Jak čistit kapotu v kuchyni

Moderní domácí spotřebiče milují čistotu. Odsavač par v této souvislosti pouze potvrzuje pravidlo. A pokud byla výměna filtrů provedena před několika měsíci a zařízení bylo provozováno v intenzivním režimu, je čas nahradit ztracené. Bez teoretického základu, jak čistit kapotu v kuchyni vlastníma rukama, neexistuje žádný způsob, jak to udělat.

Tuk, saze a špína jsou hlavními nepřáteli, s nimiž existuje spravedlivý boj. Tyto zbytkové produkty pokrývají povrch dlaždic, desek a nábytku. Přirozeně, lví podíl „srážek“ zůstává na mřížce pro ukládání tuků a v první řadě potřebuje čištění. Jinak se zhoršuje nejen vzhled jednotky, ale i její funkčnost.

Čistí každý prvek, který přichází do styku s trajektem, a jemné částice tuku. Je bezpodmínečně nutné přečíst si uživatelskou příručku, která je připojena ke každému domácímu spotřebiči. Doma je nutné prát všechny odnímatelné části přístroje. Bez základního teoretického výcviku může přístroj snadno poškodit, zkazit. Po "zásahu" a čištění manipulace musí jednotka také vyčistit a zvlhčit vzduch.

Obsah
  1. Přípravné činnosti
  2. Čištění parou
  3. Lidové prostředky v boji za čistotu
  4. Soda pro pomoc
  5. Mýdlo - celá hlava
  6. Ocet - účinnost šumění
  7. Chemikálie pro domácnost
  8. Výsledky

Přípravné činnosti

\ t

Před čištěním musí být kryt rozebrán podleinstrukce. Všechny díly, pokryté mastnými sazí, podléhají demontáži. Pokud je některý prvek přišroubován se šrouby, odšroubujeme ho a složíme na odděleném místě, takže se nic neztratí. Posloupnost akcí lze nastavit v závislosti na konkrétním modelu zařízení.

Má se řídit níže uvedeným plánem.

  • Spotřebič je odpojen od sítě.
  • Filtrační filtrační systém je odstraněn. Pokud jde o jednorázová řešení, která je nahrazují novými.
  • Pokud je k dispozici, odpojte přívod vzduchu. Jinak se umyje pouze část.
  • Malé částice sazí jsou odstraněny z vnitřního a vnějšího povrchu.
  • Mřížka je očištěna saponátem.
  • Vyměněné filtry.
  • Prvky a detaily jsou důkladně vysušeny a smontovány v opačném pořadí.
  • Přístroj je připojen k síti.
  • Gril kuchyňské mřížky

    Existuje několik účinných způsobů, jak se rychle zbavit zbývajících produktů na extraktoru, pro něž budeme podrobněji pobývat.

    Čištění parou

    \ t

    Odpověď na otázku, jak čistit digestoř v kuchyni s maximální účinností, odborníci určitě odpoví - s pomocí parního generátoru. Jedná se o univerzální čisticí jednotku, u které je možné bez jakýchkoliv chemických směsí odstranit jakýkoliv povrch. Tato jednotka nejenže odstraňuje saze a tuk, ale také dezinfikuje zpracované prvky povrchu.

    Čištění parou

    Věnujte pozornost ! Pára se podává při teplotě 130-150 ° C, díky čemuž můžete kapotu umýt v kuchyni během několika minut.

    Parogenerátor se účinně vyrovná s ošetřením nejen domácích spotřebičů, ale také mycích stolků, toalet a van. Nezapomeňte, že léčba parou nevyvolává zhoršení alergických reakcí. Náklady na zařízení jsou dobře uzemněny, protože ho nikdo nepotřebuje. Veškeré materiálové investice s toriciem se vyplatí v následujících dvou letech provozu zařízení.

    Viz video o čištění parou

    Karcherův parní čistič, jak to je, přezkum

    Lidové prostředky pro čistotu

    Čištění kuchyňského extraktu není možné bez specializovaných prostředků, které musí být předem řádně vyzvednuty z celého sortimentu prezentovaného na trhu. Které z nich jsou nejúčinnější? Pojďme se zabývat nejčastěji používanými variantami.

    Lidové léky na čištění

    Soda pro pomoc

    Jak čistit filtr doma? Společný roztok sody funguje skvěle při odstraňování veškerých zbytkových produktů. Posloupnost akcí je jednoduchá:

    Čištění mřížky roztokem sody

    • vařit vodu ve velké pánvi, pak opatrně přidejte 1 šálek sody v něm, současně míchání konzistence, dokud není zcela rozpuštěna;
    • ve vařeném skladu je nutné umístit mřížku z extraktoru a vařit na pomalém plameni po dobu 20-30 minut. Kontaminace je snadno a bez zbytečného oddělovánípohyby;
    • Pokud se opatření provádějí na malé pánvi, filtry se u každé strany efektivněji umyjí.

    Navrhujeme sledovat video o čištění sody a kyselinou citrónovou

    jak vyčistit mřížku pro kapotu

    Mýdlo - všude

    Co dělat s těžbou s minimálními finančními náklady? - Pokud peníze jsou velmi arogantní, můžete použít starý "babička" kus roztomilý, dobře to bude stačit k odstranění tuku. Mýdlový roztok sazí není horší než moderní chemické kompozice.

    Ekonomické mýdlo v boji proti tukům a sazím

    Postup krok za krokem vypadá takto:

    • v široké misce nalijte 2,5-3 l vody (horká, ale ne vařící voda);
    • v kapalině přidejte 0,5 dlaždice z drceného mýdla, aby se co nejrychleji rozpustilo;
    • ve výsledné kompozici navlhčíme houbu nebo ubrousek a poté otřete všechny prvky extraktoru, filtrační roztoky. Vyčistěte síť nejlépe kovovým ježkem nebo škrabkou.

    Věnujte pozornost ! Všechny manipulace jsou lepší v ochranných gumových rukavicích, protože roztomilý snižuje pH kůže.

    Ocet - účinnost

    Pokud jste ještě nerozhodli, jak umýt kuchyňský digestoř, doporučujeme použít takový cenově dostupný prostředek jako ocet. Je třeba zdůraznit, že domácí čisticí prostředek je založen na kyselině octové, která by měla být používána velmi přesně. V tuto chvíli nejsou žádné ochranné rukavicenemůže udělat

    Čištění kyselinou octovou

    K čištění odsavače stačí dodržet následující sled činností:

  • Vyčistěte hadřík navlhčený v kyselině a jemně otřete kontaminované oblasti, povrch by měl být navlhčen.
  • Ve většině případů postačí opláchnout povrch předběžné regenerace kyseliny až do 6 minut a nedochází k žádnému stopy plaku. Pokud se nemůžete zbavit tuku, ocet trvá asi 10 minut.
  • Příprava směsi kyseliny octové

    \ t

    Nezředěná kyselina může vyrovnat i se znečištěním. Pro mytí mřížky extraktoru může být slabý roztok (v poměru k 1 až 2 s vodou).

    Chemikálie pro domácnost

    V drtivé většině případů náprava lidí a malé triky a specializované nástroje nepomáhají čistit digestoř. Abychom se neobtěžovali s přípravnými opatřeními a ne experimentovali se složkami, měla by být přijata rychlá rozhodnutí:

    Čisticí prostředky pro domácnost

    • sklady používané k čištění trubek před nečistotami. Ti, kteří nevědí, jak čistit mříže, jsou často doporučovány jako prostředky typu "Kréta". I přes svou vysokou účinnost se tato konzistence nedoporučuje pro trvalé použití;
    • "Prádlo" - čištění tohoto média trvá minimálně, ale je doprovázeno nepříjemným zápachem, podrážděním kůže oka;
    • myčka nádobí snadno odstraní saze z grilu a viskózní plaketu.

    Za plnokrevníka"Čištění" vnitřních prvků a mechanismů trvá určitý čas pro konečné vysušení. Aby nedošlo k plýtvání času, doporučujeme podívat se na "fasádu" svého kuchyňského asistenta. O tom, jak je čistá kapota, říká její přední část. Charakterem přední části pouzdra je, že po usazení na něm tuk, to jen "špendlíky".

    Filtry na odsavače par před a po čištění

    K otázce zúčtování tohoto "dědictví", nedostal se na okraj, umyjte vnější povrch každý týden. Za prvé, měli byste se vzdát všech prášků, kartáčů a dalších nástrojů, kde jsou abrazivní prvky. A pokud se mřížka z kapoty, zbaví sazí během několika minut, pak na lesklý povrch zanechá hluboké škrábance.

    Ale jak v tomto případě čistit kapotu? - Stejným způsobem pro mytí nádobí. Na vlhký hadřík naneste 5-10 kapek kompozice a pečlivě je otřete na ošetřený povrch. Bez otírání, nechte 20-30 minut, aby lék účinně třel a zničil strukturu tuků. Pak se všechny zbytky odstraní vlhkým hadříkem.

    JAK VYBERAT KUCHYŇOVÝ ČISTIČ BEZ CHEMIE. Snadná cesta z marmelády Fox

    \ t

    Výsledky

    Čištění kovového filtru na sběr tuku

    Čistota domácích spotřebičů je klíčem k jejich dlouhodobé práci. V rámci dnešního článku jsme poskytli několik praktických rad o tom, jak umýt filtr kuchyňské digestoře pomocí nástrojů a doma. Západ je nepříjemný, ale životně důležitý pro sebejednotky Co znamená zastavit výběr? - Rozhodněte sami, s ohledem na dostupné finanční prostředky, finanční prostředky a volný čas.

    Mějte na paměti, že pravidelné a důkladné čištění kapoty v kuchyni pokračuje „život“ a zlepšuje výkon zařízení. Specialisté vám doporučují, aby se úklid prováděl čtvrtletně, pokud hodně vaříte a menu je ovládáno pečené, uzené a vařené pokrmy. Filtry se mění každý měsíc. Chutná jídla pro vás a čistý vzduch v kuchyni!