Pravidla pro udržení česneku doma v zimě

Překvapivě, ale zdá se, že mnoho je, že je nejtěžší pěstovat česnek, a pak se bude nějak sám ležet až do jara, a nic se mu nestane. To je chybné prohlášení, protože dělat to doma je dost těžké, pokud si nemyslíte, co a jak to udělat. Jak skladovat česnek v zimě, jak to udělat správně a zachránit většinu živin - to vše najdete v našem článku.

Obsah
  1. Čištění česneku
  2. Metody skladování
  3. Dřevěná bedna
  4. Olej
  5. Sáčky
  6. Parafín
  7. Prevence škod
  8. Video «Osvědčený způsob skladování česneku»

Čištění česneku

\ t

Jakmile dozrává zima nebo jaro česneku, to znamená, že jeho listy budou žloutnout, falešný stonek bude měkký a spadne na zem, a slupka bude snadno vyhozena ze zubů - musíte ji rychle odstranit z lůžka, aby se nepoškozovalo další skladování, a samo o sobě to nevyschne. Zima je lepší sbírat v červenci, na jaře - v srpnu nebo začátkem září.

Vidličkou nebo lopatkou opatrně zasuňte žárovky ze země a snažte se nepoškodit samotnou žárovku nebo kořeny rostlin. Pokud je počasí bezútěšné, ale ne deštivé - dejte ovoce na postele. Pokud je déšť naplánován nebo velmi horký, pak nesete žárovky pod baldachýnem. Sklizeň neskončí tam: velmi opatrný, snaží se neporušit kořeny, vyčistit žárovky od země. Můžete je opláchnout ve studené vodě a nechat uschnout. To vám umožní připravit sežárovky pro další skladování. Pod deštníkem by měla být vaše sklizeň uchovávána po dobu asi 10 dnů, aby se přirozeně zastavily všechny vegetativní procesy.

Důležitou podmínkou pro řádnou přípravu hláv česneku je dodržení nízké vlhkosti. Když tedy čištění skončí, budete mít šťavnatou, nepoškozenou vlhkostí a hnijícími plody, které lze bezpečně skladovat doma až do jara.

Čištění žárovek je nejlepší v suchém počasí, brzy ráno nebo pozdě v noci, takže nespalují z hořícího slunce.Ale na jaře a v zimě druhy netolerují přeexponování v zemi a vysoké teploty, takže se snaží dělat všechno správně, pak udržet plodiny bude mnohem jednodušší.

Po kroku sušení odstraníme další části - odřízneme kořeny a stonky. Nyní můžete zvážit metody skladování, které pomohou udržet vonné žárovky až na jaře.

Metody skladování

Je možné udržet česnek doma v zimě, aby se nepokazil několika způsoby. První věc, kterou je třeba přijít na mysl, je ta stará, že babiččina metoda má rozdělit jarní česnek do krásných rožniček, které s radostí hledí na svůj vzhled před jarem. Ale to není jediný a zdaleka nejspolehlivější způsob skladování.

Dřevěná bedna

Skladování žárovek v dřevěné krabici je jedním z nejvhodnějších způsobů. Budete potřebovat krabici s otvory ve stěnách. Na dně musíte nalít centimetrovou vrstvu soli, popel nebo dřevoSlzy Pak stohujte žárovky a novou mezivrstvu. Tyto dva kroky opakujte, dokud zcela nevyplníte zásuvku. S cílem udržet jarní česnek všechny užitečné vlastnosti, vyjměte krabici na suchém, chladném místě.

Olej

Skladování ropy je skvělý způsob, jak umístit těžkopádnou krabici kdekoli, ale v zimě chci mít čerstvé hřebíček. K tomu je třeba vyčistit žárovky a poté udělat hřebíček ve sklenici. Snažte se dát je těsný, můžete dokonce třást jar několikrát. Máslo lze použít jakýkoliv slunečnicový, olivový, kukuřičný, obecně, což je podle vašich představ. Nalijte máslo do nádoby tak, aby zcela zakrylo zuby. Poté zavřete nádobu s víčkem s otvory, zvedněte chladničku a vychutnejte si výsledek v následujících 3-4 měsících. Velkým plusem tohoto typu skladování je, že dostanete nejen čerstvý česnek, ale i voňavé máslo.

Sáčky

Vhodná metoda skladování - papírové nebo látkové sáčky. Smíchejte hlavy s cibulovými slupky, vložte je do sáčků a pak je zavěste na suché místo. Nejlepší česnek se skladuje při teplotě + 5-7 ° C. Pro velké množství žárovek však tato možnost není vhodná, s výjimkou případu, kdy máte prostorný sklep, protože tašky by měly být zavěšeny pro lepší větrání a dlouhodobé uchování.

Parafín

Poněkud exotický, nicméně účinný způsob je ponořit divoké cibule do parafínového vosku. Roztavte parafín, ale zároveň dodržujte technologická pravidlabezpečnost. Držte žárovku za dřík, ponořte ji do horké hmoty. Když je zcela zakrytý parafínem, zavěste tak, aby se hmota zmrazila. Pro čištění takového česneku na tmavém, chladném místě, kde se zachová vlhkost a příznivé vlastnosti až do jara.

Prevence škod

\ t

Když jarní česnek šel čekat na svou hodinu, je důležité, aby ho nenechal pokazit. Nejmenší porušení podmínek, a teď už začal hnijící, pokryté plísní nebo jedený hmyzem. Stává se, že jste nepodváděli a poslali k léčbě infikovaných hlístic nebo hláv česneku, pak nebudete schopni je zachránit.

Česnek uchovávejte na tmavém, suchém, chladném místě, jinak by se zkazil a ztratíte nejen ingredience používané při zpracování, ale i samotné žárovky.

Zajistěte dostatečné větrání v místnosti, kde je vaše plodina uložena. Dopřejte si sklep s fungicidy a insekticidy a po dobře větrání, aby se tam nemohl dostat žádný škůdce. Když je česnek uložen v chladničce, nastavte teplotu a vlhkost ručně.

Video «Osvědčený způsob ukládání česneku»

Seznamte se s osvědčeným způsobem, jak udržet česnekovou hlavu doma, která se drží po celou zimu, a na jaře, jako by byla vykopána z lůžka.