Švédské kachle

6. října 2012

švédský sporák


Sekce: Stavba


Švédové mohou být označováni za nejoblíbenější kamna. To je dáno především jejich multifunkčností. Ve struktuře Švédů je litinová kamna, na které je možné vařit jídlo a pomocí komína komínů proniká hmotou pece, rovnoměrně se ohřívá v průběhu pece a pak v klidu dává nahromaděné teplo místnosti.

Deska se obvykle nachází ve varně - otevřená nebo zavřená dveřmi. Dveřní dveře, které jsou po svahu zavřeny, pomáhají lépe chránit teplo, což umožňuje ochutnat jídlo ve varně. Často jsou kamna doplněna troubou, ve které můžete péct koláče, pečené maso, ryby nebo zeleninu. Švéd může být použit pro sušení a hub a jablek a bylin.

Před běžnou varnou deskou se štítemmá topná pecvýznamnou výhodu. Ve stejné oblasti má vyspělejší konvekční zónu, kouřové okruhy jsou umístěny nejen na základě pece a na straně, ale také nad varnou komorou. Proto je kkd a odvod tepla mnohem vyšší.

Švédská kamna mohou být umístěna v jakékoliv části vytápěcí místnosti, ale nejvhodnější místo pro to - v díře zdi nebo příček mezi místností a kuchyní. Hlavní věcí je, aby se komín z střechy přiblížil ke kobylce. Tím se zlepší trakce v peci a usnadní se vodotěsné zařízení kolem trubky.

V závislosti na konstrukci palivového dříví je možné Švéda vyhodit palivovým dřevem, rašelinou a uhlím. A pakNedoporučujeme tuto pec přenášet na plynné palivo. Dokonce i při malém nefunkčním zařízení se plyn může hromadit v kouřových okruzích a uzávěrech av případě jiné pece explodovat. V praxi se takové případy vyskytly.

Obr. 1.Celkový pohled
Příklad malého Švéda může sloužit jako trouba (obr. 1) ve velikosti 89