Při čištění česneku na Uralu

Pěstování zimy a čerstvého česneku na Uralu, je důležité pochopit rysy klimatu, chovné nuance odrůdy, stejně jako vědět, kdy zasadit a kopat to dostat zdravou sklizeň. Výhodou je česnek, protože roste rychleji, dává více zubů a je uložen po celý rok bez náznaku poškození. Pokud je však nutné připravit semenný materiál, stále se používají zimní odrůdy, které tvoří hlízy. Předmětem tohoto článku jsou podmínky výsadby a sbírání česneku v Uralu, zaměřené na lunární kalendář roku 2016, jakož i tajemství a triky při skladování plodin.

Obsah
  1. Když česnek zraje v Uralu
  2. Jak určit splatnost
  3. Sbírka
  4. Skladování
  5. Metoda 1: dřevěná bedna
  6. Metoda 2: máslo
  7. Metoda 3: sáčky
  8. Metoda 4: parafin
  9. Režim 5: zima
  10. Video "Záznam sklizně česneku Ural"

Když česnek roste na Uralu

S přihlédnutím ke klimatickým charakteristikám Uralského regionu jsou podmínky zrání zimního česneku posledními červencovými dny, zatímco krupobití se udržuje až do poloviny srpna nebo dokonce začátkem září. Letní období je velmi důležité pro zrání kultury: pokud je příliš suché, pak budou zuby malé, suché a pokud se naopak leto ukázalo, že je deštivé, pak je pravděpodobné, že se rozbije. Zimní česnek je odstraněn z lůžek, kdy to bude trvat 100-110 dnů od okamžiku vzniku schodů, trávy - 15-25 dnů později.

Kromě obecných informací o tom, kdydozrává česnek, je nutné vzít v úvahu odrůdové vlastnosti zrání. Například vegetační období odrůdy "Alcor" je pouze 94 dní. Zároveň je odolný vůči plísňovým onemocněním, viru žlutého trpaslíka. Ještě dříve dozrávání odrůdy "Novosibirsk", za to to trvá 85 dní. Zpoždění zrání může být také způsobeno onemocněním, nedostatkem minerálů nebo organických živin. Proto nevěří slepě na znalosti knih - pečlivě sledovat stav rostlin ve vaší oblasti.

Hybridní odrůdy mají nejen zrychlené období vegetace, ale také vyšší imunitu vůči maligní aktivitě plísňové mikroflóry.

Mezi jinými odrůdami vhodnými pro Ural region je třeba poznamenat:

  • Odrůda střední třídy "Skif", která znásobuje jak zuby, tak vzduchové hlavy. To se liší v šeříku šupiny, malé cibule, husté a ostré maso. Silně se staví proti bakterióze, bílé hnilobě.
  • Odrůda Gradekovského je také rychlá a zimní. Před sklizní trvá 81-86 dní. Malé žárovky pokryté bílou šeříkovou šupinou. Samotné dřeváky mají také šeřík. Žárovky jsou plné šeříku, podlouhle oválného tvaru.
  • Odrůda "Bashkir 85" je odstraněna z lůžka již po 85-90 dnech. V cibuli, sbíral 5-6 zuby s hustou akutní dřeň. Cibule je bílá, se světle fialovým odstínem, zatímco cibule je nasycena fialovou. Má zvýšenou odolnost proti bakteriální hnilobě, cibuli, mouce,peronosporóza.

Lunární kalendář na rok 2016 definoval příznivé termíny, kdy je nutné úklid plodin z lůžek tímto způsobem: v červenci odstranit jaro česnek potřebují 15-16, 27 a 31 srpna nejlepších dnů - 19, 23, 30, v září, podívejte se na stránky - 2, 3, 8-12, 15, 20-22, 26-29 čísel. Zimní odrůdy v létě 2016 jsou vhodné pro sběr 15-16, 27, 31 července, 9, 10, 12, 13, 16, 18-19, 22-24 srpna.

Jak určit splatnost

Existuje několik způsobů, jak ověřit zralost česneku a jeho připravenost k čištění. Nejdříve je třeba jemně mletý podklad kolem žárovek a podívat se na jejich slupky, pokud je těsný a panenský - česnek je z oblasti odstraněn. Za druhé, nadzemní část rostliny také ukazuje, kdy je nutné sklízet úrodu: listy se zbarví žlutě a padají, krk falešného kmene se stává měkkým, peří leží. Navíc, květenství začne prasknout, a hlava česneku stane se pevná. Ve zralých hřebíčích se slupka snadno rozšiřuje.Zkontrolujte rostliny na několika lůžkách najednou, abyste zajistili, že všechny žárovky jsou plně vyzrálé.

Za účelem lepší kontroly procesu zrání během několika týdnů (obvykle 2-3) zastavte zavlažování stroužků česneku. Tímto způsobem zachráníte kulturu před aktivním vývojem plísňové mikroflóry. Za druhé, žárovky nebudou hniloby. Můžete také odstranit šipky a kravatu žluté peří česneku uzel. Pomáhá přenášet živiny do kořenového systému a cibule, a proto nechává kulturu žádnou šanci na set naprosto zbytečnýv této fázi zelené hmoty.

Sbírka

Pokud všechny znaky naznačují ochotu elektrárny sbírat, je důležité nezdržet nebo vyčkat na určitý okamžik.

Tato kultura ztrácí svou schopnost prodloužit skladování a další výsadbu. Nezáleží na tom, jaký druh druhu vyrůstáte - tráva nebo blbec.

Opatrně položte vidlici žárovky tak, aby byla na povrchu země. Je velmi důležité, aby nedošlo k jejich poškození, aby nedošlo k hnilobnému procesu a ne přitahování škodlivého hmyzu. Když se na povrchu objeví všechny hlavy česneku, přeneste je pod baldachýn a nechte je alespoň 5 dní zaschnout. To by mělo být provedeno tak, aby se žárovky během zimního skladování nehnuly.

Nejlepší je vykopat žárovky v suchém, bezvětrném počasí, nejlépe ráno nebo pozdě v noci. Důležitým faktorem je nepřítomnost hořícího tepla, které poškozuje zuby. V této fázi můžete oříznout kořeny a listy, protože to povede k nevratnému vädnutí rostlin. Opatrně vyčistěte půdu od žárovek, snažte se nezlomit kořeny. Po dokončení primárního sušení můžete česnekové hlavy rozšířit do mřížky nebo zavěsit pro další skladování.

Další možností přípravné péče o čerstvě vařený česnek je mytí v chladné vodě. V tomto případě je nutné ponechat žárovky vyschnout, takže voda klesne na paletu nebo na zem, ale nehromadí se pod ovocem. Když žárovky uschnou, odříznou kořeny, stonky a odejdousušené pod baldachýnem po dobu dalších 7 až 10 dnů. Zvláště dobře, tento druh zpracování může nést odvážný pohled.

Skladování

Sklizeň v roce 2016 by bylo příjemné udržet alespoň do příštího jara. Dobré pro léta pěstování a pěstování česnekových cibulí nahromadilo mnoho způsobů, jak to udělat snadno, rychle, efektivně, někdy i mimořádně.

Po deseti dnech sušení pod baldachýnem se z obou stran stříhají cibule česneku, přičemž zůstanou 2 cm kořenů a ne více než 5-6 cm stonku. Taková délka suchého stonku je dostatečná k navlhčení copu nebo kravaty v hlavách kytice sušené. Pro takové skladování vyberte největší vzorky, protože si zachovávají své užitečné vlastnosti mnohem déle.

1 cesta: dřevěný box

Postavte krabici, která vám vyhovuje ve velikosti, proveďte díru ve stěnách a důkladně vyplňte dno solí. Dejte několik česnekových hlav, zalijte další vrstvu soli. Dej hlavy rozptýlené solnými kuličkami, dokud nevyplníte pole nahoře. Pokud vás toto množství soli zaměňuje, vyměňte ho za popel nebo piliny.

Metoda 2: máslo

Nejdříve musíte rozebrat všechny žárovky a vyčistit každou drápku z váhy. Ukázalo se, že suroviny do velké nádoby, třepe zuby blízko u sebe. Nalijte slunečnicový, olivový nebo kukuřičný olej tak, aby pokryl všechny zuby. Zavřete víko nádoby otvory a umístěte je na tmavé, suché, chladné místo. Následně můžete toto máslo použít při vaření. Udržujte se tímto způsobemčesnek může být pouze 3 měsíce, poté, co ztratí všechny své užitečné vlastnosti.

Režim 3: vaky

Připravte si potřebné množství tkáně nebo papírových sáčků, vložte do nich žárovky a zavěste je na suché, chladné místo. S takovým skladováním je velmi důležitý přístup na čerstvý vzduch.

Metoda 4: parafin

Roztavte parafín a dodržujte všechna bezpečnostní opatření. Držte česnekovou hlavu za dříkem, ponořte žárovku do parafínu, nechte ji odtéct a pak ji umístěte na tmavé, suché a chladné místo.

Režim 5: studený

Po vysušení se cibule česneku rozetře na suchém, chladném místě, například v suterénu nebo v chladničce, a skladuje se při teplotě 2-5 ° C. V tomto případě je velmi důležité, aby vlhkost byla rovna 0, jinak se hlavy začnou hnit.

Doufáme, že sklizeň roku 2016 bude dobrá!

Video "Záznam sklizně česneku Ural"

Podívejte se na toto video a uvidíte, že i na Uralu můžete pěstovat bohatou sklizeň plnohodnotného česneku.