Kuchyňský extraktor: jak si vybrat

Pronajímatelé, kteří nepředstavují své životy bez vaření a kulinářských experimentů, se neříkají o takových druzích tvůrčího procesu, jako jsou nepříjemné pachy, tuk, rozvod a saze. Chcete-li se vypořádat s takovými nepříjemnými problémy, pomůže vám odsavač par pro kuchyň, řádně vyzvednutý správně na sporáku. Zřejmým řešením tohoto problému je hledání odpovědí na další otázky: jak si je vyzvednout, jaká kritéria by mělo zařízení splňovat, které výrobci jsou nejspolehlivější? Dnešní článek bude věnován těmto aktuálním tématům.

Obsah
  1. Účel a rysy práce
  2. Druhy kuchyňských digestoří
  3. \ t
  4. Klasická řešení
  5. Vestavná řešení
  6. Výrobky z kopulí
  7. Síla a produktivita
  8. Důležitá kritéria výběru
  9. Nejlepší modely TOP-3
  10. PERFELLI TL 6102 I
  11. HANSA OWC 4778 IH
  12. PYRAMIDA WH 22-60
  13. Závěr

Účel a vlastnosti práce

\ t

Všechny moderní digestoře jsou založeny na principu nuceného větrání. Dnes je to jeden z účinných způsobů, jak eliminovat odpařování, nepříjemné pachy, malé části a produkty spalování. V kuchyni se tvoří nejen vůně, ale i tuk, který doprovází téměř každou kuchyni.

Směr proudění vzduchu a výfukové trubky recirkulace

Uvnitř zařízení je speciální filtrační systém, který absorbuje saze, odpařování, jakož i „spoustu průvodníchchutí. “ Zařízení kuchyňského extraktu obsahuje malý elektromotor s ventilátorem nezbytným pro nucené větrání. Uvedené složky jsou v tělese, jehož horní část zahrnuje mechanické nebo elektronické řízení.

Volba je často omezena na specifikaci metody čištění vzdušných hmot. Pod tímto parametrem jsou všechna zařízení rozdělena do dvou typů:

  • recirkulace - čištění kontaminovaného proudu se provádí pomocí filtrů, po kterých se vzduch vrací zpět do místnosti;
  • Tekoucí - typy odsavačů par pro kuchyň, ve kterých je čištěný proud na výstupu z ventilačního systému externě. Hlavní podmínka - musí být účinná.

Princip činnosti průtokových a recirkulačních zařízení

Z větší části upevněte kapoty na sporák nebo na strop. Pokud chcete zachovat estetickou integritu a koncept designu v kuchyni, může být vždy ukryt v malé sklopné skříni. V tomto případě zařízení zůstane neviditelné.

Druhy kuchyňských digestoří

\ t

Klasická řešení

\ t

Odborníci vědí, že nejlepší kukly do kuchyně - zavěšené přímo nad sporákem. Logika je zde zřejmá - čím je zařízení jednodušší, takže je efektivnější a bezpečnější. Podle statistik funguje až 80% takových agregátů v režimu recirkulace vzduchu.

Možnost klasické kuchyně

Digestoř v tandemu s jednorázovými uhlíkovými filtry funguje. Tento typ agregátů je považován za nejdostupnější aSnadná instalace. Hlavní nevýhodou - nepříjemné pachy jsou absorbovány pouze částečně. V prodeji jsou také režijní typy kuchyňských digestoří, ale jsou dražší a pro instalaci je lepší uchýlit se k pomoci specialisty.

Věnujte pozornost ! Jsou mnohem efektivnější při čištění vzduchu a nepotřebují uhlíkové filtry pro svou plnou a kvalitní práci.

Zabudovaná řešení

Tyto kuchyňské digestoře lze snadno umístit nad sporákem na základě konstrukce závěsné skříňky. Hlavní výhodou těchto zařízení je nádherná kombinace s interiérem a dokonalou estetikou. Ve většině z nich jsou vybaveny malým výsuvným panelem, který umožňuje zvýšit efektivní plochu absorpce par a kontaminovaného vzduchu. Výkon kuchyňského digestoře vestavěného typu je poměrně vysoký.

Vestavěný model

Věnujte pozornost ! Pro práci se spustí ve stejném režimu, ve kterém byl vypnut.

Výrobci montují všechny typy vestavěných digestoří se spolehlivými filtračními mechanismy a dvěma výkonnými elektromotory. Jejich cena je vyšší než agregáty klasického uspořádání a výkon je lepší, nemluvě o nádherné estetice. A pokud je volba omezena na tradiční nebo vestavná řešení, doporučujeme, abyste je vzdali.

Dome výrobky

\ t

Dómové doplňky v kuchyni jsou upevněny nad základnou stropní desky. Vizuálně se odrážejí ve tvaru kopule, pro kterou dostali odpovídající tah. Co se týče zvláštnostíjsou zde srovnatelné s hasicími systémy. Zařízení extraktu v kuchyni je poměrně jednoduché: ventilátory odnášejí vzduch, po kterém se filtrují a přesměrují do místnosti nebo posílají do větrací šachty.

Dome modely

Tyto modely tradičně vedly k hodnocení nejoblíbenějších a nejoblíbenějších u kupujících. Liší se v univerzálnosti návrháře, který může doplnit interiér každé místnosti. Jak si vybrat kopulovitou kuchyňskou digestoř? Ve většině případů je nutné se spoléhat na konstrukci přístroje a technické vlastnosti nejsou tak důležité.

https://youtube.com/watch?v=wDUialmJSzQ

Teď už víte, jaké kuchyňské kukly jsou, ale tyto znalosti nestačí k tomu, aby byla dobrá volba. Je nutné vzít v úvahu řadu technických vlastností těchto řešení pro domácnost. Přistupujme na ně podrobněji.

Výkon a produktivita

Zkušení odborníci, kteří odpoví na otázku, jak si vybrat tu správnou digestoř pro kuchyni, doporučují zaměřit se na její výkon. To je nejdůležitější technická charakteristika, která přímo ovlivňuje čistotu vzduchu. Pod produktivitou je nutné pochopit konkrétní digitální hodnotu kubických metrů vzdušných hmot, která je schopna filtrovat agregát.

Produktivita extraktoru je úměrná ploše kuchyně

Výpočet odpovídající hodnoty lze provést sám. Objem místnosti se násobí 12 (podle hygienických norem, četnost výměny vzduchu v kuchyni je 12 krát /h) a poté na koeficientu1.3. Doporučujeme vybírat domácí spotřebiče tak, aby přinášely alespoň přibližné odhady podle níže uvedeného vzorce.

Vzorec pro výpočet produktivity

Je třeba vzít v úvahu mimo jiné řadu dalších faktorů. Z varné desky by měla být umístěna ve výšce 60 až 85 sm. Pokud nastavíte výše uvedené hodnoty, musíte poskytnout rezervu napájení.

Příklad ! Která kapota je lepší pro kuchyňskou plochu 17 m2, s výškou stropu 2,7 m? - Optimální varianta výkonu - 716 m3 /h.

Tabulka pro výpočet výkonu stroje, vycházející z prostoru kuchyně a výšky stropu

V budovách staré budovy s takovým významným zatížením se nemusí vyrovnat se systémem větrání, zejména s přívodem vzduchu. Jak to udělat v tomto případě? Bude dobré použít jednotku, ale ne na maximální možný výkon. To může snížit hladinu hluku několika příkazy.

Rada ! Odsavač pro kuchyň by měl být vybrán s ohledem na kulinářské preference dané rodiny. Připraveni vařit každý den a hodně? - Dbejte na maximální produktivitu stroje.

Při zvedání jednotky na desku berte v úvahu její výkon. Prezentované maloobchodní řešení se vyznačuje kapacitou až 500 wattů. To je dostačující pro zajištění vysokého výkonu.

Důležitá kritéria výběru

\ t

Velikost . Odpověď na otázku, jak vybrat kuklu do kuchyně, mnozí odborníci doporučují, aby se řídili jednoduchou deskou -Šířka zařízení by měla být o něco větší než šířka desky. V tomto případě bude přístroj schopen účinně absorbovat odpařování a nepříjemné pachy. Můžete zvážit možnost přizpůsobení těchto dvou velikostí.

Systém filtrace . Různé typy digestoří jsou schopny absorbovat mýdlo, nepříjemné pachy, tuky a dokonce i malé částice různými způsoby. Pro odstranění tuků je obvyklé používat speciální kovové roztoky. Většina z nich má odnímatelnou strukturu. Lze ji dlouho a bez problémů umýt a provozovat.

Možnosti filtru

Funkce řízení . Moderní kuchyňské spotřebiče jsou vybaveny elektronickými nebo mechanickými řídicími systémy. Některé modely mají posuvné přepínače. Pro uživatele jsou mnohem pohodlnější a jednodušší.

Jaký druh kapoty si vybrat - záleží jen na vás, jak to vyřešit, ale optimálně zůstat na verzi systému s dálkovým ovládáním. V tomto případě můžete ovládat provoz zařízení pomocí tabletu nebo smartphonu umístěného na opačném konci města. Samozřejmě budete muset nainstalovat další aplikaci.

Ovládací panel

Hladina hluku . Odpověď na otázku, které kuchyňské digestoře jsou lepší, většina potenciálních kupujících tvrdí - ticho. A hodnocení požadavků spotřebitelů uvedených níže pouze potvrzuje tento názor. Hladina hluku by měla být vyhodnocena s následujícími hodnotami:

  • až 35 dB - nejjednodušší zařízení, jehož práce je srovnatelná se šepotem;
  • až 45 dB - relativně tiché jednotky, které fungují analogicky s obvyklou konverzací;
  • až 50 dB - přípustný hluk;
  • až 70 dB - Limit akustické hodnoty.

Sdružené řady pro různé hladiny hluku

Potřebujete kuchyňskou digestoř, která vydává 70 dB? Očividně ne. Hodnocení populárních modelů jasně ukazuje - nejvyhledávanější řešení s minimální hodnotou akustické údržby aktivního provozního režimu.

Nejlepší modely TOP-3

PERFELLI TL 6102 I

PERFELLI TL 6102 I

Hodnocení nejlepších modelů je vedeno nejjednodušším odsavačem par s minimálním množstvím funkcí. Zařízení je považováno za optimální z hlediska kvality a ceny (cena nepřesahuje 60 USD). Hlavní nevýhodou je hluk na úrovni 50 dB při maximálních otáčkách, což není příliš dlouhé po dlouhou dobu.

  • 2-polohový režim rychlosti;
  • recirkulace nebo odstranění vzduchových hmot;
  • produktivita na úrovni 550 m3 /h.

Odsavač PERFELLI TL 6612 W LED

HANSA OWC 4778 IH

HANSA OWC 4778 IH

Současný rating zahrnuje nejen rozpočtové modely, ale i stylová rozhodnutí. HANSA OWC 4778 IH, cena na 600 dolarů, se může pochlubit 4 rychlostními režimy, dotykovým ovládáním a hlukem do 50 dB. V procesu vaření to nemůže být ani slyšet.

Kuchyně s takovou kapotou - harmonický a čistý prostor. Ale pro krásný design bude muset dát kulatý součet. To je však případ, kdy je každý dolar zcela vyčerpánodůvodněné a odůvodněné.

Rada ! Před volbou odsavače par v kuchyni doporučujeme pečlivě prozkoumat reakce zákazníka na techniku. Oni jsou na objednávku více objektivní myšlení prodejci zájem o prodej zboží v žádném případě.

PYRAMIDA WH 22-60

Krásné a funkční zařízení vybavené stylovou skleněnou dlahou. Perfektně se hodí pro tradiční plynové sporáky a keramické varné desky. Nějaký nepohodlí je pozorováno jen u maximálních rychlostí jednotky, ale v takových řešeních, oni jsou téměř zbyteční.

PYRAMIDA WH 22-60

Přehled extraktoru Pyramida WH 22-60 INOX

Nejdůležitějšími argumenty jsou technické údaje zařízení:

  • konstrukce šikmého karoserie;
  • úroveň produktivity na úrovni 500 m3 /rok;
  • 3-rychlostní režim;
  • ovládací panel s malými tlačítky;
  • vzdušné hmoty jsou odkloněny nebo se pohybují podél uzavřeného kruhu recirkulace;
  • 155) emisní limit hluku - 58 dB;

Závěr

Teď už víte nejen to, co jsou kukly do kuchyně, jak funguje digestoř v kuchyni, ale také to, která kritéria je nejlepší zvolit. Jedná se o poměrně jednoduchý proces, který zná výhody a nevýhody různých typů zařízení. Pomocí jednoduchého vzorce můžete vypočítat optimální výkon jednotky pro vaši kuchyni. Volba je opravdu impozantní a řada produktů může uspokojit potřeby každého kupujícího.