5 kroků k výběru kuchyňského dřezu - Co je lepší

Obsah

  • Krok 1. Vyberte tvar a velikost
  • Krok 2. Porovnání: nerezová ocel, keramika a umělý kámen
  • Krok 3. Určete, kolik sekcí potřebujete: jeden nebo více?
  • Krok 4. Vyberte umyvadlo podle způsobu instalace - nákladního listu, zadlabací, podzemní nebo vestavěné
  • Krok 5. Vyberte příslušenství

Jak si vybrat kuchyňský dřez, pokud jde o efektivnost nákladů, design a trvanlivost, vzhledem k velikosti kuchyně a frekvenci používání? Podívejme se na objednávku.

Obsah
  1. Krok 1. Zvolte tvar a velikost
  2. Krok 2. Porovnání: nerezová ocel, keramika a umělý kámen
  3. Krok 3. Určete, kolik sekcí potřebujete: jeden nebo více?
  4. Krok 4. Vyberte umyvadlo podle způsobu instalace - faktury, zadlabu, podzemní nebo vestavěné
  5. Krok 5. Vyberte příslušenství

Krok 1. Vyberte tvar a velikost

Nejspolehlivějším způsobem, než jít do obchodu nejdříve, je určit tvar a velikost kuchyňského dřezu.

  • Náměstí
  • Hlavní rozměry: 50x50 cm, 60x60 cm

    Vlastnosti: pohodlné pro mytí nádobí, prostorné, obvyklé, sortiment čtvercových dřezů je nejrozmanitější a nejmodernější, jak ve funkci, tak ve velikosti.

  • Obdélníkový
  • Hlavní rozměry: 55х50, 50х80, 50х100, 50х125 a další.

    charakteristika: pohodlné, vhodné pro úzké stolní počítače, ale mějte na paměti, že obdélníkové misky, které jsou umístěny na dlouhé straně přes plochu, jsou méně vhodné k použití.

  • Kola
  • Průměr: 45-51 cm.

    Charakteristiky: kulaté dřezy jsou mnohem pohodlnější umýt kvůli absenci úhlů, jsou širší pravoúhlé, ale často nemají další sekce.

    Samostatně rozlišujeme nestandardní formuláře:

  • Trojúhelníkový (hranatý) - ideálně vhodný, pokud potřebujete ušetřit místo.
  • Pentagonální a hexagonální - nejmodernější forma, tvořená bočními křídly, prostorná, může být namontována v rohu nebo podél stěny. Vhodné pro velké kuchyně.
  • Důležité:

    • Hlavní pravidlo: velikost mísy by měla být taková, aby vzdálenost od jejích stran ke stěně, hrany stolu a /nebo bočních stěn podstavce nebyla menší než 5 cm;

    • Optimální hloubka mísy: 16-20 cm - to je zlatý průměr, jak:
    • hlubší jímky budou nepohodlné - v procesu mytí nádobí se bude muset opřít. Jsou dobré pouze tehdy, když často potřebujete prát listy, sbírat vodu v hlubokých nádobách a umýt velmi velké pánve;
    • jsou také nepohodlné dřezy s hloubkou mísy menší než 15 cm, protože stříkají vodu.
    • Malé želvy umístěné v malých kuchyníchvelmi často kompenzují svou malou velikost hloubkou mísy.

    Krok 2. Porovnání: nerezová ocel, keramika a umělý kámen

    Existují tyto typy kuchyňských dřezů:

    • Nerezové podložky

    Vlastnosti: Nerezové (chromované) kuchyňské dřezy jsou nejprodávanější. Dobře zapadají do každéhointeriér, levný, lehký a odolný proti korozi a mechanickému poškození. Modely z nerezové oceli jsou zrcadlově lesklé, matné a texturované, trochu drsné.

    Tip: Nejlepší je zvolit dřez, protože na něm jsou viditelné škrábance, ale tyto možnosti jsou dražší.

    Nevýhody:

    • Nerezové dřezy jsou nejvíce "hlasité", ale můžete instalovat speciální substrát potlačující hluk ve spodní části zad;
    • nerezová ocel, zejména matná a zrcadlová, silně poškrábaná.

    Jak si vybrat kuchyňský dřez z nerezové oceli?

    • Když jdete do obchodu, vezměte si s sebou magnet. Přidáním do pračky můžete určit kvalitu materiálu.
    • Čím lehčí a tenčí dřez, tím více se brzy stane nevhodným. Minimální přípustná tloušťka ušlechtilé oceli je 0,12 mm, ale tato možnost je vhodnější pro dávkování nebo jen výjimečně mytí nádobí. Pokud chcete, aby dřez sloužil dlouhou dobu a lepší "sedět" na pult, podívejte se na dřezy z nerezové oceli tloušťky 2-3 mm. Kromě toho může být těžký mixér instalován pouze na takovém dřezu.
    • Kuchyňské dřezy z nerezové oceli jsou vytvrzeny (vyrobeny z 1 ocelového plechu, takže šev není viditelný) a svařeny (mají steh, a tedy horší kvalitu).

    Samostatně vybereme smaltované dřezy - jsou poněkud horší než provozní parametry než varianty z nerezové oceli, špatně vnímají rázová zatížení - díky nim může dojít k rozbití skloviny, v důsledku čehož se začnouprocesu koroze na bázi oceli. Současně, oni byudzhetnы a může vypadat docela pěkně, takže rekreační dům je nepravděpodobné, že najdete lepší volbu.

    • keramické představují jádro kameniny nebo porcelánu smaltovaný s ochrannou vrstvou.

    smaltovaný není oxiduje a není poškrábaný, a mohou být vyrobeny v různých barvách a dokonce i obrázky. A dokonce i tyto dřezy jsou lepší než ostatní, které zapadají do klasické kuchyně, interiérů ve venkovském stylu a retro. Ale jsou mnohem dražší, těžší všechny ostatní umyvadla, neliší odolnost proti nárazům a vyžadují odbornou montáž.

    • z umělého kamene, ale spíše s žulovými čipy a akrylové (zde jsou také omývání křemičitý písek a umělého mramoru).

    Tyto propady jsou nenáročné na údržbu mnohem méně hlučný než nerezové dřezy, dobře vypadající, trvanlivý, odolný proti nárazu, může být provedena v 10 barvách, takže si můžete vyzvednout misku zavřít barvy na plochu.

    Ale oni mají nevýhody - mají strach z horké, jako je horké pánve a nátěrových produktů, jako řepa. Navíc jsou relativně dražší.

    Krok 3. Určete, kolik sekcí potřebujete: jeden nebo více?

    • S jednou miskou, nejjednodušší - pro malé pracovní plochy.

    • Se dvěma nebo čtyřmi miskami - funkčními a prostornými.
    • S postranními křídlypro sušení. Mimochodem, křídla poskytují další ochranu pro pult, a obecně s nimi dřez je výhodnější. I když máte velmi malou kuchyňku, zkuste si koupit umyvadlo alespoň s malým křídlem, jak je uvedeno na obrázku níže.

    Tip: Pokud vám dva nebo třídílné dřezy z nějakého důvodu nevyhovují, zakupte speciální nádobu na mytí zeleniny.

    Krok 4. Vyberte umyvadlo podle způsobu instalace - nákladního listu, zadlabací, podzemní nebo vestavěné

    Klasifikujte výrobky a způsob instalace. Modely z nerezové oceli, kamene, keramiky nebo polymerů (jednoduché i dvojité) jsou:

  • Nadzemní - namontovaný na nárazníku na principu víka. Ideální pro modulární nábytek.
  • Variace - vyčnívají nad pracovní plochu, namontované přímo na pracovní desku, pro kterou je předřezaný otvor.
  • Vestavěné v úrovni stolního počítače - vzácný typ dřezů, jsou instalovány pouze profesionály a jsou dražší.
  • Podsíť - vložená pod úrovní pracovní plochy. Tento typ instalace poskytuje hygienické a snadné použití, dřezy vypadají krásně, ale jsou dražší než ostatní;
  • Krok 5. Pick up accessories

    Dnes si můžete vybrat nejen odpovídající model dřezu, ale také příslušenství pro kuchyňský dřez. Může to být: přídavný kohout, filtrační modul pro čištění a pitnou vodudrtič (elektrický spotřebič, sekání zbytků výrobků vstupujících do odtoků), automatický spodní ventil, stejně jako jednoduše kleště pro dvojitá umyvadla, desky, vědra a sušičky.