Robíme stacionární grilování s kovovými rukama s vhodnými velikostmi pro vaši oblast

Ve společnosti již bylo zjištěno, že grilování je považováno za nedílnou součást téměř každého odchodu do přírody. Bez nich je dovolená považována za nedokončenou a nudnou. Příjemná vůně kouře v kombinaci s vůní masa přináší každé relaxační osobě zvláštní náladu a očekávání něčeho mimořádného a pikantního. S praktickým grilem a dobrým odborníkem na vaření jsou kebab vynikající a chutné.

Obsah
  1. Cestovní kufry se špejle nebo stacionární konstrukcí
  2. Tloušťka plechu pro krabici
  3. Krok za krokem manuál pánev s rukama z kovu a jeho rozměry
  4. 1. etapa: přípravné - vyříznuté obrobky
  5. 2-stupňová: povrchová úprava součástí
  6. Stupeň 3: montáž
  7. Hmotnost stacionární konstrukce z plechu 6
  8. Úprava je možná vždy
  9. Různé struktury

Cestovní kufry se špejle nebo stacionární konstrukcí

\ t

Často na elektrickém vlaku, informace, které vyšly z města, se můžete setkat s davem vzrušených lidí, kteří se zjevně shromáždili na piknik. Toto může být určeno jejich těžkými batohy a taškami, stejně jako přenosným kovovým kufrem pro přípravu ražniči. Tato položka života se obvykle provádí nezávisle. Rozměry takového mangelu s vlastními rukama z kovu jsou takové, že ve skládací formě poskytují jejich pohodlné přenášení. Stacionární stavby, které jsou instalovány v zahradě soukromého domu nebo venkovského domu, se mohou lišitvelikosti umožňující současné vaření ražniči na 4. 16. šamponu.

kresba pájecí soupravy (popsaná v článku)

pánev s rukama z kovu

Tloušťka plechu pro krabici

Pro výrobu grilování se používá válcování plechů o tloušťce od 2 mm do 10 mm, přičemž konstrukce větší tloušťky bude trvat déle a bude použita ve stacionárních modelech. Použití plechu se spolehlivými stěnami neumožňuje rychlé spalování výrobku a zajišťuje dlouhodobé uchování tepla. A to je velké plus. Ale pokud budete muset nést takový produkt na zimu v místnosti, pak jeden člověk nemůže zvládnout, a to je mínus. Ale tento mínus se změní v plus, pokud někdo chce trvale "vypůjčit" kovový výrobek ze svého stálého místa. Jeden není snadno ovladatelný. Pokud neberete v úvahu faktory vandalismu a krádeže, pak optimální tloušťka stěny bude poskytnuta ocelí 5-6 mm.

Aby nedocházelo k zatěžování přenosných modelů, jsou vyrobeny z plechu 2-3 mm. Pouze takový přenosný gril bude trvat krátkou dobu a poté, s výhradou použití zakoupeného uhlí. Můžete si vyrobit přenosný gril z listu 4 nebo 5, ale bude to docela těžké. Pro přenosné varianty mřížek se proto často používají speciálně žáruvzdorné oceli třídy 20Х13, 40Х13 nebo potravinářské nerezové oceli. V těchto případech se vejde list o průměru 1-2 mm.

stacionární grilování vlastníma rukama, stupně práce (1-4)

etapy práce (5-8)

Krok za krokemruční grilování s rukama z kovu a jeho velikost

Velikost roštu závisí na různých faktorech a často je založena na velikosti dostupného plechu. Nabídneme standardnější verzi pánev s rukama z kovu o rozměrech 700x280 mm a výšce 1000 mm (obrázek 1).

1. etapa: přípravné - vyříznuté obrobky

Na plechu o tloušťce 6 mm zhotovíme vzor a vystřižíme 5 obdélníků:

  • 700x200 - 2 ks. pro dlouhé sidekiny (přibližná hmotnost 13 kg);
  • 280x200 - 2 ks. - šířka grilu (přibližná hmotnost 5 kg);
  • 700x280 - 1 ks. - dno (přibližná hmotnost 9 kg).

Pro nohy se vejde roh 25x25x3 nebo jiná velikost s délkou L 800 mm - 4 ks. (přibližná hmotnost 4 kg)

Křižovatky z rohu 25x25x3 nebo jakékoliv tyče L 280 mm - 2 ks. (přibližně 1 kg)

skládací pánev s rukama, fáze práce (1-4)

etapy práce (5-6)

2-stupňová: povrchová úprava součástí

Dno by mělo být perforované nebo mělo pevné štěrbiny pro tryskání uhlí. V našem případě je perforace uspořádána na dně čtvercového zapichování s odstupem 40-50 mm mezi otvory. Na obvodu obdélníku ve vzdálenosti 30 mm od dna jsou také řezány nebo vrtány otvory o průměru 10 - 20 mm v kroku 150 mm. Díky nim je vytvořen dobrý tah, který vede k úplnému spalování paliva. Někteří mistři se staví proti perforaci stran stěn. Jiní naopak navrhují vytvořit otvory ve dvou řadách. V některých variantách nadny nejsou poskytnuty perforace. Ale kolik lidí je tolik myšlenek. Používáme starý osvědčený způsob "dědečka", který perforuje dno a obvod bočních stěn.

Fáze 3: Sbírka

Každý svářeč nebo osoba, která má základní znalosti a dovednosti ve svařování, zpočátku popadá kov na několika místech, aby získala pravoúhlou krabici s pravými úhly. Pak je tu kontinuální var. Když je krabička připravena, nohy jsou k ní přivařeny. Pro stabilitu můžete na každém stonku navařit čtvercový plech. Pro trvanlivost spoje mohou být nohy na obou stranách upevněny dvěma můstky z rohu stejné nebo menší velikosti. Nahoře na shishlist můžete uspořádat sloty pod špejle na jedné straně nebo obojí.

z oceli 4 mm

s vnitřními mřížkami

Hmotnost stacionární konstrukce z plechu 6

Pokud bude základ 6 tvořen plechem 6 a rohem 25x25x3, bude pro výrobu pájecího roštu s kovovými držadly o rozměrech 700x280 mm požadováno asi 32 kg kovu. Konečná hmotnost stacionárního provedení pro vaření kebabů však bude asi 30 kg v důsledku perforací na dně a obvodu základny.

Pokud bude grilování s takovými rozměry vyrobeno z plechu 5 a profilové trubky 20x20x 1,5 nebo konstrukční tvarovky 12, pak se hmotnost výrobku sníží o 5 - 6 kg.

Úprava je možná vždy

Mluvili jsme o tom, jak postavit stacionární gril vlastníma rukama z kovus našimi velikostmi. V případě potřeby lze tyto velikosti nastavit v libovolném směru. Můžete udělat základnu širší a délka je méně nebo více. Někteří majitelé počítají velikost grilu podle velikosti mřížky a její výšky - pod její výškou.

PŘEČTĚTE SI:

Jak postavit cihlový gril vlastními rukama bez zvláštních dovedností v podobné práci.

Různé konstrukce

Kromě nejjednodušších návrhů mangálů, které jsou pohodlné ve vaší zahradě, mohou špejle a kováři nabídnout velmi zajímavá rozhodnutí a nápady. Mohou potěšit své blízké různými modely:

  • složitých a přenosných staveb;
  • bez svařování, ale ohýbáním a kroucením pomocí šroubů;
  • s odnímatelnými nohami;
  • s dvojitým dnem;
  • z sudů;
  • kované

Možná vás budou zajímat modely uvedené na našich výkresech.