Vše o druzích jablečného pepřového šafránu

Před více než sto lety přinesl slavný V.V. Michurin v důsledku své dlouhé práce kultivar "Pepin šafrán". Nyní, na jeho základě, existuje více než 20 regionalizovaných odrůd, které umožňují pěstovat jablka na větším území Ruska, dokonce i na Uralu a na Sibiři. A "Pepin šafrán" je stále oblíbencem mnoha zahradníků a jen jablek. Jeho popis může pomoci vesničanům objasnit problém s volbou jabloní pro jejich zahradu.

Obsah
  1. Popis a vlastnosti odrůdy
  2. \ t
  3. Zvláštnosti pěstování
  4. Video «Výsadba jabloní»
10. Popis a vlastnosti odrůdy\ t

Stromy" Pepin šafrán" nerostou příliš vysoko - obvykle koruna koruny roste do třímetrového šířícího se jabloně s tupými větvemi, které se mohou opřít o zem pod hmotností ovoce. Kůra na mladých výhoncích je zelená, s věkem se stává šedá, listy jsou protáhlé, pubertální, zelenošedé, stopky dlouhé a tenké. Fruktifikace začíná 5. nebo 6. rokem, je-li odrůda štěpena na zakrslý podnož, pak - od 4. roku života. Mladé stromy do 10 let přinášejí v průměru 80 kg jablek a po 10 letech od 190 do 220 kg

.

„Pepin šafrán“ byl zaveden jako odrůda odolná vůči zimě, ale mladé stromy musí být pokryty zimou. Pokud je dospělý strom ovlivněn mrazem, pak se nestane kritickým, přežije traumu bez následků.

S náležitou péčí o jablko ročně přináší bohatá sklizeň a porušení péče je spojeno s mletím ovoce.

V popisu odrůdy je obvykleto ukazuje jeho samoopylení, ale mnoho zahradníků závod poblíž Antonovka, slovanské, Uelshi. Říká se, že v jejich přítomnosti "Pepin šafrán" zvyšuje výnosy.

Jablka této odrůdy jsou považována za zimní. Ovoce se čistí na samém konci září nebo října, pokud to klimatické podmínky dovolí, a vrchol spotřebitelské zralosti se blíží novému roku. Planoucí jablka mohou být od srpna - pak jsou nažloutlá, pevná a šťavnatá, chuť je rychlejší, kyselá se sladkostí, ale naopak. V září jsou jablka naplněna jasným šafránovým červenavým nádechem, chuť začíná odpovídat popisu odrůdy - stává se sladkou s kyselostí.

Kolem stromu se cítí trochu kořeněná vůně vína. Rozbitá jablka voněla mnohem silněji. Robustní plody mají kulatý kuželový tvar, některé z implicitně se rozkládajících hranic, přes tenkou, ale pevnou kůži, průsvitné body. Mají jemně zrnitý krém v barvě. Plody střední velikosti, jejich hmotnost se pohybuje od 80 do 140 gramů. Velikost jablek je ovlivněna hustotou koruny, takže musí být každoročně ředěna.

Aby jablka patřila k prameni, jsou roztržena o něco dříve než zralost, odebírají zcela neporušené exempláře a vyrábějí dřevěné bedny do kuliček, překládají je pilinami nebo papírem. Krabice a piliny jsou žádoucí, aby ne z jehličnatých stromů, jinak jablka změní jejich přirozené aroma. Kontejnery s ovocem jsou uchovávány v chladné místnosti s teplotou +1 až +3 stupně.

Popis "Pepin saffron" upozorňuje na skutečnost, že jabloně jsou náchylné kplísňových chorob a jizev, ale náležitá péče to zvládne. Pravidelně můžete provádět prevenci, abyste se nemuseli léčit.

Zvláštnosti pěstování

\ t

« Pepin saffron» nemá rád kyselost země, dává přednost vyluhovanému černozemu, lehké, ale výživné hlinité nebo sojové půdě. Jablka této odrůdy mohou být vysazena v nížinách a místech, kde může docházet ke stagnaci vody, kde jsou v blízkosti povrchu vhodné podzemní vody, které jsou důležitou dobrou drenáží. Nejlepší je vybrat si úžasný otevřený prostor, který je dobře chlazen proudem vzduchu.

Okamžitě umístěte jabloň, abyste si vybrali trvalý. Opravdu se mi nelíbí transplantace "Pepin šafránu".

Stromy jabloní mohou být vysazeny na podzim a na jaře, ale mnoho zahrádkářů dává přednost jarní výsadbě, protože před zimou už strom má čas trochu posílit a na podzim bude třeba speciálně vařit pro zimování. Ať už je to cokoliv, na podzim přistání se pozemek připravuje od začátku srpna: kompost, superfosfát a draselná sůl se rozdělují na parcele a poté je tráví.

Je-li na jaře zasazen strom, na podzim je na podzim vytažena jáma o průměru nejméně 1,3 metru a hloubka 80 cm, v zemi se přidává polovina polokoule, azofos a popel ze dřeva. Hnůj může být nahrazen hotovým kompostem. Všechny tyto směsi opět usínají v jámě, zakrývají ji cokoliv shora od srážek, nechávají ji až do jara.

Sazenice "Pepina šafrán" pro výsadbu je lepší brát ve věku jednoho nebo dvou let, je žádoucí koupit ve školkách nebospecializovaných prodejnách. Před nákupem je třeba pečlivě prozkoumat, nemusíte kupovat vzorky s nejmenším poškozením nebo vzestupy. Dřevo ve zdravé sazenice musí být zelené a kořen je vlhký, místo vakcíny by mělo být jasně viditelné.

Před výsadbou jsou kořeny jablek namočeny ve vodě po dobu 4 hodin a před spuštěním do půdy ponořte do hliněného bochníku. Na předem připraveném místě vykopat jámu o průměru 80 centimetrů a hloubce 70 centimetrů, po stranách zabít 2 silné kolíky a uprostřed hromady trochu volnou zem (která byla vytěžena z jámy). Snížením sazenic do jámy, opatrně zakořenil kořeny, opatrně je vylil po zemi a pak bušil do země. Při správném přistání by se měl kořenový krk zvednout nad zem o 5 nebo dokonce 7 centimetrů. Po tom, strom je vyrovnán, svázaný s kolíky, a kolem toho dělat díru, ve kterém voda je nalita, ne méně než 30 litrů pod jedním stromem.

Mladé stromy po výsadbě vody každý týden 10 litry vody, někdy je toto zalévání rozděleno na dvě části: zalévání ráno a večer. Dospělý strom je v případě potřeby zavlažován, obvykle se to stane několikrát za měsíc, samozřejmě, pokud jsou deště. Nejlepší je zkontrolovat vlhkost země - je nutné vzít hrst země a stlačit: pokud se rozpadne po stlačení, pak je nutné zavlažování. Zvláště důkladně zalévání posledních dvou letních měsíců - to je doba vzniku pupenů příštího roku a infuze ovoce běžného roku. A blíže ke konci srpnaZalévání je zastaveno vůbec. Poté, co strom opustí všechny listy, je zvlhčený na zimu - jsou napojeny tak, že půda je nasáklá do hloubky jednoho metru, což pomůže kořenům přezimovat.

"Pepin šafrán" má rád výživnou půdu.​​Jeden strom potřebuje čtverec o rozloze 15 metrů čtverečních pro plnohodnotné jídlo a s bohatou plodností si vybírá mnoho látek, které potřebuje, takže je třeba je naplnit, pokud chceme pravidelně získávat bohaté sklizně. Stromy vyžadují organická a draselno-fosforečná hnojiva, která jsou zavedena po 2 nebo 3 letech. Poté, co stromy rozkvetly, jsou zalévány patnácti plemeny ptačího trusu, a v září, v peristubrudnye kruhy ležel přehřátý hnůj nebo kompost. Pokud vaječníky vypadnou, strom se nalije do hnisu tekutiny, třikrát naředěný vodou.

Tato odrůda je velmi náročná na každoroční prořezávání korunky. To se provádí na jaře až do pupenů bud. V prvním roce po přistání je nutné zkrátit všechna větve o dvě třetiny a centrální vodič je rozříznut na 2 ledviny. Pak v příštích několika letech dělat tváření plodin - označují kosterní větve, odstranit všechny větve, odstraněny z kufru pro 90 a dokonce 45 stupňů, prerezhayut, odstranit poškozené výhonky.

A pak produkují omlazující a hygienické prořezávání, nutně odstraní větve, které se snaží růst svisle uvnitř koruny. U dospělých stromů zkrátit vrchol a kosterní větve. Pokud koruna roste, větve se budou stínit, to je všenutně ovlivní sklizeň - a bez toho, že by se malá jablka obecně proměnila v maličkost, plodina se nestane ročním.

Ačkoli je tato odrůda považována za mrazuvzdornou, musí být mladé stromy chráněny před mrazem.Pro tuto větvičku po pádu se listy sbírají svazkem, svázaným papírem nebo jakýmkoliv speciálním krycím materiálem, mletým kolem mulče ve výšce 10 cm v rašelině, hnoji nebo jen zemi. Dospělé stromy nejsou tak zabalené, ale když narazí na mrazy, je nejlepší otočit kufr přes kryt. U stromů starších než 5 let se doporučuje na zimu obílit kmen zahradní emulze vápnem.

V zimě jsou jabloně hrozné nejen mrazy, ale stále hladové zajíce a zimoviště blízkých malých hlodavců. Od zajíce je kufr zabalen do zahradní sítě nebo jednoduše smrkových větví. A děsí hlodavce se speciálními pomůckami nebo mezi pastvinami staví pasti.

Video «Výsadba jabloní»

Z tohoto videa se naučíte efektivní způsob pěstování sazenic jablek se 100% vstupem.