Pomalá kamna s technologií

Moderní lidé mají zájem opustit pece, s nimiž budou schopni vytápět obytný prostor. To je způsobeno vysokými náklady na toto zařízení, jakož i skutečností, že je nutné udržovat oheň několikrát denně, aby byl monitorován jeho stav. Trvá to hodně času. Aby se tomu zabránilo, je možné vyrobit samotnou pec s pomalým spalováním, která ušetří fyzické a finanční náklady.

Princip činnosti pece

Tento spotřebič je modernizované zařízení s funkcí topení. Je určen pro pomalé spalování paliva, což umožňuje snížit náklady na údržbu ohně.

Pece s pomalým spalováním se vyznačují tím, že spalují palivo po dlouhou dobu, i když je pec odstavena. V obyčejných konstrukcích je nutné házet dříví každých pár hodin. Nesmí způsobit potíže v odpoledních hodinách, ale v noci to nechce vůbec dělat. A pokud ne, pak bude dům docela zima ráno.

Ale pomalé spalování, i když ne ukázat výsledek v prvních minutách pece, ale bude schopen udržet určitý teplotní režim, pohodlný pro obyvatele na dlouhou dobu. Při správném používání trouby musí být dřevo během dne zakryto pouze dvakrát.

Opět platí, že katalytická pec s pomalým spalováním ve srovnání s konvenčními umožňuje majitelům domů významně ušetřit nejen na palivu, ale také na jeho kvalitě. Není nutné kupovat drahé palivo vůbec. Je možné provádět zpracování výrobkůzemědělských produktů nebo dřeva. To je vhodné zejména pro zemědělské podniky, truhlářské dílny, které hromadí mnoho odpadu tohoto druhu.

Výhody

Pece s pomalým spalováním v práci mají tyto výhody:
1. Prakticky se používají všechny druhy paliv.
2. Doplňkové systémy vytápění.
3. Vysoký výkon.
4. Použití ve všech prostorách - obytných a průmyslových.
5. Účinnost přibližně 80%.
6. Řízení intenzity spalování.
7. Hospodářský prospěch.
8. Snadný provoz a servis.

Provádění prací při výrobě vlastních rukou

Pro vytvoření této pece je nezbytné mít minimální technické znalosti. Jako použité materiály se používají ty, které jsou na farmě. Možná, že něco bude muset koupit, ale to ještě nebude "hit" výrazně na rozpočet.

Soubor materiálů: kovový sud nebo plynový válec - základ konstrukce, kovové trubky, plné cihly - asi 50 kusů, kladivo, elektrody a svařovací stroj, speciální malta. Kromě toho může být reflektor použit podle vlastního uvážení.

Proces výstavby musí začínat položením základu. Design musí být kapitál. Pec bude kovová, což znamená, že se v procesu zahřívá. Proto musí základ odolávat nejen hmotnosti, ale také požární odolnosti. Nejlepším způsobem, jak toho dosáhnout, je manipulovat s cihlou. Povrch by měl být naprosto plochý, takže pokládka cihel musí být provedena zodpovědně.

Dále musíte udělat hlaveň nebobalónu Bereme to, co je k dispozici, a zbavíme se horní části. Pro tento účel se používá bulharský nebo autogenní. Výsledná hrana by měla být stejná. Odřezaná část nemůže být vyhozena, protože je ještě užitečná. Je-li jako základ použita trubka, pak je třeba provést její dno, navařit kružnici požadovaného průměru z oceli. Pokud použijete čtverec namísto kružnice, bude design stabilnější.

Pak se použije ocelový plech. Z ní je nutné řezat kruh o průměru menším než je průměr válce. V již hotovém řezném kruhu je nutné řezat kruhy menšího průměru. Později je to ten, kdo vloží trubku a přivaří ji. Proto je nutné před řezáním menšího průměru v plechu změřit průměr trubky. Měly by být stejné.

Připravené úseky kanálu jsou navařeny do kruhu. Délka sekcí kanálu by měla být taková, aby se mohly plynule pohybovat uvnitř hlavně. Díky tomu se podařilo vytvořit zvláštní zátěž, díky které bude palivo pošlapáno.

Chcete-li vytvořit víko, musíte vzít odříznutou část hlavně, a pokud jste použili trubku, pak ocelový plech. V této části vyřízneme otvor, do kterého můžete vložit malou část trubky.

V peci musí být dveře. Na základně je třeba odříznout poklop, kterým bude palivo prováděno. K tomuto otvoru je třeba svařovat dveře, které jsou vyrobeny samostatně, nebo si zakoupit hotovou variantu. Pokud se rozhodnete udělat to vlastníma rukama, pakje nutné k ní přivařit držadlo, aby bylo možné dveře otevřít i při velmi horkém sporáku.

Trochu pod hotovými dveřmi je další, ve kterém bude popel položen. Mělo by být malé.

Pak pokračujte k výrobě komínu. Je nutné dodržovat technologii tohoto procesu. Proto by měla být část trubky, která je stejná, delší než samotná pec. Komín v hotovém tvaru by měl být mírně ohnutý. Ale s tímto úhlem by neměla být větší než 45 stupňů. Můžete také udělat několik kol. Čím méně jsou, tím lépe. Nejvhodnější variantou pro komín je trubka o průměru nejvýše 15 cm. Svařujte s mírným posunem k okraji.

Nyní jděte k reflektoru. Ačkoli to není povinný prvek návrhu, ale přesto, někteří používají. Pomalu hořící pec, která bude instalována v malé místnosti, je prostě povinna držet reflektor. Pokud se tak nestane, sporák se bude ohřívat mnohem silněji než s ním. Díky reflektorům je rovnoměrnější rozložení teplého vzduchu, což pomáhá regulovat jeho průtok. Na úkor tohoto zařízení bude také ušetřit ještě více.

V poslední fázi je třeba dát cihlovou pec. Někteří to dělají a někteří ne. V zásadě, použití cihel nebo ne - záleží na přání vlastníků. Jsou chvíle, kdy je to jen nutné, kamna jsou v ekonomické budově. V tomto případě to není estetický vzhled.