Melina Gulyaby - sladká a šťavnatá vetiver Uzbek

Chardjuyskaya meloun nebo, jak se říká, Gulyaby - odrůda, která pochází ze slunných a teplých oblastí. Šťavnaté, neuvěřitelně sladké maso má silnou, příjemnou vůni, která nedokáže zadržet ani kůži. Tento meloun, který je oblíbený u lahůdek, je právem považován za jednu z nejsladších a nejužitečnějších odrůd. Zjistíte v tomto článku, co je nejbohatší kultivar Gulyabi a jak si vybrat správné zralé ovoce.

Obsah
  1. Druhy odrůdy
  2. Užitečné vlastnosti
  3. Jak si vybrat
  4. Myšlenky o výrobku Gulaby jako produktu
  5. Video „Její veličenstvo Deanna“

Druhy odrůdy

\ t

Odrůda gulaby má nejdelší životnost. Dýně rostou ve tvaru prodlouženého oválu o hmotnosti až 7 kg. Kůže je pokryta pevnou síťovinou s malými buňkami, oranžovou nebo žlutozelenou. Uvnitř melounu je bílý, s nazelenalým nádechem blíže k tvrdé kůži. Současně se maso stává sladší, tím déle je gulaby uložena. Tato vlastnost odlišuje odrůdu od ostatních odrůd.

Úplné zrání trvá 133 dní, ale trpí trpělivostí za sklizeň 10-14 kilogramů z čtverečního metru - to není velký plat.

Chovatelé uvedli na trh několik odrůd, které by vyhovovaly různým regionům a potřebám zahradníka:

  • Gulabi-803, pěstovaný v Turkmenistánu, se vyznačuje jasnými žlutými oválnými plody se sladkou křupavou dužninou.
  • Chok je odrůda s tenkou pomerančovou kůrou, stejně jako ostatnídruhy, ale maso je viskózní.
  • Charjouwskaya je odrůda s hladkými tequiny, bez výrazné postavy na kůži. Buničina je velmi šťavnatá, vláknitá. Dýně jsou dobře zachovány až do jara.
  • Bassvaldi jsou dýně tohoto druhu střední velikosti, jejich kůže je vrásčitá, zelená s tmavými pruhy. Maso v nich není příliš velké, je to volné vlákno. Bohužel to trvá dlouho.

Užitečné vlastnosti

\ t

Charjue melouny jsou bohaté na chemické složení, které v mnoha ohledech ovlivňuje lidské tělo.Čerstvě sklizená dýně obsahuje 90% vody, až 17% cukru, 0,8% škrobu, 0,3% vlákniny, 0,1% kyseliny a také aromatické látky. Spousta vitamínu C (více než 20%), vysoký obsah karotenu.

Třída dobře čistí střevo. Navíc vitamínový koktejl v těle dýně podporuje rozvoj endorfinu, který ovlivňuje náladu a emocionální stabilitu. Ochlazená buničina pomáhá vyrovnat se s přehřátím.

Při dlouhodobém skladování se začíná hydrolýza škrobu, která zlepšuje chuť ovoce a jeho sladkost. To je důvod, proč můžete sbírat dýně nezralé a udržet je v úložišti, aby byly sladší.

Draslík a železo, které jsou hojné v buničině, jsou velmi užitečné pro anémii, srdeční choroby a obnovu funkce ledvin a jater. Široce používané pro léčbu dny a revmatismu. Silikon posiluje tvrdou tkáň, příznivě ovlivňuje strukturu vlasů a pokožky. Tento prvek pomáhá normalizovat fungování nervového systému, spalničekmozku, gastrointestinální. Beta-karoten (a jeho meloun více než mrkev) zlepšuje stav kůže. Pozitivní účinky na tělo vitamínu C a kyseliny listové jsou oslavovány v pluralitě učebnic, protože zvyšují a posilují imunitní systém, nervový systém. Pomáhá rychle zmírnit únavu a zvýšit vnitřní vytrvalost těla.

Samozřejmě, že jen jeden meloun, bez ohledu na to, jaká byla, nemůže vyléčit žádnou nemoc. Pokud však toto kouzelné ovoce pravidelně konzumujete, v kombinaci s dalšími užitečnými produkty, zvýšíte odolnost organismu a zlepšíte své zdraví.

Jak si vybrat

Kupodivu, ale mnoho lidí neví, jak si vybrat zralé melouny. Samozřejmě, vzhledem k různorodosti tvarů, barev a struktury kůže je obtížné odvodit kritéria zralosti, ale nic není nemožné. Ať už je odrůda jakákoli, vždy jsou nějaké běžné okamžiky, kdy je dýně zralá.

Výběr odrůdy Chardzhui se zaměřuje nejprve na vůni. Tuhý meloun má bohatou sladkou chuť, která vychází z kůže. Nicméně, to není děsivé, pokud si koupíte nezralé ovoce - stačí dát na chladném, chladném místě, aby bylo možné zrát sám. Pokud jde o kvalitu buničiny a její sladkost, nebude to negativně ovlivňovat.

Ujistěte se, že tequilu zkoumáte ze všech stran. Zralé měkké ovoce je místo, kde byl květ, ale stonek by měl být silný a suchý. Zelený fenykl však znamená, že tequin byl vzat z nešťastné postele, aby byl bezpečný a bezpečný pro obchod nebo trh.

Zkontrolujte hustotu kůže. Kůže zralého melounu se snadno odděluje od horní vrstvy. Stisknete-li jí nehet, pokud se vám okamžitě jeví zelená část dřeně - zralá tequila. Pokud je však pokožka velmi měkká a jsou snadno stopy, znamená to přezrálé ovoce a nemůže být dlouho skladováno. Myakush je velmi sladký a mírný, vhodný pro okamžité použití.

Rovněž tuhost plodu může být určena zvukem a barvou. Kůže by měla mít stejnou barvu (s výjimkou pásků nebo síťoviny). Když kropí (je lepší to udělat s dlaní), tuhý tequin vydává hluchý zvuk.

V zájmu bezpečnosti a prevence otravy jídlem nekupujte melouny po silnicích ani v místech se zjevným porušením hygienických norem. Prach ze silnice se sráží na plodech, absorbuje se v nich a zvyšuje množství toxinů a látek škodlivých pro tělo. Existuje také vysoká pravděpodobnost infekce s jednou z mnoha infekcí.

Myšlenky o produktu Gulaby jako produktu

V závislosti na regionu se melouny používají pro různé účely. Někde je lahodný dezert podávaný ve formě zmrzliny, sušených plátků nebo kandovaného ovoce. Tam, kde kultura roste bez lidského dozoru, jako je plevel, jsou její polévky vařeny z ovoce, oslabené, zmrazené, pečené, to znamená, že se používají jako obyčejná zelenina nebo ovoce.

Vzhledem k tomu, že melouny Charjoi jsou dobře zachovány, pouze zlepšují chuť, jsou oceňovány a konzervovány pro prodloužené zimy, kdy je nezbytné udržovat tělo vitamíny a užitečnými stopovými prvky.

Kromě toho je možné připravit koprová semenavyrobit máslo, které je podobné olivě ve své konzistenci a chuti. Papoušek se používá jako krmivo pro domácí zvířata. Recyklovaná buničina je zdrojem chutného cukru. Samozřejmě, melouny jsou velmi rozmarné, když rostou, takže je nemůžete dát na potok. Pokud se však pěstují pro své vlastní potřeby, stávají se dobrou náhradou cukrové třtiny nebo řepy.

Báječně odrůda melounů Chardzhui vypadá ve slanině, salátech, polévkách. Například, to je docela snadné vařit dort sušených fíků. Budete potřebovat 150 gramů melounu, 100 gramů cukru, pytel vyrážky, 100 gramů másla, 3 vejce, 150 gramů mouky a vanilin. Poražte vaječné bílky a pusťte, nechte je 20-25 minut na chladném místě. V této době porazíme žloutky cukrem a malým množstvím teplé vody. Přidejte máslo, mouku, vanilin a syřidlo, pečlivě promíchejte těsto. Přidejte chlazené proteiny do lžičky. Těsto položte na vymastěné těsto nebo do formy, nasypte sušený meloun a posypte cukrem. Po dobu 40 minut pečte koláč v troubě o 180 °.

Video „Její veličenstvo Deanna“

Toto zajímavé a kognitivní video vypráví o sladké kukuřici turkmenského melounu a lahodném džemu vařeném ve vlasti této oblíbené odrůdy.