Udržujte česnek doma

Mnozí se zajímají, jak udržet česnek doma. Koneckonců, prostě dát do stodoly nebo lednice nemůže být - dostatečně rychle výrobek dostane poškozen. Ano, a obecně, skladování hlav není nejjednodušší úkol, zejména pokud ho chcete použít až do jara. Pokud jde o to, jak správně připravit česnekové hlavy a lépe je uchovat v celém svém rozsahu, budeme hovořit o tomto článku.

Obsah
  1. Čas a čas čištění
  2. Čištění pro skladování
  3. Metody skladování
  4. Nuance
  5. Video "Příprava česneku na zimu"

Doba načasování a čištění

Sklizeň česneku je tradičně středem nebo koncem léta. Zimní odrůdy mají čas dozrát těsně před aktivní fází vývoje plísňové mikroflóry - do poloviny července. Jarní odrůdy mají prodlouženou vegetaci díky tomu, že jsou vysazeny na začátku jara, jejich sklizeň probíhá v polovině srpna a trvá až do začátku září.

Není však tak důležité, jaké datum je splatnost sklizně, hlavním bodem je rychlé zrychlení. Skutečnost, že přezrálý česnek zpočátku ztrácí schopnost prodloužit jeho skladování, a zadruhé začíná rozdávat všechny užitečné mikroprvky na půdu, za kterou tuto kulturu tak oceňujeme. Pravidelně proto sledujeme vegetační období vybrané odrůdy, pravidelně kontrolujeme zralost žárovek.

Nejlepší je opatrně odlupovat zemi v blízkosti několika žárovek a vizuálně vyhodnotit stav slupky. Pokud je hustý, bez poškození, česnek je připraven k odběru. Toudržet zdravé česnekové hlavy zdravé, musíte je řádně sbírat z postele.

Úklid pro skladování

\ t

Aby skladování mohlo probíhat bez zbytečných problémů, je nutné česnek řádně kopat. Dva týdny před sklizní přestat zalévat běžce. Přebytečná vlhkost v cibuli bude mít za následek rychlé hnilobení, což, jak víte, znemožňuje skladování. Počkejte na suché počasí a začněte sklizeň brzy ráno. Nejlepší je použít vidličky, které pečlivě, snaží se nepoškodit žárovky, dal závod. Je důležité zachovat celistvost hlavy, aby nedošlo k infekci infekce, a nikoli ke stimulaci rozvoje hniloby.

Nasbírejte shromážděné hlavy rostliny pod baldachýn, pečlivě je očistěte od země. Nejlepší je prát v chladné vodě, ale pak je umístit na rošt tak, aby voda volně tekla dolů, než aby zůstávala v žárovkách. V této fázi zpracování je důležité zachovat celé kořeny a stonky kultury. Pod baldachýnem musí sklizeň schnout nejméně týden a pak se dále zpracovávat.

Je nutné odříznout kořeny, ponechat maximálně 2 cm na délku, stejně jako stonky, aby zůstaly 5-6 cm. V této formě bude skladování česneku mnohem snazší.

Metody skladování

\ t

Česnek lze skladovat různými způsoby, jejichž volba je založena výhradně na množství volného místa a technické kapacitě. Tak například nejúčinnějším způsobem je splétat ovoce v "plivat" nebo vytvořit z nich "kytici". Výsledné vazy by měly být zavěšeny v suchu, nejlépe v chladumísto Nicméně, pokud máte v úmyslu použít zuby v blízké budoucnosti, například na ochranu, pak můžete zavěsit a v pracovních oblastech jako prvek výzdoby.

Skladování je možné také v dřevěných nebo lepenkových krabicích. Hlavní je, že v jejich zdech byly otvory pro ventilaci. Dno krabice by mělo být naplněno moukou, solí, pilinami nebo popelem, přelité česnekovými hlavami (předsušené), přelít je další vrstvou krycího materiálu. Opakujte postup, dokud pole zcela nevyplníte.

Někdy skladování česneku nabývá své původní podoby. Můžete například vyčistit hlavy od slupky, nakrájíme na tenké desky, sušit v troubě nebo troubě a pak rozmrazit v prášku. Příznivé vlastnosti nikam neuniknou, ale tento prášek můžete skladovat dlouhou dobu a také volně používat při vaření.

Dalším způsobem, jak udržet česnek po dlouhou dobu, je zabalit hlavy do pytlů do tkání. Vyberte si hadřík, který je vhodný pro průchod vzduchu, zabalený podle potřeby. Naplňte je cibulovými slupky a pak je položte na žárovky. V budoucnu by měly být tašky zavěšeny na suchém, chladném místě. Tímto způsobem uložíte obrobek z hniloby a škodlivého hmyzu.

Nuance

Skladování česneku je spojeno se dvěma hlavními riziky - tvorbou hniloby a plísní. Mělo by být zřejmé, že oba problémy vznikají v důsledku porušení podmínek skladování, zejména vysoké vlhkosti.

Česnek lze snadno skladovat, pokudumístit pod ni samostatnou polici chladničky. Ale neměli byste se dostat do hlavní kanceláře. Vložte hlavy do prostoru pro zeleninu, udržujte teplotu na +5 stupňů.

Pravidelně opláchněte a větrejte chladničku nebo sklep, abyste se vyhnuli možným hruškám česneku.

Video «Příprava česneku na zimu»

Podívejte se, jak snadné je připravit česnek až do zimního skladování a zabalit jej do věnce.