Jak vyčistit extrakt z tuku v kuchyni

Stačí, když se podíváme na kapotu, pokrytou sazí, vrstvou tuku, lepkavou plaketou a rukama se sníží většina žen v domácnosti. A v tom není nic překvapivého, protože vyhlídka na trávení 2-3 hodin na zmatku se špínou nikoho nepřitahuje. Ale jak být v takové situaci? Ovlivňují váhy a spalovací produkty výkon jednotky?

Odborníci důrazně doporučují, abyste se připravili na „významnou konfrontaci“. Tak jak čistit kapotu v kuchyni z tuku co nejrychleji a nejúčinněji? Nestačí jednoduše vrátit viditelný vzhled spotřebiče pro domácnost. Čištění povrchu nejenže problém odstraní, ale bude také příčinou nižšího výkonu jednotky.

Doma je nutné zpracovávat a hrát, čepici a vnitřní prvky zařízení. Klíčovým úkolem je odstranit desku z povrchu filtru, protože závisí na kvalitě práce extraktoru. Jakákoli opatření týkající se rušení „vnitřku“ jednotky by měla začít přípravou.

Obsah
  1. Příprava domácích spotřebičů pro čištění
  2. Účinné prostředky v boji proti mastnému bombardování
  3. Obecná doporučení
  4. Souhrnně

Příprava domácího spotřebiče pro čištění

Především byste měli vizuálně zkontrolovat kuchyňský spotřebič, upevněný nad sporákem, pro umístění samotného designu. Čištění začíná demontáží zařízení. Všechny prvky a funkční uzly jemně odšroubujte, odstraňte přílohu.

Separace odsávačů par

Pokud to konstrukce dovolí, lapač tuků je nejlépe vysunut, stejně jako samotná výstupní trubka. Ideální volba - pro zpracování všech částí, které mají i náznak tuku nebo sazí. Tím se zvýší produktivita agregátu jako celku a zejména období jeho efektivního fungování.

Věnujte pozornost ! V uživatelské příručce, která je doplněna každým zařízením, v 90% případů se uvádí nejen to, jak umýt filtr kuchyňského extraktu z tuku, ale také jakým způsobem. Zde se také můžete seznámit s posloupností analýzy asistenta domácnosti.

Ve většině případů je sled činností následující:

  • Kryt zařízení je demontován (stačí kliknout na speciální západky a kovový prvek vytáhnout z drážek).
  • Vyjměte odsávací filtr.
  • Trubka je vytažena, protože vyžaduje alespoň důkladné zpracování.
  • Prvek vzduchového filtru je odpojen.
  • Těleso odstraňuje nečistoty, usazeniny a další zbytkové produkty. Je velmi důležité používat pouze měkké utěrky, rty a neabrazivní prášky. (pro viditelné lesklé povrchy).
  • Vyrábíme mřížové mříže

    \ t

    Je důležité vyčistit mřížky z produktů spalování a sazí, a poté sestavit všechny prvky do jediného provedení při zachování výkonu jednotky. Mnozí prostě nemohou. Pokud máte alespoň sebemenší pochybnosti na vlastní pěst, neriskujte to. "Jeden nepohodlný pohyb a výfuk se mohou proměnit v hromadu kovu, takže je lepší přepsat a najít."asistenta

    Účinné prostředky pro boj s mastnými hrboly

    \ t

    Tak, jak čistit kapotu v kuchyni doma a jak často by mělo být takové "čištění"?

    Frekvence zpracování závisí přímo na intenzitě provozu desky. Odborníci radí se zbavit sazí ne méně než 1 čas během 4-6 měsíců. V tomto případě můžete tuk z odsavače umýt i při běžné konzistenci myčky.

    Rada ! Všechny vnitřní prvky musí být namočeny v konzistenci (1 díl detergentu ve 4 dílech teplé vody) po dobu 25-30 minut. Poté se výrobky z kapaliny odstraní a okyslí se vroucí vodou, otřete měkkým hadříkem.

    Pokud je povrch mřížky pokryt vrstvou "starého" tuku, doporučuje se použít agresivnější prostředky:

    • Zpracování sody . Roztok sodíku s vysokou pravděpodobností omyje látku, pokud je správně připravena . Pro 20 litrů vody se přidá 150 až 200 g bílého prášku. Sklad je přiveden k varu na nízkém teple. Po tom, mastný detail (netto nebo jiný prvek) se jednoduše umístí do konzistence a vaří se 20 minut. Drážky jsou zpracovány podobným způsobem, upraveny na velkou kapacitu (kovová pánev nebo velká pánev se dokonale hodí).
    • Použití komerčního mýdla . Časově prověřené prostředky, kterými se vyprazdňují, dokonce i nejstabilnějším zábradlím na extraktoru. Odborníci doporučují použít složení se 72% obsahu mastných kyselin. Ve 3 litrech vody se rozpustí 0,5 šálky mýdla (předdrceného).Malé části výfukového systému jsou dostatečné k ponoření do skladu po dobu 10-20 minut nebo k varu s vroucí vodou. Ostatní prvky jsou navlhčeny v konzistenci po dobu minimálně 5 minut a poté odstraňte mastné skvrny mechanicky (plastová škrabka).
    • Odstranění sazí kyselinou octovou . Dokonce i velmi stabilní stopy se promyjí roztokem kyseliny octové. Povrchy jsou ošetřeny konzistencí a chráněny po dobu dalších 15 minut. Poté se zbytky nečistot odstraní houbou. Žádné kovové výrobky! Používají se pouze plastová řešení a houby.
    • Použití stolní soli . Domácí sůl ve formě koncentrovaného roztoku s filigránní lehkostí se zpracovává mastnými zbytky. Stačí, když se ponoří do této kompozice několik špinavých částí po dobu 20-30 minut. Jak čistit mřížky? - Ponořte ho zcela nebo částečně do konzistence a postupně se zahřívejte, ale nevařte. Pokud je vrstva "těsta těsná" - přidejte roztok kyseliny citrónové.

    Výše ​​popsané prostředky umožňují vysokou pravděpodobnost čištění extraktu z tuku a jiných produktů spalování, kondenzátu. Široká škála čistících skladů, včetně vysoce specializovaných, zaměřených na kuchyňské linky, je v prodeji. Před použitím je však nutné si přečíst návod.

    Doporučujeme, abyste se seznámili s jednou z možností čištění mřížky z kapoty na níže uvedeném videu.

    Jak snadno odsávat odsavač partuk

    Obecná doporučení

    Z hlavní části „artefaktů“ je nutné se zbavit mechanického způsobu. Dokonale s tímto úkolem zvládá běžný nůž. Suché nečistoty mohou být jednoduše vyříznuty, extrémně čisté, před čištěním mřížky digestoří chemickými kompozicemi, lidovými prostředky.

    Na čištění používáme mechanický účinek

    Aby bylo dosaženo požadovaného účinku, musí být ošetřené prvky promyty ve vodě a vysušeny. Poté by se mělo vyhodnotit, jak byl objekt a prvek odstraněn a nevznikl po takovém zpracování vad, vad. Pokud vás výsledek uspokojí, může být vyčištěný kuchyňský extrakt z tuku shromážděn a upevněn na stejném místě.

    Doporučuje se provádět důkladné čištění nejméně jednou za 3-4 měsíce. Vnější část případu by však měla být zpracovávána mnohem častěji. Při zodpovězení otázky doporučujeme, abyste nepoužívali žádné železné škrabky, abrazivní prášky, aby se z povrchu přístroje omyl tuk. Velmi často zanechávají hluboké škrábance na povrchu lesklého povrchu.

    Lesklý povrch vyčistěte měkkým hadříkem

    .

    Je třeba chápat, že rozhodnutí o způsobu čištění odsavače par a frekvence, s jakou se má provádět s domácími spotřebiči, je přísně individuální. Odpověď na aktuální otázku přímo závisí na dostupnosti volného času, na vlastnostech výživy a dokonce i na povaze rodiny. Některé ženy v domácnosti nemohou relaxovat až do okamžikudokud se nezbavíte všech míst v kuchyni.

    Věnujte pozornost ! Při nákupu kapuce byste měli dbát na nákup několika dalších filtrů. Mění se jako znečištění. A i když se výrobce rozhodne zastavit výrobu domácího spotřebiče, budete se chránit před dalšími finančními náklady.

    Nabízíme vám další jednoduchou, ale velmi účinnou možnost čistit gril jen sódou, na videu níže.

    JAK RYCHLE ČISTIT KUCHYNSKÝ HOŘÁK Z MÍRU BEZ CHEMIKÁLIÍ!

    Shrnutí

    Převážná většina popsaných způsobů mytí extraktu z tuku, včetně těch, které jsou popsány v našem článku, je založena na loukách. Tato látka je ve vztahu k kovovým prvkům poměrně agresivní. Samozřejmě, že jsou účinné, ale měly by být používány opatrně a nezapomeňte na gumové rukavice.

    Rošt před a po čištění pomocí výše popsaných možností

    Rada ! Výrobci digestoří poskytují nejen kuchyňská řešení, ale i filtry pro ně, specializované pečovatelské výrobky, doplňkové příslušenství atd.

    Upřímně doufáme, že výše popsané metody vám pomohou pokračovat v provozu vašeho domácího spotřebiče. Pamatujte, že design zařízení a jeho soulad s interiérem, funkčnost není tak důležitá jako čistota kuchyně. Nechte svůj domov mít vždy rovnováhu pohodlí, krásy a pohody!