Který dřez je lepší do kuchyně?

Různé kuchyňské dřezy komplikuje výběr nejdostupnější varianty. Bohužel, mnoho kupujících věnovat pozornost především takové "vlastnosti" jako vzhled a cenu. V tomto případě, takový faktor jako účelnost získání tohoto modelu, nějak jde do pozadí.

Ale vezmeme-li v úvahu, kolik času milenka strávila v kuchyni a že většina jejích manipulací (např. Příprava výrobků, mytí nádobí) nějak souvisí s dřezem, pak by měla při výběru produktu stát první místo. pohodlí.

Co hledat při výběru kuchyňského dřezu

Odolnost proti tepelným vlivům

Při procesu vaření je nutné umístit horká jídla přímo do dřezu. Ne všechny materiály jsou schopny odolat takovéto "zkoušce", aniž by byly podrobeny deformaci nebo zničení.

Nejlevnější výrobky jsou vyrobeny z polymerů (akrylových) s povrchovou ochrannou a dekorativní úpravou. Vypadají atraktivně, ale bojí se vysokých teplot. Výrobky z umělého kamene vydrží až 275 ° C. Nejsilnější z tohoto hlediska jsou kov ("nerez") a přírodní kámen. Ale nejnovější modely jsou poměrně drahé.

Konstrukční prvky

Za prvé, samozřejmě, způsob připojení k pracovní desce. V současné době převážně naše kuchyně nejsou ovládány samostatnými stoly s kmeny, ale celou sadou náhlavních souprav, z nichž každá je původně určena pro určitý typ praní (pokud není postavenapředem). A někdo objednává kuchyni ve specializovaných firmách. Jaký model bude jednodušší připojit (inline nebo vestavěný)?

Materiál

Nejlevnější dřezy jsou vyrobeny z "nerezu" a polymerů. Ale stále je vhodnější koupit výrobky z umělého kamene. Ceny za ně jsou poměrně přijatelné, a pokud jde o praktičnost, nemají žádné stížnosti.

Jak je také lepší umístit míchačku? Koneckonců, může být připevněn nejen na zadní "křídlo", ale také na boční stěně. Samostatné modely jsou vyráběny speciálně pro takové nestandardní instalace instalatérských prací.

No, vyhlídka na vykořisťování. Například produkty jako "drtiče" dnes získávají na popularitě. Velmi usnadňují práci v kuchyni a pán o nich mluví nejlepším způsobem. Ale nemohou být spojeny se všemi typy granátů. Samozřejmě, musíte si vyzvednout příslušné přechody, ale to je další problém. A prostor užitečného prostoru pod stolem sníží. Proto byste měli věnovat pozornost průměru vypouštěcího otvoru.

Umístění „křídla“

Tato platforma má univerzální použití a pohodlí manipulačních produktů závisí na konfiguraci skořepiny. Kromě toho, pokud budete umýt jedním šálkem, můžete dát maso na tento povrch (pro předběžné rozmrazování), ryby nebo něco jiného. Může to být z levé i pravé strany.

Počet oddělení také usnadňuje práci v kuchyni. Zde je však nutné vzít v úvahu rozsah zamýšlené práce. NavícJsou-li oddíly umístěny v odstupu od sebe, pak bude počítadlo muset provést 2 výřezy, jak je tomu při instalaci modelů s úhlovou konfigurací. V tomto případě se proces spojování výrobku s drenážním systémem stává složitějším.

Nejlepší možností pro průměrnou rodinu (4-6 osob) je buď 2 identické misky nebo „půl tuctu“, když je jeden z nich větší a druhý menší. Větší počet přihrádek omezí výběr směšovače, protože bude muset zvolit vhodnou délku a výšku svého výtoku tak, aby mohla být voda přiváděna do všech prostorů. Můžete použít spotřebiče s odnímatelnou konev, ale jejich cena je mnohem vyšší a není vždy vhodné je používat.

Pravděpodobně jedna z nejlepších možností, co se týče pohodlí - 2 mísy na bocích a uprostřed - malé. Pokud k němu připojíte drtič, budete mít vynikající kapacitu pro manipulaci a zpracování výrobků.

Kompletní sada mnoha výrobků také zahrnuje další zařízení. Typicky se jedná o různé cedníky, mřížky, koše, sušičky a podobně.

Kapacita

Z tohoto hlediska je nezbytné vzít v úvahu hloubku skořápky a její velikost. Pokud jde o první ukazatel "je nutné se zaměřit na dostupné nádobí v domě, a na nejrozměrnější - pánev." Je snadné to umýt? Mimochodem, pro mnoho majitelů domů, velké hrnce a pánve jsou jedním z nejdůležitějších problémů, pokud jde o praní.

Existuje však další kritérium - růst hostitelky domu. Ve skutečnosti, protože to je ona, kdo většina bude muset "komunikovat" s dřezem. Zde je to nezbytnéNajděte optimální kombinaci komponent, jako je výška pracovní plochy, hloubka skořepiny a lidský růst. Pokud milenka bude muset vylézt celou dobu vzpřímeně nebo stát, sklonil se, pak taková vyhlídka je nepravděpodobné, že by ráda.

Při volbě velikosti dřezu však musíte navigovat na pracovní desce (její šířka). Doporučuje se instalovat dřez tak, aby se odchyloval od předního okraje pracovní plochy o cca 50 mm. To zajistí snadné používání a co nejvíce zabrání tomu, aby postřiková voda dopadla na podlahu.

Kapacita skořápky je dána číselným složením rodiny. Koneckonců, počet lidí, kteří konzumují jídlo ve stejnou dobu, závisí na množství špinavých nádob, které jsou v dřezu. Pokud je plně nabitý, bude proces praní poněkud komplikovaný.

Slučitelnost s jinými "prvky" kuchyně

Tento ukazatel by měl být rovněž zohledněn. Dokonce i nejdražší a prestižní dřez se může jevit jako něco cizího, pokud například neodpovídá vzhledu (na prvním místě) ploše.

A další. Trvanlivost pláště do značné míry závisí na autoritě výrobce. Pokud si již koupíte, tak produkty slavných značek.

S ohledem na všechny výše uvedené skutečnosti lze učinit jasný závěr. Otázka výběru kuchyňského dřezu by měla být přizpůsobena individuálně s ohledem na všechna doporučení, která jsou uvedena v tomto článku. A pak práce s ní přinese radost každé paní a únava nezpůsobí.

Rubricator: Mušle