Cihlová trouba s cihly s vlastními rukama

Velmi často se na schůzkách s přáteli, na rodinné dovolené nebo firemní večírky přijímá vaření masa na grilu. Můžete si postavit zděný design z cihel vlastníma rukama. Takové pece jsou mnohem spolehlivější a chuť produktů vařených na nich je lepší - maso je šťavnatější a uchazeč než u podobných modelů z kovu.

POŽADOVANÉ NÁSTROJE A MATERIÁLY

\ t


Míchačka na beton

Kbelíky

Hřebíky )
Clay

Kirk

Cihla
27)



Kladivo


Dlaždice

Ruleta
)
Úroveň

Cement

Electrobogger

Elektrická pila

Rozbalit

ObsahNové stavby z kovuVýběr projektu a kresleníPig barbecue z cihelBarbecue z cihelBecca grilování s kotlem: přístřešky a výkresyRostliny na grilování s kotlem

Obsah
  1. Nevýhody kovových konstrukcí
  2. Výběr a kreslení projektu
  3. Gril z cihelny
  4. Cihly na grilování
  5. Krbová kamna s kotlem: dispozice a výkresy
  6. Grilování s kotlem

Nevýhody kovových konstrukcí


Příběh grilování z kovu

Ačkoli v obchodech je často možné vidět podobné pomůcky, je lepší, aby si grilovací troubu udělali vlastními rukama, protože pražení, zakoupené v obchodech, má nevýhody:

  • nízká kvalita vaření;
  • rychleji vyhoří (1-2 roky);
  • může být pokryta korozí (pokud je nátěr poškozen);
  • náklady dražší.

Proto je stacionární verze nejlepším řešením a je velmi snadno konstruovatelná, pokud máte schematický diagram a výkres. Taková kamna vydrží dlouho, má výraznější vzhled a skvěle funguje. Pro zařízení, jako je tento, není nutné být profesionální. Stačí znát některé body:

  • umístění pece;
  • rozměry pece;
  • základní etapy výstavby.
  • Při výběru místa zvažte následující:

    • struktura grilu je lépe umístěna ve vzdálenosti od budov a jiných stavebních konstrukcí, aby se zabránilo možnému spalování;
    • pro větší pohodlí zajistit dostupnost zařízení z kuchyně, pro dodávku potravin, koření, nádobí atd .;
    • návrh budoucích staveb, architektura sousedních staveb a krajin.

    Je důležité zvážit:

    • obecné provedení a rozměry domu (pokud možno konzultujte s projektantem nebo průvodcem);
    • místo pro grilování: trávník, altán, kopec, terasa;
    • základ základu, záleží na konfiguraci a hmotnosti konstrukce;
    • tvar, umístění a výška trubky (komín);
    • zpracování vnitřních pecí (obložení) žáruvzdornými materiály;
    • střecha nebo střecha před špatným počasím;
    • je uplatňována šetrnost k životnímu prostředí (zejména obkladové materiály;
    • na tom, co bude přístroj fungovat: polina, benzín,treska, uhlí, piliny, elektřina;
    • tvar a struktura mřížek, tyčí, větviček, palet;
    • různá přídavná zařízení: palety, kouř, reflektor, trouba, větrný a opalovací krém.

    Výběr a kreslení projektu


    Videa o grilování vlastními rukama

    Konstrukce a rozměry pece jsou velmi rozdílné, ale budeme považovat za nejoblíbenější a nejlehčí konstrukci. Grilovací grily se rozlišují podle následujících kritérií:

    Podle zařízení:

    • s kotlem;
    • s paletou a tyčemi;
    • s komínem;
    • bez komína.

    Podle místa:

    • ulice;
    • domů.

    V tomto článku se podíváme na to, jak udělat pouliční grilovací kamna. K tomu budete muset vybrat nebo navrhnout projekt. Například provedení s kotlem lze provést následujícím způsobem:

    Je jasné, že první verze grilovací pece je mnohem jednodušší, druhá je již postavena s přídavným sporákem a třetí varianta je multifunkční: zahrnuje sporák, stůl a místo pro dřez. Čtvrtá trouba je vybavena kotlem.

    Pro otevřené palety a mřížky:

    Taková zařízení jsou mnohem jednodušší než možnosti s komínem.

    Gril z cihelny


    Video o grilování z cihel

    Nejoblíbenější troubou je dnesvnější rozměry 1,6 m x 1,6 m x 0,8 m (výška, šířka a hloubka). Celá konstrukce je postavena na základech betonu, může mít pult, úložný prostor pro palivo a domácí potřeby, střechu nebo střechu (volitelné).

    Výška budovy závisí na umístění hlavního prvku - mříže. Na to musíte smažit. Ideálním řešením je výška 9-10 řad běžných nebo žáruvzdorných cihel. Stůl (pokud existuje) se nachází 5-10 cm nad přídavnou budovou.

    Pokud montujete západky nízko, kvůli potřebě ohnout se pro vaření, bude vaše bederka velmi dlouho nemocná.

    Jestli vynesete hru vysoko, pak budete nakonec spálit, nebo budete chytat vaše předloktí kvůli neustále zvednutýma rukama.

    Tip: Pokud umístíte kovový kryt na závěsy nad grilem ve formě liště nahoru dolů, maso „dosáhne“ a absorbuje všechny šťávy, což se ukáže jako mnohem chutnější a uchazeč.

    Víko a stůl můžete vybavit. To pomůže chránit hotové potraviny a samotnou budovu před nepřízní počasí.

    Pro vytvoření optimální varianty je třeba načrtnout schéma budoucí budovy, předem určit, kolik polic, kde bude paleta, stůl a obě mřížky umístěny, vzít v úvahu místo pro uhlí a pokrmy.

    V různých obchodech, veletrzích, "bleších trzích", bazarech najdete již připravené sady vybavení pro pouliční kamna. Vzhledem k tomu, že rozšířené sady nejsou nalezeny, zvažteprvky pravidelné množiny:

    • gril (gril);
    • kovová paleta na uhlí;
    • montážní prvky.

    Někdy sada obsahuje další mříž a špejle.

    Všechny tyto prvky mohou být vyrobeny vlastníma rukama a obvykle se instalují na hotovou troubu v následujícím pořadí:

    Jako paletu můžete použít plech obyčejného plynového nebo elektrického vařiče, stejně jako kovovou vanu, oříznutou do požadované hloubky. Nebo ohněte a vařte paletu z ocelového plechu tloušťky 2-3 mm. Paleta je obvykle umístěna pod mřížkou.

    Je žádoucí mít dvě mřížky. Jedna hlavní věc - pro pečení masa, druhá, s malými otvory - pro žhavé uhlíky. Pokud se v sadě nenachází žádný přítel, dodatečná mřížka, koupit ji nebo si to udělat sami.

    Je žádoucí, aby měl velikost větší než paleta. S takovým poměrem velikostí mřížky a palety bude proces vaření efektivnější - maso může být přemísťováno a pak udržováno v horkém stavu po dlouhou dobu. A dal na volné místo nad uhlím novou porci na pečení.

    Vlastnosti zařízení

    K instalaci zařízení se používají dvě metody.

  • Do cihel. Vzhledem k určitému počtu řádků je položen další řádek.
  • Namontujte tyče. Při pokládce se vkládají ocelové tyče.
  • Všimněte si, že pruty jsou odstraněny při nástupu nachlazení (aby nedošlo ke korozi ze špatného počasí). V zimě se používají jen zřídka. Vyčistěte je od mastnoty, rzi a nečistot, umístěte je na suché místo.

    Cihlové skály

    \ t

    Stupně zdiva

    • Hlavní základ je zaplaven. Zaprvé, vykopají ne příliš hlubokou (10 nebo 20 cm) obdélníkovou jámu o téměř 10 nebo 20 cm větší než rozměry budoucí budovy. Tlumiče Proveďte bednění (v zásadě je možné, a ne nastavit, pokud základ nezvedne nad zem) a nalijte beton.
    • V první řadě položte cihlu a načrtněte rozvržení řádků kolíky a šňůrami.

    • Poté odmontujte cihly, naneste roztok na určené místo a proveďte stohování spodního řádku a zkontrolujte vodorovnou polohu.
    • Po tom, všechny řádky do šestého zásobníku s nějakým posunem (obvykle - polovina cihly).
    • Šestý řádek se provádí napříč celým zdivem, aby se označil výkon.

    • Při představení položte kus překližky nebo kovu ve velikosti. Pod prostěradlem je prostor pro uhlí, palivové dříví nebo nádobí.

    Tip: Nejlepší úložný prostor by měl začínat od páté řady na šířku. Potom může být druhý zásobník (pro paletu a druhou mříž) proveden na 8 řádcích a pro hlavní mřížku na 10. řádku.

    • Pak proveďte další 2-3 řádky s posuny, stejně jako nižšími, a 9 nebo 10 řad napříč stejně jako šestou. Je na něm, aby paleta a mříž byly umístěny.
    • Pak stohujte 2-3 řádky, stejně jako nižší.

    Grilovací trouba s kotlem: objednávka a výkresy


    Pozemek pece na pečení pece s kotlem

    Toto provedení se provádí podle následujícího projektu.

    Základ pro takovou konstrukci by měl být masivnější než pro konstrukci popsanou výše. Proto by měla být hloubka základu 0,4 nebo 0,5 m

    Struktura jde dále stejným způsobem jako ve výše uvedeném popisu. Rozdíl je pouze v počtu cihel ve zdi av nepřítomnosti výčnělků.

    Fáze výstavby jsou jasně znázorněny:

    Uzavření první série a stanovení objemu pro uložení zásob uhlí.

    Pak zdvihněte stěny a vytvořte místo s dveřmi pro sběr popela.

    Pak jsou tři řady cihel, které překrývají spodní vrstvu a je instalována trouba pro kotle nad popelem.

    Pak je zkonstruována stejná konstrukce horní části, která je umístěna na tyčích mřížky s paletou. Vnitřek pece je nutně vyroben ze žáruvzdorných cihel, které se spojují se směsí speciálního jílu nebo žáruvzdorného roztoku.

    Vrchol je tvořen komínem - ale teprve poté, co je celé řešení zcela v druhé části pece.

    Pokud se rozhodnete, že nebudete pokládat komíny z cihel, můžete je postavit jinak: postavit rám z ocelových tyčí nebo ze stromu, vytvořit bednění a nalít beton. Bude to mnohem snazší a rychlejší.

    Kočárky s grilem s mědí

    \ t

    Níže jsou uvedena složitější ujednání.