Velikost kuchyňských digestoří - co by mělo být? (foto)

Obsah

  • Šířka kopule = šířka desky?
  • Hloubka kopule a vloženého modelu
  • Jaká by měla být výška?
  • Montážní funkce

Jedním z kritérií pro výběr digestoří je jeho velikost. Jsou odlišné, ale protože jsou standardizovány, nebude obtížné vybrat vhodný model, zejména pokud vám bude pomáhat příslušný obchodní poradce. Před nákupem je však známo, že některá pravidla a nuance jsou lépe známé.

Obsah
  1. Dome width = šířka desky?
  2. Hloubka kopule a vloženého modelu
  3. Jaká by měla být výška?
  4. Vlastnosti zařízení

Šířka kopule = šířka desky?

Šířka - to je první věc, kterou je třeba věnovat pozornost, výběru velikosti extraktoru, protože to je to, že významně ovlivňuje účinnost sběru částic tuku, pachů a par. Jaká velikost by měla být nad sporákem digestoř, takže i když pracujete ve slabém režimu, což znamená, že s nižší spotřebou energie, opotřebením a hlukem bylo stejně účinné?

  • Zaměřte se na pravidlo: kapuce by se měla rovnat kamenům a v ideálním případě širším. Pokud je šířka kapoty menší než varná deska, nebo bude umístěna nad sporákem a trochu posunutá, kvalita čištění vzduchu se výrazně sníží;
  • Pokud jste ještě nevybrali kamna, musíte se zaměřit na vzdálenost mezi sklopnými skříněmi nebo rozměry zavěšeného modulu, který bude instalován ve vestavěné kapotě. Pokud to prostor dovolí, vyberte si kapotu 60, 80 nebo 90 sm.

Kuchyňské digestoře mají následující rozměrové řady: 30 cm, 45 cm, 50 cm, 60 cm, 80 cm, 90 cm, 100 cm a šířku 120 cm. Je logické, že velikost řady desek nebo vestavěné varné desky je přibližně stejná. Samotná šířka podvozku je 60 a 90 cm, protože v této velikosti jsou nejvhodnější pro standardní desku se čtyřmi hořáky. Je však třeba hledat rozměrové kukly s deštníkem ve vzdálenosti 100 a 120 cm, protože poptávka po nich je malá, protože se nejedná o kuchyň, ale o profesionální modely.

Je nutné orientovat se na velikost pracovního povrchu přesně na povrchu výfuku a ne na velikost deštníku vytahovače. Často se stává, že samotná kupole je široká, ale pracovní výfuk je malý. Příklad takové kapuce vpravo.

Vložený model bude v tomto případě praktičtější vzhledem k zatahovacímu prvku, který zvětší oblast zachycení.

A na další fotografii je vidět, jaké velikosti má integrovaný kryt, vlevo - model v šířce 30 cm

Hloubka kopule a vloženého modelu

Hloubka kapoty je důležitá, stejně jako její šířka, jak již bylo zmíněno, čím větší je plocha pracovníka, která přitahuje povrchy, tím účinnější je čištění kuchyňského vzduchu. Standardní nastavení hloubky odpovídá typickým možnostem šířky: 30, 45, 50, 60, 80, 90, 100, 120 sm. Hloubka pracovní plochy výfuku by měla být stejná nebo větší než hloubka desky nebo vestavěné varné desky. Kopule může být větší než hloubka zavěšených modulů, ale ne více než hloubka plochy.

Hloubka kapoty pro vložení je však regulována, ale její tělo musí samozřejmě odpovídat hloubce sklopných skříní, jak je znázorněno na obrázku níže.

Jaká by měla být výška?

Kuchyňské digestoře mohou mít různou výšku. Maximální výška modelu kopule je 125 sm.

Na níže uvedeném obrázku jsou uvedeny příklady zařízení různých výšek (výkyv doprava).

Výška spotřebiče je nutně zvolena v závislosti na celkové výšce místnosti a výšce kuchyňské náhlavní soupravy. Bezpečnost je řízena minimální vzdáleností mezi povrchem výfuku a kamny. Tato hodnota je obvykle 65-75 cm. Snížení této hodnoty způsobuje zánět a poškození zařízení v důsledku konstantních vysokých teplot. Vestavěný nebo kopulovitý odsavač musí být ve vzdálenosti více než 65 cm od elektrického vařiče a pro plynová kamna je tato hodnota rovna 75 cm.

Vlastnosti instalace

Volba umístění má přímý vliv na konstrukční vlastnosti požadovaného modelu. Stěnové nebo stropní konstrukce nejsou skryty skříněmi a jsou instalovány přesně nad kamny, zatímco pro potrubí často používají speciální krycí skříně. Ale model pro vložení bude vyžadovat výrobu vhodného nábytku.

Vezměte prosím na vědomí, že k instalaci extraktoru bude zapotřebí potrubí, zásuvky a elektrický kabel, skříně, montážní materiál a montážní prvky. Nedělejte to bez potrubí - mohou to být vlnité trubky nebohladký rukáv

Vlnité trubky se vyznačují tím, že mohou být ohýbány v libovolném úhlu.

Mějte na paměti, že ohyb vzduchového kanálu nad 90 stupňů je nepřípustný.

Nezapomeňte, že existují speciální boxy, které umožňují skrýt přívod vzduchu a integrovat komunikaci do jakéhokoli kuchyňského designu.

Průměr potrubí je přímo závislý na způsobu výroby vývodu v domě a délka trubky je určena v závislosti na vzdálenosti zařízení od otvoru ve stěně nebo od větrací šachty.

Pokud se jedná o instalaci vestavěné digestoře, musí být vše provedeno v souladu s pokyny pro instalaci. Hlavní kritéria pro instalaci zařízení pro vkládání jsou:

  • Zásuvka přístroje je vždy viditelná;
  • Vývod je vždy připojen k Ventshahty.
  • Není-li možné takové spojení nebo není možné instalovat ohřívač, je možné zavést model recyklace - mezi nimi jsou i varianty určené k zabudování.