Pijavice na balkóně s vlastními rukama

V současné době se obyvatel vícebytového městského domu může pochlubit svou schopností udržet si dlouhou mrkev, řepu, brambory a další zeleninu na dlouhou dobu a věnovat pozornost balkonu nebo lodžii.

Optimální teplota pro skladování zeleniny se blíží nule, s relativní vlhkostí 90-95%. Chcete-li vytvořit takové podmínky v městském bytě, na první pohled, je poměrně obtížné. Ale jen na první, protože tam je velká příležitost postavit doma "sklep" přímo na balkóně nebo lodžii.

Termoobal vytvořený vlastními rukama slouží jako krabička zeleniny s tepelně izolačním pláštěm a díky vytvořené vnitřní mikroklimatu je možné skladovat zeleninu jako ve sklepě. A vše, co je k tomu potřeba - trochu dovednosti a trpělivosti.

Spodní část sklepa "na balkóně

Pijavice na balkóně začínají stavět zdola. Podlaha balkonu je položena ohřívačem, který je větší než šálek s potravinami asi 15 - 25 cm od každé strany. Pro tyto účely je nejvhodnější extrudovaný pěnový polystyren, protože je pevný a vydrží velmi velké zatížení. Dřevotřísková deska nebo překližka stejné velikosti se na ní nalepí. Předběžné materiály ze stromu impregnovaného motorovou naftou nebo odpadním motorovým olejem a suché. Tímto způsobem je možné se vyhnout rozpadu stromu v budoucnu.

Krabice na zeleninu

konstrukce

Krabice se odebírá ze šesti listů překližky (můžete použít i jiné dřevěné materiály). Zpočátku jsou kostry sklizeny z polen, které jsou pak opláštěny,horní víko je namontováno na závěsech. Chcete-li vytvořit efekt "termosky" na všech stranách krabice, na její vnější straně, upevněte tyče (5 cm) a upevněte je ve středu dna.

Pokud má být krabice vysoká, je možné místo horního krytu instalovat přední dveře. V tomto případě, pokud upevníte kovové lišty po stranách, budete moci použít výsuvné zásuvky.

Instalace teploměru pro balkonový sklep

Teplotu uvnitř krabice kontrolujte pomocí teploměru. Lze jej instalovat na stěnu nebo víko. Na správném místě vyřízněte malou prasklinu, která je na vnitřní straně nalepena sklem. Teploměr se zase připojuje ke sklu.

Je-li to možné, je možné použít elektronické teploměry: teplotní čidla jsou ve sklepě, a teploměr sám - venku, dokonce v místnosti, to znamená, že i chodit na balkon není nutný.

Vytápění v suterénu

Úlohu topného zařízení schopného udržet požadovanou teplotu může hrát běžná žárovka (40-75 W). Kazety s žárovkami jsou umístěny v rozích krabičky, protože je to právě tato místa, která nejvíce zamrznou. Požární bezpečnost může být opatřena plechovkami, ve kterých jsou vpředu vytvořeny malé otvory (přes ně budou viditelné pracovní lamy). Lampy jsou zapojeny do série. Drát je odstraněn úzkým otvorem ve spodní části krabice. Žárovky používejte při nule a pod teplotou v ° C"Suterén". Pro zapnutí použijte spínač.

Samozřejmě je možné použít ještě sofistikovanější možnosti vytápění, jako jsou snímače typu TUDZ-1, které umožňují udržovat požadovaný teplotní režim. Ale sklep na balkóně nevyžaduje dobře definované teploty.

Vnější nádoba nebo termo nádoba

K opláštění, mezi přídavnými tyčemi, připevněte k lepicí pěně. Jeho tloušťka se volí na základě klimatických podmínek místa bydliště. Pokud je zima velmi chladná, měla by být tloušťka ohřívače 10 cm. Za mírnějšího klima to bude stačit a 5 sm. Pěnoplast může být nahrazen vrstvou pilin, což je dvojnásobek tloušťky pěny (20 cm a 10 cm), vrstvy strusky, resp. 15 cm a 7,5 cm.

Na poslední nosníky se připevňují nové desky z překližky nebo dřevotřískové desky. Tak si vezměte další snímek. Tímto způsobem je teplo rovnoměrně rozloženo mezi vnějšími stěnami krabice s potravinami a vnitřními stěnami vnější krabice.

Podobně jako vnitřní, tak i na vnější krabici, namontujte víko nebo dveře, které se také ohřívají.

Tento druh vícevrstvého "koláče" vám umožňuje uchovávat zeleninu a další čerstvé potraviny.