Populární dlouhodobé spalovací pece: srovnávací analýza

Obsah
  1. Která trouba pro vytápění doma
  2. Obsah
  3. Legendy a mýty o kamnech?
  4. Co potřebuje spotřebitel? ?
  5. Co výrobce prohlašuje?
  6. Nejoblíbenější modely?
  7. Kovová kamna?
  8. Pece Brenner, video?
  9. "Požární baterie" pece?
  10. Série pecí "Profesor Butakov"?
  11. VIDEO: Srovnání pecí s dlouhým hořením?
  12. Profesor Butakov a další ...?
  13. O peci "Normal"?
  14. Poslech referencí spotřebitelů:
  15. Pece "Cinel"?
  16. Krby na pece?
  17. VIDEO: Přehled topných pecí?

Která trouba pro vytápění doma

Tradiční pece, které se spalují palivovým dřevem nebo uhlím, obvykle vyhoří během několika hodin, a díky své konstrukci pak jejich velké stěny dlouhodobě dodávají teplo do místnosti. Moderní topné pece mají design, který jim umožňuje ohřívat bez přerušení několik hodin nebo i dnů. Takové pece dnes nabízejí mnoho možností. Co si vybrat? - otázka vyvstává před potenciálním spotřebitelem.

Obsah

  • Legendy a mýty o pecích
  • Co potřebuje spotřebitel?
  • Prohlášeno výrobcem
  • \ t
  • Nejoblíbenější modely
  • Kamna na kov
  • \ t
  • Brennerova trouba, video
  • Sporák "Požární baterie"
  • Série pecí "Profesor Butakov"
  • VIDEO: Srovnání pecí s dlouhým spalováním
  • „Profesor Butakov“ a další ...
  • O peci „Normal“
  • Pece "Cinele"
  • Krby-krby
  • \ t
  • VIDEO: Přehled topných pecí

Legendy a mýty o kamnech?

Dnes existuje spousta kamen. Jsou velmi rozdílné v designu a typu paliva. Dokonce i kachlová kamna z naší doby jsou daleko odlišná od těch, které používají naši dědové. Ready-made modely, které jsou nabízeny souborem docela slušných firem, díky úsilí zkušených obchodníků, jsou prodávány důvěryhodnými zákazníky. Někteří v praxi získali určitou důvěru v zákazníky a „pověst“ druhých je více založena na některých přetrvávajících mýtech. Není nutné si myslet, že v článku se snažím výlučně odhalit producenty a najít nevýhody a nedorozumění. Vůbec ne úkolem je objektivně zhodnotit možnosti různých struktur. Ale ideál, jak víte, není ve světě. Co si vybrat - rozhodněte sami.
Pokud někdo nemá zvláštní touhu číst velký článek (i když je to zajímavé!), Můžete si prohlédnout užitečné video na téma "Jak udělat domácí vytápění vlastníma rukama". Na tematické video však nemáme čas.

A pokud má někdo touhu seznámit se s původními návrhy pecí pracujících na opracovaném oleji, vítám vás, abyste sem přišli.

Co potřebuje spotřebitel? ?

- Účinnost (účinnost), účinnost (téměř stejná), všestrannost (přání se obvykle vztahuje na typy paliv, stejně jako dostupnost varné desky) a cenovou dostupnost. Je zřejmé, že pece, které zajišťují spolehlivé vytápění všech prostor, včetně obytných budov,komerční, kancelářské a průmyslové budovy, jakož i pomocné stavby, jako jsou garáže, skleníky, sklepy, tj. struktury, které splňují všechna tato kritéria, budou lidem respektovány. Jak to vlastně je?
Zajímala jsem se o informace a pokud možno o objektivní analýzu nejoblíbenější řady moderních pecních zařízení. Toto téma je samozřejmě nesmírné. Články věnované vytápěcím pecím máme proto v časopise hodně.

Co výrobce prohlašuje?

Moderní model vytápění (a vytápění a vaření v jejich počtu) se zpravidla liší nejen v poměrně dobré kvalitě materiálu (ve většině případů se jedná o železo a nerezovou ocel), ale také o nákladovou efektivitu. Ještě zajímavější je možnost vyzvednout optimální model určitých parametrů (z hlediska velikosti, kapacity, objemu pece, průměru komína atd.) Na jeho žádost

Zvažte nejoblíbenější příklady topných kamen různých kapacit od 9 do 55 kW pro vytápěcí prostory o rozloze 150 až 1 200 m2. m.

Kanadská pec Bulerian se dokonale hodí i do tak sofistikovaného interiéru

Nejoblíbenější modely?

Soudě podle žádostí z webu, nejoblíbenější modely pecí, jako je kanadský "Bularyan", domácí "Brenernan" (to je v podstatě stejné "motýli", pouze ruská produkce, téměř jedna za jednu parametry); "Profesor Butakov" a další. Hlavní přednosti pecí těchto sériových výrobců berou v úvahu následující parametry:

  • práce v režimu dlouhodobého spalování, zařízení s tryskami (speciální kalibrované otvory) pro spalování plynů;
  • vysoká pevnost materiálu - zpravidla je to železo a ocel;
  • zlepšený přenos tepla;
  • speciální provedení horního víka se schopností použití jako varná deska.
  • Napsal mnoho článků. Pozitivní návrhy jsou Internet. A lidé stále rozbíjí oštěp v diskusích o výhodách a nevýhodách různých návrhů ve fórech. Kde je pravda? A můžete to dosáhnout?

    Kovová kamna?

    Pojďme se zde (pokud možno nestranně) zabývat dvěma vládci nejoblíbenějších modelů kovových pecí v populaci, abychom pochopili jejich výhody a nevýhody. Za prvé, za účelem oddělení reality od reklamy dithyrambs. Budeme také kreslit některé paralely s tradičními peci (z cihel), ne zvlášť hluboce zasahující do konstruktivních vlastností těchto pecí.

    Vnějšek pece typu "Bularyan" nebo "Brenernan" je uložen na nejběžnější "buržoazii"

    .

    V drtivé většině kovových pecí tedy funguje na stejném principu.

    • Téměř všechny kovové pece jsou konvekční. K dostání ve dvou případech. Uvnitř - samotný ohniště. Kamera, která ho doprovází, se často „ponoří“, vytvořená například děrovaným plechem. Obvykle se jedná o pec takzvaného "předního spalování" - to znamená, že spaliny jsou vychýleny směrem k přední stěně, kde se chladí a vystupují do zadního vývodu kouře. Podobným způsobemV takových situacích je proces spalování snadnější řídit, například omezením přítoku vzduchu. Tento princip kamen je znám již od starověku, a to je způsob, jak je postaven slavný ruský sporák. Vnější plášť je konvekční plášť (druh síta), který přispívá ke stálému proudění vzduchu podél pece kamna. Pro tento účel jsou otvory, do kterých proudí vzduch shora. Lehký teplý vzduch má tendenci stoupat. Jeho místo neustále proudí ze dna studeného vzduchu. Ukazuje se, že sporák ohřívá místnost nejen svým ozařováním, jako tradiční buržoazní, ale také konvekcí, obchází vzduch v místnosti mezi stěnami konvekčního krytu. Kromě toho, venkovní obrazovka chrání před nežádoucím tvrdým zářením.
    • Další zásadou je zvýšení doby spalování z jednoho štěpky. Toho je dosaženo snížením průtoku vzduchu foukaným a omezením komínového komína. Takový proces (korpulence) se nazývá pyrolýza. Ale jeho princip také není něco úplně nového. Byl používán pro sklizeň dřevěného uhlí lovci při přípravě tradičního krbu - prutu. Taková centra jsou také dnes poctěna turisty, lovci, geology.

    Za účelem zjednodušení kontrolních procesů a snížení pravděpodobnosti emisí kouře do místnosti jsou další konstrukce pecí vybaveny speciálními vestavěnými tryskami. Takové zapalovače umožňují přívod přídavného vzduchu do horní spalovací zóny. Navržené podobné vstřikovače-zapalovače mohou být různými způsoby. Jsou ve tvarutubule Nebo jen praskliny v horním prostoru dveří nebo přední stěny, v pecích tohoto typu nejsou žádné jiné smysluplné konstrukční úpravy. Rozdíly jsou převážně ve velikosti, částečně ve vzhledu. Materiály se mohou mírně lišit, tloušťka stěn, průměr trubkového komína, některé dekorativní a podobně. I tyto zdánlivě vnější rozdíly však mohou někdy znatelně ovlivnit nuance provozu pecí, jejich technické vlastnosti. A pohodlí použití pro spotřebitele především, a to je pravda.

    Brennerova pec, video?

    Pod touto značkou v Rusku jsme se stali populárními "motýly". Téměř absolutní kopie kanadské sestry. To je někdy inzerováno jako "kamna z Kanady". Válcová pec, ve které je skříň opatřena spíše silnými trubkami.
    Návrh je poměrně racionální, promyšlený. Osvědčený (opět) čas.

    "Aqua-Brenner" je druh pece určený pro připojení ohřevu vody.

    Kamna skutečně poskytují dlouhé spalování na jednom jazýčku. Velký průměr trubky umožňuje na ně umístit vzduchové kanály pro přívod teplého vzduchu do sousedních prostor. V tomto případě je možné použít relativně levné hliníkové ventilační manžety, které neodolávají extrémním teplotám. Je pravda, že stojí za to připomenout, že v případě, kdy je pec vložena do oddělené místnosti a chcete ji použít k ohřevu sousedních místností, zásobujte je pouze teplým vzduchem potrubím,tepelné ztráty budou poměrně hmatatelné. Nicméně značné procento ohřevu dopadá na záření přímo z povrchu pece. To je důvod, proč se doporučuje nejprve "nosit" skříň na sporáku, udělat speciální sběratel sběračů, a pak od něj chovat trubky. V šarži nejsou žádné takové produkty. Pokud se provádí na individuální objednávku, bude to stát poměrně levné, bude srovnatelná s cenou pece.
    Existuje jeden problém s provozem této pece. Kouřová trubka je umístěna na zadní stěně. Zde je odpaliště, ke kterému je připojeno kouřové potrubí. Ve dně je skleněná zátka, ve které kondenzát odteče. Aby byl tento návrh hermetický spíše obtížný a kondenzace, aspirace skrz mezeru, vzduch uvnitř se nezlepší. Hoteloví řemeslníci při zušlechťování designu vyvíjejí a utěsňují kontejner speciálně pro sběr kondenzátu, někteří odvodí některé potrubí mimo prostory. To vše, jak jsem poznamenal, není tak jednoduché, ale trh nenabízí hotová řešení.

    Pečící pece jsou k dispozici v různých velikostech. To znamená, že je určen pro různé objemy prostor. Například "Aqua-Brenner" je druh určený pro připojení ohřevu vody. Samozřejmě tento model také není bez nevýhod. Přítomnost "studeného jádra" stále ještě více ochlazuje kouřové plyny, což znamená, že trakce v potrubí se zhoršuje, což přispívá k tvorbě ještě většího kondenzátu. Výsledkem je, že Aqua-Brenner musí být zametán s větší intenzitou. Doba práce na jedné záložce palivového dříví se tak sníží. To je nepravděpodobnélze nazvat úspěšnou symbiózou. Nevýhody samozřejmě "vyrovnávají" důstojnost.

    "Fire-Battery" pec?

    Série pecí "profesor Butakov"?

    Zajímavý vývoj. To je také zcela mozek domácích inženýrů. Nejdříve si všiml, že všichni členové rodiny Butakovů mají podle mnoha atraktivnějšího vzhledu než stejný Brenernan.
    Výrobce však přesvědčuje, že dosáhl vyššího tepelného výkonu na jednotku povrchu pece (opět ve srovnání s Breneranem). A to vše na úkor zvýšení konvekčních trubek a jejich správnější (efektivní) zabudování do konstrukce. Všechno je v pořádku. S tím však jsou spojeny zřejmé nevýhody. O nich níže.
    V této sérii pecí je trubková přípojka umístěna nahoře. Kondenzát jako výsledek, proudící přímo do pece, hoří úplně (podle výrobce, bez zbytků). Nedostatek „skla“ však komplikuje čištění komína. To lze vyčistit pouze shora (a to není vždy, víme, možná) nebo nějak ladně "vytahování z potrubí pod masivní troubou." O této funkci je třeba pamatovat při instalaci pece. Jednoduše řečeno, někteří instalují kamna na nízký podstavec, který pak může být vytáhnut, pak spouštět tělo dolů a tlačit ho, komín tímto způsobem odpojit.
    Za zmínku stojí i další důležitá nuance. Vzhledem ke konstrukčním vlastnostem (přítomnost roštů) je doba práce na jednom z pokládek palivového dříví v této sérii pecí kratší než notoricky známý Brenner.
    V řádku „profesor Butakova“Dále je prezentováno několik velikostí výrobků. Vypočítávají se různé modely pro vytápění různých prostor.

    VIDEO: Srovnání pecí s dlouhým hořením?

    "Profesor Butakov" a další ...?

    Producent rodiny Butakov zahájil výrobu další řady pecních zařízení. Toto je Normální pec. Vypočítáno v podstatě na průměrného kupujícího, na "zamorachivayusya" nad-technické parametry. Normální pece jsou levnější, mají tradiční (relativně pohodlný tvar, nicméně účinnost je u stejných objemů mnohem nižší. Pro zájemce jsem našel jeden z typických hodnocení tohoto kamna - velmi charakteristický.)

    O peci "Normal"?

    Model obsahuje hermeticky zvýšenou velikost pece, která zajišťuje stabilní provoz v dlouhodobém spalovacím režimu.
    Díky velké spalovací komoře je provoz pece usnadněn;
    Tepelná konvekce se zlepšuje přenosem tepla.
    Široká varná plocha umožňuje vařit několik pokrmů současně.
    Jedná se o základní charakteristiky, takzvané „od výrobce“.

    Poslech referencí spotřebitelů:

    Krbová kamna Normální 2 Turbo - roztomilý růžový růženec.

    • Pros:

    Povrch vaření je rovnoměrný, pohodlný popel.

    • Nevýhody:

    Docela ostré vyhození tepla. Palivové dřevo vyžaduje hodně.
    Přestěhoval se do samostatného domu mimo město. Ihned jsem se musel přiblížit k vytápění, abych to pochopil. Volba je teď, na dlouhou dobu nemohl zastavit na nic, vvýsledek je zvolen Thermophore normal 2 turbo. Kamna jsou pro každého příjemná, příjemná, přesná. Vše je napsáno podle návodu: je určeno především pro prostorné průmyslové prostory. Dům má jednopatrový cihlový dům, dům pod 200 m2. m. Když byla ulice mínus 10 stupňů, celý dům nebyl schopen řádně tepla. Musel jsem zavřít pár místností. Nyní na ulici, tam jsou mínus 20, prakticky neustále záplavy. Ale teplo rychle stoupá nahoru a podlaha se chladí. Je škoda, že pro tento model nebyly předpokládány žádné tepelné vodiče. Ale je tu možnost koupit ventilátor samostatně - stále je třeba najít, kde koupit. Ale něco mi říká, že nebude možné zůstat v místnosti. Postavil jsem tento sporák ve Švédovi, cihla se stále nějak nějak drží a nerezová ocel se lehce zahřívá a ochlazuje stejně rychle. Palivové dřevo požírá neuvěřitelnou rychlostí. Uhlí nelze použít. Hodíme dub, jde čistě. Co je hezké, je, že kuchyňský koutek je dokonale plochý a někdy je možné něco zahřát nebo dokonce vařit. Obecně platí, že sporák splňuje všechny jeho nárokované vlastnosti. Tak píšou upřímně, že se mohou rychle spálit. Koupili jsme ho už před půl rokem, nyní se neustále skládáme. Diskuse o podmínkách služby brzy. Přemýšlíte o tom, jak používat a bude sloužit. Příští rok se chystáme zplynovat dům. A jako dočasná nebo při vytápění domu je tato trouba v zásadě vhodná. "

    Ženilské pece?

    je produktem ruské obranné technologie. Řada Cinele je vyvinuta předními designéryraketovou technologii. Jak uvádí výrobce, "s využitím modelování řízení hoření". Dnes máme trochu ne každý produkt - produkt "obrany". Jako by to nějakým způsobem znamenalo kvalitu, která to zaručuje. Mnozí z nezávislých odborníků však uznávají, že pec se vyrábí obecně. Konstrukce Sinila je poněkud jednodušší ve srovnání s výše popsanými produkty. Ale cena je nižší, což je pěkné. To může být voláno takový zjednodušený “klon” Buleryan, mírně nižší než latter na účinnosti a výhodě řízení procesů spalování. Kino je docela vhodné pro kupujícího, pro kterého je cena rozhodujícím faktorem. Z významných nevýhod pro spotřebitele je třeba poznamenat, že spojovací průměr komína (z druhé standardní velikosti) je zřídka splněn - 140 mm. Kromě toho je takový průměr trubky dražší. Tak nějak budete muset koupit trubky od výrobce Cinel (to může stát více), nebo dělat nudné vyhledávání. Ale co se týče nejmladšího modelu řady C-50, má připojovací trubku určenou pro trubky o průměru 100 mm, která je na trhu ve velkém a za dobré ceny levná, tzn.

    Krby na pece?

    Volha, Neman, Pechora a další.
    Nejprve se podívejte na malé video, relaxujte.

    VIDEO: Přehled topných pecí?

    Tyto výrobky jsou dražší než jednoduché topné pece. Liší se však velmi příjemným vzhledem. I když je to subjektivní názor. Modely jsou vybaveny dobrým tepelně odolným sklem, které umožňuje sledovat oheň. Z tohoto důvodu jsou však náročnípečlivější manipulace, stejně jako další péče - čištění skla ze sazí. Je třeba si uvědomit, že účinnost u krbů jako zdrojů tepla je podstatně nižší než u pecí, které jsme zvažovali výše. Některé nepříjemnosti spočívají ve skutečnosti, že krby mají mělké, nestandardní pece, které vyžadují více kalibrovaného palivového dříví. Cena je také vyšší. Produkty mohou oslovit kupující, kteří ocení pohodlí a image, pokud chcete mít krb, a není dostatek kapitálu k vybudování.