Vyrábíme korkovou podlahu v kuchyni - výběr materiálu, pokládka a další péče

Vyrábíme korkovou podlahu v kuchyni - výběr materiálu, pokládání a další péče

Korková podlaha v kuchyni - výběr praktických a promyšlených lidí. Takováto krytina překvapivě kombinuje mnoho kvalit: praktičnost, ekologickou kompatibilitu, trvanlivost, krásu. Přetížení je především přirozenost; Tento materiál má oproti konkurenci na trhu konečných materiálů mnoho výhod.

Kuchyně, jak víte, je zvláštní místnost - je zde „kouzlo“ vaření, což znamená, že všechny povrchy, zejména podlaha, procházejí každodenním testem životnosti, trvanlivosti a schopnosti ukládat krásu danou výrobcem. Podle názoru mnoha je zástrčka schopná vyrovnat se s improvizovaným testováním na "vynikající".

Obsah
  1. Obsah
  2. Tajemství jedinečnosti materiálu
  3. Kompozitní formy nátěru
  4. Problémy výběru: výhody a nevýhody dopravních zácp v kuchyni
  5. Jak vybrat korek pro kuchyňskou podlahu
  6. Technologie stohování lepené korkové podlahy
  7. Péče o nátěry
  8. Korková podlaha v kuchyni - recenze

Obsah

  • Tajemství jedinečnosti materiálu
  • Komoditní formy nátěru
  • \ t
  • Obtížnost při výběru: výhody a nevýhody dopravních zácp v kuchyni
  • Jak vybrat korek pro kuchyňskou podlahu
  • Technologie stohování lepené korkové podlahy
  • \ t
  • Péče o nátěry
  • \ t
  • Korková podlaha v kuchyni - recenze

Tajemství jedinečnosti materiálu

Korekse nazývá látka, která po umírajících buňkách tvoří horní vrstvu dubové kůry. Život kortikálních dubů může dosáhnout sto padesát let; Nejvyšší stupeň materiálu je "extrahován" ze stromů starých časovačů.

Korková podlaha v kuchyni - přírodní a praktická

Odstranění kůry z dvacátého pátého výročí stromu, vyrobeného v devítiletém intervalu.

Nedělejte si starosti - nepřináší škodlivé poškození dubu, protože kůra má schopnost se nakonec úplně zotavit. Po několika takovýchto postupech tělo dubu „obalí“ zátku, která skrývá spoustu užitečných věcí.

Hlavním rozdílem mezi jádry kortikálního dubu je absence mezibuněčných dutin. Ano, a to samo o sobě je "hodné pozornosti" - existují vosky, suberin, lignin.

Komoditní formy nátěru

\ t

Korkovou podlahovou krytinu představují tyto komoditní formy:

  • Lepení

Dlaždice s horní ochrannou vrstvou nebo bez ní. Metoda fixace je zcela zřejmá - stohování na lepidlo.

  • Technická

Jedná se o role, desky nebo granule. Zvláštním účelem je vytvoření ohřívací a zvukově izolační vrstvy pod hlavním povlakem.

  • Plovoucí podlaha

Nebo, jak se říká lidem - kortikální parkety. Výrobkem jsou MDF panely obdélníkového tvaru, pokryté trubkovou vrstvou. Metoda fixace - klasické uzamykací spoje.

Stohování korkové podlahy v kuchyni vlastníma rukama

Obtížnost při výběru: výhody a nevýhody dopravních zácp v kuchyni

Výhody podlahy rohovkypodlahy v kuchyni lze připsat:

  • trvanlivost. Záruční doba od výrobce - ne méně než deset nebo patnáct let;
  • odolnost vůči chemickým vlivům. Chemicky inertní reakční povlaky na chemikáliích pro domácnost se nevyskytují;
  • požární bezpečnost. Zástrčka nepodporuje proces spalování;
  • protiskluzový povrch. Pokud jde o domácí zranění, je to významná výhoda oproti chomáčům a linolea;
  • schopnost obnovit tvar. Povlak se nedeformuje z podpatků a upouští různé předměty;
  • antistatický účinek. Trubka nepřitahuje prach - tento faktor je zvláště důležitý pro rodiny s alergiemi.
  • bezpečnost životního prostředí. Materiál je bezpečný pro zdraví, nevypouští toxické látky;
  • odolnost proti ultrafialovému záření. Korkové víko nevybledne.

Mezi nevýhodami korkových podlah v kuchyni lze rozlišit:

  • složitost skládání. Pokud se neprovádí pečlivé utěsnění nátěru, dostat se do švů, řekněme, horká kapalina může vyvolat jejich divergenci;
  • omezené barevné spektrum. Šťavnaté barevné řešení do interiéru kuchyně není kompatibilní s korkovou podlahou. Něco bude muset být obětováno.

Jak vybrat korek pro kuchyňskou podlahu

Výrobci korkových nátěrů a profesionální stohovače doporučují z kuchyně vybrat materiál se speciálním povlakem. Jeho snadné čištění od znečištění: žádné časté čištění, ani rozlité vody k němu není hrozné.

Pokud jde o již zmíněné dopravní formy, je pro kuchyni lepšímožnost je přesně lepidlo. Faktem je, že plovoucí podlahy MDF panelů jsou citlivé na "útoky" vody a jiných kapalin, stejně jako kolísání teploty - i přes pečlivé ošetření speciálními kompozicemi.

Korková podlaha v interiéru kuchyně

Technologie pokládání lepené korkové podlahy

\ t

Jak víte, pečlivě vyvážená základna kvalitně provedených přípravných prací, zaručená dobrým patrem.

Krok za krokem:

  • odstranit všechny nerovnosti země, i ty nejmenší;

Pamatujte! Nejmenší vyboulení dnes je díra v dopravní zácpě zítra!

  • provádět značení;

Je nutné položit kryt ze středu místnosti. Výběr prvků ve výkresu je nepovinný.

  • uchopte švy (na vnitřní straně) tmelem;
  • desky nalepené na optimální vzdálenost mezi spoji v sousedních řadách - od 30 cm;
  • „ozdobte“ střed kuchyňky celými dlaždicemi, přidejte na stěny kousky velikosti;
  • pokládka korkové podlahy se provádí na speciální, okamžitě lepené lepidlo;

Pro úplné lepení to trvá od 30 minut do 48 hodin - vše závisí na typu lepidla, které si zvolíte.

  • naneste na podlahu speciální olej /lak podle pokynů výrobce.

Pokud pochopit, pak pro podlahové krytiny kortikální podlahy s rukama speciálních dovedností není nutné - stačí pouze dodržovat doporučení výrobce a ne se zabývat improvizací.

Péče o srst

Při řádné péčiKorková podlaha v kuchyni vám může sloužit věrně a pravdivě ani deset let. Výrobcům a zkušeným uživatelům se doporučuje, aby nezanedbávali používání speciálních nástrojů: lešticích a čisticích komponentů, které tvoří ochranný film na povrchu materiálu a dávají mu speciální lesk. Ve všech ostatních případech se jiná doporučení pro péči o kuchyňskou podlahu se zástrčkami neliší od doporučení pro péči o jiné nátěry.

Nevyhazujte korkovou podlahu s kovovými žínkami, koši na tvrdé mytí a jinými "agresivními" pomůckami!

Adhezivní korková podlaha - optimální řešení do kuchyně

Korková podlaha v kuchyni - recenze

Ve většině případů je hodnocení korkových podlah v kuchyni pozitivní - a ve stavebních fórech je tento trend obzvláště jasný. Jen málo zklamání je způsobeno chybami v instalaci nebo od samého počátku nesprávnou volbou typu zástrčky pro potravinovou jednotku.

Korkový nátěr je nejlepší volbou pro kuchyňské podlahy v domácnosti, kde jsou děti nebo lidé alergičtí na lidi, kteří se starají o čistotu, zdraví a bezpečnost, kde ocení přírodní krásy a individualismus.