pro proces zrání vína.

    Zvláštností zařízení tohoto druhu zařízení bude poskytování speciálních modulů odpovědných za poskytování vlhkosti. V tomK dispozici je externí vlhkoměr a elektronické řízení. Externí jednotka je vybavena tepelným pásem pro nepřetržitý provoz v zimě.

    Foto 1. Umístění klimatizace ve sklepě.

    Velmi účinnou možností je použití monoblokové klimatizace namontované na dveřích. Současně jsou vytvořeny optimální podmínky na základě teplotních indexů.

    Výhody a nevýhody klimatického zařízení zabudovaného do sklepa s vínem

    \ t

    Vytvoření jakéhokoli inženýrského zázraku - dosažení zisku. Proto má tato klimatizace mnoho výhod pro podporu trhu. Zvažte hlavní výhody.

  • Schopnost pracovat v teplotním rozmezí dvou až osmnácti stupňů.
  • Udržování požadované úrovně vlhkosti neklesá pod sedmdesát a nepřesahuje osmdesát pět procent.
  • Přesnost programu s rozdílem poloviny stupně.
  • Možnost dodání čistého vzduchu ve sklepě
  • Různé varianty konstrukčních řešení z hlediska modelů.
  • Výběr modelů pro stávající požadavky. V podstatě se jedná o realizaci jednotlivých příkazů.
  • Hlavní nevýhodou je cena, která se v závislosti na výrobci pohybuje od tří do třinácti tisíc dolarů. Je však třeba poznamenat, že běžné systémy rozdělení domácností nezachrání situaci, ale povedou pouze ke ztrátě výroby.

    Hlavní výrobci specializovaných klimatizačních jednotek

    \ t

    Hlavními výrobci značek, kteří se specializují na klimatizační zařízení pro vinný sklípek, mohou být výrobcipojmenovat následující značky.

  • Kondicionér pro sklep Fondis. Společnost je uvolňuje z Francie v malých dávkách, protože trh je poměrně specifický a nevyžaduje velké množství takové technologie. V tomto výrobci se kondicionéry pro vinný sklep vyznačují vestavěným sezónním vytápěním a schopností pracovat v silných mrazech. Jejich novinkou je klimatizace ve formě dveří. Pokrytí místnosti až patnáct metrů krychlových.
  • Klimatizační jednotka Airwell pro vinné sklepy uchovává víno. Integrované řízení střídače a přívod čerstvého vzduchu. Tato kombinace dokonale vytváří nezbytné podmínky ve sklepě. Tyto příznivé podmínky mohou být použity současně pro skladování rostlinných produktů a ovoce. Používají se také pro zrání sýrů.
  • Společnost Mitsubishi. Kromě všech známých elektronických a automobilových výrobků je tato firma známa v úzkém kruhu jako výrobce kondicionérů pro sklepy s vínem. Specializace japonských mistrů je založena na speciálním modulu, který přesně reguluje teplotu vlhkosti. Uvolněte verzi kanálu a zeď. Velmi ekonomický model z hlediska absorpce výkonu.
  • Foto 2. Klasický pohled na klimatizaci Mitsubishi.

    Samozřejmě, pro kvalitativní výběr požadované jednotky musíte odstoupit nejen od finančních příležitostí, ale také od parametrů prostor a kritérií pro uchování určité značky vína. S takovým nápojem se musíte chovat velmi opatrně.