Jak si vybrat kuchyňskou baterii?

Směšovač - nedílná součást vodovodu instalovaného v kuchyni. Má velkou praktickou hodnotu, nicméně díky úsilí designérů se stal velmi stylovým a originálním prvkem, který dokáže ozdobit jakýkoliv interiér.

Základní funkcí mixéru je míchání teplé a studené vody (v libovolně nastavených proporcích) a plnění. Pomáhá regulovat tlak a teplotu vody.

Obsah
  1. Klasifikace kuchyňských kohoutků
  2. Jaký je rozdíl mezi mixéry?
  3. Kuchyňská baterie jednolistá
  4. Směšovač čidel
  5. Kuchyňská baterie: jemné volby

Klasifikace kuchyňských kohoutků

\ t

Než si vyberete a koupíte kuchyňskou baterii, musíte věnovat pozornost nejen designu, ale také zohlednit takové vlastnosti, jako je provozní doba a sada funkcí. To je důležité, protože pracovní zátěž, která je nutná pro vydržení zařízení, je vysoká a intenzivní.

Nejběžnější je klasifikace směšovačů:

  • typu ventilu;
  • jednosměrná konstrukce;
  • dotykový typ.

Tento seznam byl nedávno doplněn o technologické „inovace“ - jeřáby s bezkontaktním senzorem a kaskádovými míchači. Zařízení jsou inovativní v designu, což činí instalaci ještě výhodnější.

Jaký je rozdíl mezi mixéry?

Míchačky různých typů mají své vlastní konstrukční prvky.

Vodovodní baterie

\ t

Nejoblíbenějším zařízením, které je "předchůdcem" jiných modifikací, je směšovač ventilů. Jeho výhodou je jednoduchý princip provozu a spolehlivosti. Konstrukce sestává z rotačního lití a dvou jeřábových boků, které mají gumové nebo keramické těsnění.

Je-li těsnění použito z pryže, při nošení se opotřebovává. Použití těchto spotřebních materiálů ve vlhkém prostředí ohrožuje jejich rychlé selhání, které může vést k úniku. Abyste se vyhnuli zbytečným nákladům, musíte vědět, jak si vybrat příslušenství pro kuchyňskou baterii.

Vyšší provozní vlastnosti jsou keramické obložení jeřábů. Lze jej použít, pokud je instalatérský systém vybaven filtrem. Jinak bude dostatek i malého počtu hrubých částic, které se vyskytují ve vodě, aby mechanismus ztratil svou "pracovní kapacitu". Výměna spotřebního materiálu v tomto případě je nákladný postup.

Jeřábový pouzdro může být polootáčivé, plné zatáčení nebo zapnuto? otočit Tyto ventily se vyznačují slabou omezující částí. Často je takový nepříjemný jev, jako je zlomení jeřáb-remorkéry. Pak se voda ze jeřábu dostane pod stálý tlak.

Kuchyňské baterie jednorázové

\ t

Velmi snadné použití je mixér jednoho typu. Poskytuje extra pohodlí, protože nevyžaduje kroucení a kroucení. Stačí zvednout páku a dostat vodu ze jeřábu. TakžeStejným způsobem a průtok vody se zastaví. Knoflík umožňuje nastavit rychlost posuvu a režim teploty. Náklady na zařízení jsou o něco vyšší ve srovnání s ventilem, což je však kompenzováno moderním provozním potenciálem.

Dotykový senzor

Výsledky v oblasti elektroniky umožnily vývoj dotykové baterie. Absolutně to nevypadá jako běžné kuchyňské linky. Její design jsou dva prvky - systém lití a elektronická dodávka vody. Přístroj "odpovídá" vestavěnému senzoru, který reaguje na infračervené vlny.

Program vám umožní nastavit senzor na cestách: dojde k přívodu vody, když budou ruce ve vzdálenosti 1-25 cm od něj. Nastavení může být provedeno včas (voda může být zpožděna).

"Inteligentní" zařízení je řádově vyšší, takže při výběru směšovače pro kuchyni mohou být cenné i materiální příležitosti.

Kuchyňská baterie: jemné volby

\ t

Chcete-li koupit míchačku, optimálně kombinovat kvalitu a cenu, musíte věnovat pozornost konstrukčním prvkům. Rozlišení odlitků a prefabrikovaných zařízení. První z nich jsou vybaveny kovovým rámem. Pro připojení rotačního vylévání ze základny se používá bezešvá metoda. Tím se eliminuje pravděpodobnost úniku na křižovatce a jeřáb je velmi spolehlivý.

Konstrukce směšovací jednotky zahrnuje několik částí, které jsou sestaveny do jednoho bloku. S kvalitní montáží bude sloužit dlouhou dobu, zatímco má velký poloměr otáčení v různých provedeníchletadla

Optimální tvar, velikost a materiál

Existuje pět standardních konfigurovatelných konfigurací:

  • ve tvaru S;
  • ve tvaru C;
  • ve tvaru R;
  • ve tvaru J;
  • Ve tvaru písmene G.

Jeřáby mají zkrácenou (15,5-18,4 cm), střední (20; 21,6; 22; 23,5 cm) a prodlouženou délku (24; 28 cm).

Při výběru směšovače kuchyňského materiálu je také důležité. Zařízení s průměrnou cenovou kategorií jsou zpravidla vyrobena ze siluminu (zahrnuje křemík a hliník). Jsou však nespolehlivé a rychle se zlomí.

Mosaz je materiál, který zvyšuje životnost jeřábu. Povrchem je nanesená vrstva chrómu, která vede k antikorozním vlastnostem kovu. Záruka na takové zařízení dosahuje 25 let.

Vůdce v odolnosti proti opotřebení - jeřáb, pro jehož výrobu se používá nerezová ocel a chrom. Je to drahé, ale jeho využití může dosáhnout zhruba půl století.

Chcete-li zjistit, z čeho je mixér vyroben, stačí ho vzít do rukou. Těžký jeřáb je známkou dobré kvality.

Výběrem správného mixéru do kuchyně obdržíte spolehlivého asistenta!

Rubrika: Směšovače